Rijsoord ontbeert scorend vermogen

FC Rijnvogels vliegt met drie punten terug

Rijsoord ontbeert scorend vermogen

RIJSOORD – En weer stond Rijsoord aan het einde van deze zaterdagmiddag met lege handen. De FC Rijnvogels ging met de drie punten terug naar Katwijk. Ondanks het harde werken moet de thuisploeg de hand in eigen boezem steken of, zoals trainer Gijs Zwaan het na afloop tijdens het gebruikelijke trainerspraatje zou zeggen, ‘eigen schuld dikke bult’. Want het ontbrak de ploeg zaterdagmiddag weer aan het scorend vermogen. In meerdere situaties was er een mogelijkheid op de 2-2 en wellicht meer, echter de durf om een kans af te ronden ontbrak. En uiteindelijk breekt dat je op als je een tegenstander hebt die wel weet wat scoren is.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd moest trainer Gijs Zwaan met zijn technische staf nadenken over het invullen van de afwezigheid van Mike van Gool (blessure) en Berry de Groot (familieomstandigheden). Michael Bekkers was weer terug van zijn trip ‘down under’ en stond als vanouds onder de lat. Met ook Ard Hartman weer in de basis moest het zaterdagmiddag toch wel lukken. De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken en zetten Rijsoord onder druk. Gijs Zwaan zou na afloop niet onterecht opmerken dat FC Rijnvogels een top 5 team is. En dat liet het ook zien. Snelle combinaties en aanvallende verdedigers. Zo leek het wel dat Oliver Rifai geen tegenstander had, want hij kon enkele malen ongehinderd de aanval zoeken. Er waren vrij snel na de aftrap enkele kansjes voor de bezoekers, maar gelukkig stond het vizier nog niet op scherp. Na een klein kwartier mocht Rijsoord een eerste aanval over rechts opzetten. Hierbij werd Darlison Gerardus in het strafschopgebied afgestopt en heel Rijsoord claimde een penalty. Echter scheidsrechter De Bruin wilde hiervan niets weten en liet doorspelen. Vreemd dat hij later in de wedstrijd voor eenzelfde situatie wel een vrije schop in het nadeel van Rijsoord toekende. Na een kwartier spelen leek de natuur mee te kijken en kwam er zelfs een flets zonnetje aan te pas. De veldverlichting, die bij aanvang vanwege de vallende natte sneeuw was aangezet, kon weer worden uitgeschakeld.

 

Na een kleine twintig minuten te hebben gespeeld was het Jaap van Duijn, die op de rand van het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen. Zijn schot ging net naast het doel van Michael Bekkers. De vrije schop werd door scheidsrechter De Bruin toegekend na een overtreding op Oliver Rifai, die toch wel erg probleemloos mocht opkomen. Echter drie minuten later zouden de bezoekers toch scoren. Na mistasten in de verdediging mocht Arno Dijkstra doorlopen en zijn voorzet werd netjes afgerond door Ivailo Staal. Weer een verdediger, die ongehinderd in het strafschopgebied kon opkomen….; 0-1. In die periode was FC Rijnvogels de aanvallende ploeg en had Rijsoord niets in te brengen. Kort voor de rust was er nog een botsing tussen doelman Jeffrey Verkerk en Iby el Koebai, maar gelukkig konden beiden na verzorging weer verder spelen. Het laatste kwartier was Rijsoord wat meer in de aanval, echter het laatste overleg ontbrak steeds weer waardoor de aanvallen makkelijk geëlimineerd konden worden door de verdediging van de FC Rijnvogels. Op slag van rust miste Joey Lauhouh nog een prima kans op een tweede doelpunt voor zijn ploeg, maar zijn schot voor open doel ging naast.

 

Scorend vermogen

Na de rust waren het eerst nog de bezoekers die het initiatief naar zich toe trokken. Zo kreeg enkele minuten in de tweede helft alweer Ivailo Staal een prima kans, maar hij schoot voor een leeg doel naast. Voorafgaand aan zijn inzet was er meer dan een luchtje van buitenspel aan, echter de assistent-scheidsrechter liet doorspelen. Korte tijd daarna weer een kans voor FC Rijnvogels, maar nu was het Arno Dijkstra, die over kopte. En Rijsoord? De thuisploeg viel wel aan, maar was daarin niet echt succesvol. Daar waar in de eerste helft de aanvallende aspiraties al bij de middenlijn stopten, kwam Rijsoord nu wel verder. En dat leverde met nog ruim een half uur voetballen zelfs de gelijkmaker op. Zepp Jacobs kwam over rechts op en leverde een perfecte voorzet af op Khalid Rahli; 1-1. Een opsteker voor de Kraaien, echter het feestje zou van korte duur zijn. Binnen drie minuten kwamen de FC Rijnvogels alweer op voorsprong. Door wederom weifelend ingrijpen van de verdediging, Desley Hoogendijk zag te laat dat hij over rechts werd gepasseerd, was het Romano van der Stoep die vrij gemakkelijk het tweede doelpunt voor zijn ploeg mocht maken; 1-2. Na de diverse wisselingen, waarbij Rijsoord het op de aanval en de bezoekers het op de verdediging gooiden, ontstond er een spannend slot van deze wedstrijd. Zowel voor de supporters van Rijsoord als die van FC Rijnvogels. Konden de bezoekers hun voorsprong vasthouden of kon Rijsoord langszij komen en wellicht meer? Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen, kwam FC Rijnvogels bijna op de 1-3, maar Desley Hoogendijk kopte de bal van de lijn. Rijsoord zocht steeds meer opportuun de aanval op. Met nog acht minuten te spelen werd Chris Promes in het strafschopgebied gevloerd. De scheidsrechter vond het niet meer dan een achterbal, maar besloot na raadplegen van zijn assistent dat het buitenspel was. Een beetje vreemde beslissing die zeker, net als vorige week in Smitshoek, niet in het voordeel van de Kraaien uitviel. Maar de beslissing viel uiteindelijk toch weer in blessuretijd. Bij een aanval van FC Rijnvogels nam Ard Hartman net iets te lang een afwachtende houding in, waarna Romano van der Spoel vrij gemakkelijk de 1-3 kon aantekenen. Daarna waren er nog wel enkele kansen voor Rijsoord, waaronder die van Khalid Rahli, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet meer, waarmee het scorend vermogen nog eens duidelijk werd aangegeven. Lag het ontbreken van spits Mike van Gool hieraan ten grondslag? Neen, zeker niet. Want ook hij had niet meer kunnen inbrengen. Het ontbreken van een scorend vermogen heeft alles met zelfvertrouwen te maken. Het is aan trainer Gijs Zwaan om de komende twee weken dat zelfvertrouwen aan zijn team terug te geven.

 

Volgende week zaterdag is er geen programma voor Rijsoord. De eerstvolgende wedstijd is op 17 februari as. en dat is een regelrechte streekderby, wanneer RVVH op bezoek komt. Beide teams moeten winnen om een klein beetje van de gevarenzone voor Rijsoord en helemaal voor RVVH  vandaan te komen. Echter bij dit soort wedstrijden spelen meer sentimenten dan alleen maar winnen of verliezen. De tijd gaat het leren wie aan het langste eind gaat trekken.

 

Opstelling: Michael Bekkers – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Mike van Dongen – Romain van Bruggen – Ibrahim el Koebai – Khalid Rahli – Donovan Lioe Anjie – Desley Hoogendijk (72. Chris Promes)– Siebren Hoekstra – Zepp Jacobs.

 

Foto’s: Deze zaterdagmiddag werden de foto’s gemaakt als vanouds door Wim de Rooij en voor het eerst door Diana de Jong (Diana Photography). We hopen nog veel foto’s van haar te zien.

Leave a Reply