Drie dagen feest op het kraaiennest

3 dagen volop feest in het kraaiennest

RIJSOORD – Waar een klein dorp groot in kan zijn… Van donderdag tot en met zaterdag was het kraaiennest aan de Vlasstraat tot de nok gevuld. Het begon donderdagmiddag met de ontvangst van 250 senioren op de 43e seniorendag. Zij werden opgewacht door meneer en mevrouw de Bok die hen – op hun eigen onhandige wijze – naar een mooi plaatsje in de omgebouwde kantine brachten. Na het welkomstwoord van André van der Wulp (voorzitter van de Supportersvereniging) opende wethouder Tineke Keuzenkamp het middag. En vanaf dat moment ging het los. Een keur van artiesten passeerden de revue en menig keer werd een polonaise of dansje ingezet. Zonder moeite werden tijdens het diner maar liefst drie verschillende stamppotten geserveerd. Een enorme tombola voor de gesponsorde prijzen zorgde voor een momentje van rust. Maar nog was de koek niet op en kon worden genoten van nog eens twee optredens.

Bekijk hier alle foto’s van de 43e seniorendag

Vrijdagavond stond feestje nummer 2 op het programma. Nu was het de beurt aan de kinderen en hun ouders om hun mooiste kostuum uit de kast te halen voor het kindercarnaval. Het wemelde van de politie agenten, cowboys, bekende en minder bekende voetballers. En er werd volop gedanst met als klap op de vuurpijl: zoveel mogelijk ballonnen lek trappen.

Last but not least… waren zaterdag 10 februari ruim 150 mensen met een handicap te gast op het kraaiennest. Na een korte openingsspeech van wethouder Tineke Keuzenkamp, ging het feest onder leiding van ‘man van het jaar’ Jan Pol los. Hij was dit keer te paard gekomen en liep regelmatig voorop in de polonaise. De gasten aten hun vingers op bij de pannenkoekenlunch van Pannenkoekenhuis Oosterpark. En voor het ijs van TukTuk stonden ze ook graag in de rij.

Een vakkundige jury had het lastig maar wist uiteindelijk de als clown vermomde Stefan Christo als winnaar van deze verkleedpartij aan te wijzen. Op de voet gevolgd door de mooie prinses Carolien v.d. Have en ‘baby’ Eveline Hiemstra werd derde. Rond de klok van drie uur gingen de feestgangers moe maar voldaan weer naar huis.

Bekijk hier alle foto’s van het Winterfeest

En zo kwam een einde aan drie onvergetelijke feestdagen. Het is praktisch onmogelijk om alle vrijwilligers, sponsoren en instanties die deze dagen mogelijk maken te bedanken. Wat een inzet, wat een plezier en wat een vrije tijd wordt erin gestoken. En wat een goed geoliede machine. Iedereen, maar dan ook iedereen enorm bedankt voor alles. En we hopen tot volgend jaar!