Rijsoord 2

Teleurstellend gelijkspel tegen Oranje Wit

Weer teleurstelling voor Rijsoord 2

RIJSOORD – De maand februari is inmiddels aangebroken en dat betekent dat de dagen weer langer worden en de lente niet ver weg is. Ondanks dat werd onder winterse omstandigheden de wedstrijd van Rijsoord 2 tegen Oranje Wit 3 afgewerkt, bij temperaturen die dicht tegen het vriespunt lagen. De nodige sneeuw en hagelbuien zorgden ervoor dat zelfs de verlichting tijdens deze middag wedstrijd aan moest.

Op het afgesproken tijdstip stonden de ploegen van Rijsoord en de Dordtse degradatiekandidaat Oranje Wit 3 tegenover elkaar voor de tweede ontmoeting van dit seizoen. Eerder in het seizoen werd Oranje-Wit met 1-5 verslagen en vandaag was het wederom de intentie van Rijsoord om deze tegenstander te gebruiken om de wrange smaak weg te spoelen van het zure verlies vorige week in en tegen (lage) Zwaluwe.

Ondanks de goede voornemens was het al in de 2e minuut raak voor de Dordtenaren. Na een inworp die snel genomen werd, kwam de bal terecht voor de voeten van de aanvallende middenvelder in het Oranje shirt die zodoende oog in oog kwam te staan met de voor keeper Joep invallende Frank Stout. Eenmaal oog in oog met Frank schoof hij de bal voorbij onze keeper en kon Colin ook niet meer voorkomen dat de bal in het netje rolde.

Een snelle achterstand na een onoplettendheid waardoor de Kraaien weer achter de feiten aan liepen en volle bak aan de slag moesten om de schade te beperken. Aan kansen geen gebrek vandaag zou later blijken, maar de afwerking liet helaas te wensen over. Direct na de zware klap van de tegengoal begon Rijsoord aan een offensief dat eigenlijk pas zou eindigen op het moment dat scheidsrechter Ulijn de wedstrijd afblies.

In de 4e minuut was het D’angelo Silva die met een van richting veranderd schot probeerde de keeper van Oranje Wit te verschalken vanaf een meter of 25. In de 10e minuut schiet ook Youri Haasdijk nog een bal van afstand alleen gaat de bal net voorlangs. In de 15e minuut veert iedereen op als Jan-Willem Blaak ook oog in oog komt te staan met de keeper van Oranje Wit. Iedereen verwacht een snelle gelijkmaker zodat de jacht op de 3 punten echt kan worden ingezet! Helaas schiet Jan-Willem de bal tegen de handen van de keeper.

Ook aanvoerder Dennis wil snel verandering brengen in de stand. Hij krijgt een grote kans in de 21e minuut wanneer via een goede en snelle aanval via rechts Dennis de bal voor zijn voeten krijgt maar ook hij schiet de bal net naast de goal van Oranje Wit.

In de 24e minuut is het dan eindelijk wel raak! Uit een corner vanaf de rechterkant krijgt Jan-Willem Blaak de bal perfect voor zijn voeten, hij twijfelt niet en schiet de bal direct in de touwen! 1-1 en dit wil Jan-Willem weten ook en rent naar de zijlijn om daar zijn goal te vieren met onze trouwe grensrechter Wim Velthuizen!

Na de gelijkmaker blijft er maar 1 ploeg met het initiatief en dat is Rijsoord, er zullen nog vele kansen volgen en 1 daarvan is weer een hele goede na een prima aanval. D’angelo zet de bal voor op Richard Mulder die de bal net naast tikt waardoor de stand blijft hangen op 1-1.

Bij een duel in de laatste 5 minuten van de eerste helft treft spits Bas het niet. Hij ziet tot zijn verbazing dat zijn pink uit de kom is en zijn vinger niet helemaal meer de kant op wijst waar hij heen hoort te wijzen, door snel en goed ingrijpen van zijn directe tegenstander kan zijn vinger weer in de kom worden gezet en heeft verzorger Jeffrey Vaandrager eigenlijk een makkie en hoeft er alleen nog een stukje tape omheen te doen.

Bas was even een half minuutje uit het veld voor verzorging. Toen hij weer terug mocht van de wedstrijdleiding kreeg Bas gelijk een grote kans, maar toen hij aangespeeld werd en voor de keeper stond was hij misschien door het incident net iets minder koelbloedig dan normaal en kon ook de topscorer van Rijsoord de keeper van Oranje Wit niet passeren.

Na de rust kwam een ongewijzigde ploeg van Rijsoord weer het veld op en greep het eigenlijk vanaf minuut 1 in de 2e helft de tegenstander bij de strot om vandaag wel met een overwinning van het veld te stappen.

De 2e helft is 3 minuten onderweg als de eerste grote kans voor Rijsoord weer een feit is. D’angelo steekt de goed lopende Richard weg maar wederom is het de keeper van Oranje Wit die als winnaar uit de bus komt tijdens een 1 tegen 1 situatie.

De druk die de ploeg van Cees v.d. Heerik geeft is enorm en de vraag is niet of maar wanneer de treffer voor de kraaien zal vallen, met grote kansen door goede aanvallen en spelhervattingen. Het spelbeeld blijft heel lang hetzelfde en de kansen blijven komen maar helaas kan geen enkele van deze kansen worden afgewerkt. Met nog een kwartier op de klok en diverse sneeuw en hagelbuien tijdens de wedstrijd mag de vorige week goed invallende Brian Heijman het team een nieuwe impuls geven met zijn snelheid en dreiging vanaf de flank.

10 minuten voor tijd wordt ook breekijzer Rens Weber nog ingebracht om iets te forceren, want de stand blijft maar steken op 1-1 en dat is te weinig als we het wedstrijdbeeld bekijken. Helaas kunnen ook na de wisselingen de kansen niet succesvol worden afgerond en blijft de stand hangen op een teleurstellende 1-1. Een gelijkspel waar de mannen van Rijsoord eigenlijk weinig mee opschieten op de ranglijst.

Volgende week viert Regio zuid carnaval dus wordt er niet gevoetbald. De week daarop wordt om 11.45 een half uur gespeeld om de gestaakte wedstrijd tegen Wieldrecht af te maken. De stand van deze wedstrijd was op het moment van staken (blessure scheidsrechter) 1-1. Op zaterdag 17 februari zal Rijsoord 2 er alles aan doen koploper Wieldrecht niet verder uit te laten lopen in dit half uurtje voetballen.

 

Doelpunten:

1-1 Jan-Willem Blaak (24e minuut)

Opstelling:
Frank Stout, Stefan Havelaar, Colin vd Heijden, Lorenzo vd Heijden, Varoen Sewpal (75e min Brian Heijman), Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar, Youri Haasdijk, Richard Mulder, Bas vd Spoel (80e min Rens Weber), D’angelo Silva

 

Leave a Reply