Barendrecht JO11-2 - Rijsoord JO11-1

Punten worden gedeeld in goed en aantrekkelijk duel: 4-4

Rijsoord JO11-1 en Barendrecht delen punten in spannend duel

RIJSOORD – Zaterdag 3 februari 2018 stond de vriendschappelijke rematch op het programma tegen Barendrecht JO11-2. Eind vorig jaar versloegen zij ons in de laatste wedstrijd van het jaar met grote cijfers (7-2) en dat zat ons niet lekker.

De wekker stond weer lekker vroeg want om 08.30 uur stond de uitwedstrijd op het programma. Met een fitte en complete groep van negen spelers gingen wij start op het kunstgras. Eerste minuten waren wij niet wakker want binnen een mum van tijd stonden wij met 2-0 achter. Het scenario van de laatste wedstrijd lag op de loer. Ondanks onze ‘tactische’ voorbereiding waren de jongens in het begin nog erg onder de indruk van hun tegenstanders maar dat begon gelukkig te keren toen ze zagen dat wij er voetballend af en toe goed uitkwamen. Het was Sjoerd die voor het eerste gevaar zorgde middels een scherpe vrije trap die net voorlangs ging. Niet lang daarna stak Sjoerd met een mooie dieptebal Sem weg die onberispelijk binnen schoot: 2-1. Na een minuut of twintig breidde Barendrecht zijn voorsprong uit doordat een spits goed weg liep bij onze verdedigers: 3-1. Na goed voorbereidend werk van Thijmen zorgde het duo Sjoerd –Sem voor de aansluiting. Opvallend was weer de mooie steekpass van Sjoerd en het koele afronden van Sem: 3-2 wat ook de ruststand betekende.

In de rust hebben wij de jongens er nogmaals op gewezen dat tegen goed voetballende ploegen zoals Barendrecht het niet voldoende is om alleen op je eigen tegenstander te letten. Je zal continu naar binnen moeten knijpen, rugdekking moeten geven en moeten bewegen zonder bal.

Tweede helft zette Rijsoord de tegenstander gelijk onder druk want Daniel was dichtbij een (frommel) goal, Brent laat een schot met links los die gekeerd wordt door de keeper, Sven kan bijna de bal bij de eerste paal binnen koppen en Goesie ziet een afstandschot op de doellijn gekeerd door een speler. Rijsoord is on fire. De voetbalwetten gaan echter ook bij ons op, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Uit de enige kans in de tweede helft weet de boomlange spits de 4-2 binnen te schieten vrijwel identiek aan onze derde tegengoal. Rijsoord liet echter zien dat ze topfit waren want we denderden er regelmatig overheen middels Matin en Brent. De laatste bracht na een mooie individuele actie Sem in stelling die zijn derde goal van de ochtend liet aantekenen: 4-3. De energie was nog niet op want het was Sem die alleen op het doel af kon gang, helaas ongelukkig struikelde maar de rebound was voor Sven die de power had om de laatste minuten nog mee te gaan en overtuigend inschoot: 4-4. In de slotminuut wordt Brent onderuit geschoffeld en waar een penalty op zijn plaats was geweest, kregen wij een vrije trap die Sjoerd schitterend op de binnenkant paal schoot waarna de scheidsrechter af floot. Eindstand 4-4.

Een imponerende tweede helft van onze jongens waar wij lieten zien dat wij mee kunnen doen met de beste ploegen in de eerste klasse want daar schaar ik Barendrecht onder.

Als we negen man of the match bekers hadden gehad, hadden Ilmars en ik er op basis van de tweede helft negen uit kunnen delen. We hebben er echter maar één die dit keer ging naar Thijmen want behalve dat hij goed heeft verdedigd, had hij ook rust aan de bal waardoor wij aan het voetballen kwamen. Onze tweede goal was daar een mooi voorbeeld van. Gefeliciteerd Thijmen!

Volgende week zaterdag spelen wij vriendschappelijk om 10.30 uit tegen Groote Lindt JO11-1.