Rijsoord 2

Moeilijke start na de winterstop

Mokerslag voor Rijsoord 2 na winterstop

LAGE ZWALUWE – Na een voorbereiding die er niet om loog met een trainingskamp in Barcelona waar 2 trainingen en een wedstrijd tegen het eerste elftal van Wilhelmus uit den Haag werden afgewerkt (0-4 verlies). En 2 zware oefenwedstrijden in ons eigen koude kikkerlandje tegen respectievelijk Goudswaardse Boys 1 (2-4 verlies) en Barendrecht 2 (6-0 verlies) stond zaterdag 27 januari de belangrijke uitwedstrijd tegen nummer 4 Zwaluwe op het programma.

Op een winderig maar toch regelmatig zonnig en koud sportpark in Lage Zwaluwe werd de wedstrijd afgewerkt op het kunstgrasveld wat tevens het hoofdveld is. In de openingsfase van de wedstrijd was het Rijsoord 2 dat direct het initiatief naar zich toe trok en zodoende gelijk dreigend kon worden. De veel opkomende en hard werkende Sander Top kreeg de bal vanuit een corner voor zijn voeten waarna hij de bal net boven de lat mikte.

Zoals vaker in de wedstrijden van Rijsoord 2 richtte de ploeg van Cees vd Heerik zich vol op de aanval. Zodoende hadden we het meeste balbezit en ook het leeuwendeel van de kansen waren voor Rijsoord. In de 15e minuut was het Dennis Havelaar die zijn inzet al bijna had geteld tot de bal ternauwernood de paal raakte nadat Dennis via een 1,2 met Bas alleen voor de keeper stond. Dennis schoot de bal ‘’bijna’’ perfect in alleen was het net niet goed genoeg voor een doelpunt.

2 minuten na de grote kans van Dennis was het wel raak ! Youri Haasdijk kreeg na het uitverdedigen van Zwaluwe op de rand van de 16 de bal voor zijn voeten en twijfelt niet en ramt de bal in de kruising !

Na de bevrijdende 0-1 werd de wedstrijd iets minder sprankelend en begonnen de slordigheden in het spel te komen bij Rijsoord, zodoende kwamen daar ook mogelijkheden voor Zwaluwe. In de 29e minuut verdwijnt in de opbouw van achteruit plotseling de bal in de voeten van de lange en sterke spits van Zwaluwe, die niet twijfelt en vanaf een meter of 35 probeert de bal direct over keeper Joep in de goal van Rijsoord te werken, maar de bal zeilt gelukkig net naast.

Voor de rust zijn er voor de rest weinig kansen en aanvallen van beide elftallen maar Zwaluwe laat wel zien door net iets meer druk naar voren te geven, dat zij zich nog niet gewonnen geven vandaag.

Helaas blijft Sander Top na de rust geblesseerd in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Lorenzo vd Heijden en zo begint Rijsoord de 2e helft met 1 wisseling in de formatie.

In de 50e minuut werd het allemaal nog wat erger voor de Kraaien uit Rijsoord omdat Centrale verdediger Jan-Willem Taekema na een ongelukkig duel ook het veld geblesseerd moest verlaten, zijn vervanger was D’Angelo Silva waardoor er in de formatie de nodige omzettingen nodig waren.

De Gifbeker was nog lang niet leeg vandaag want na de blessure van Jan-Willem in de 50e minuut vielen er binnen 10 minuten spelen 3 tegengoals te incasseren.

In de 52e minuut werd het 1-1 door een knappe droge knal van de aanvaller van Zwaluwe die de bal die achter de verdediging van Rijsoord werd gespeeld knap in 1 keer met links achter Joep in het net wist te werken.

In de 57e minuut werd het 2-1 voor Zwaluwe door de sterk spelende nummer 12 van dit elftal die in een 1 tegen 1 situatie met Stephan Ooms de bal door de benen van de verdediger kon schieten en hem in de verre hoek bij Joep in de goal wist te plaatsen.

In de 60e minuut viel de 3-1 na een aanval via de vleugel die voor de goal op de lat boven Joep terecht kwam waarna de eerder genoemde lange en sterke spits de bal voor zijn voeten op een presenteerblaadje kreeg, hij twijfelde niet en schoot de naar later zal blijken genadeklap binnen.

Na deze 3 mokerslagen moest de ploeg proberen de rug te rechten en werd met man en macht de aanval zocht, als bevestiging van de aanvalsdrang werden voorhoedespelers Brian Heijman en Mitchel Lans in de 70e minuut ingebracht voor Youri Haasdijk en Frank Bredius.

In de 73e minuut leek dit eigenlijk vrijwel direct zijn vruchten af te gaan werpen toen Lorenzo met een mooie crosspass Brian wist te bereiken die de bal perfect meenam waarna hij de bal voor kon zetten en zodoende Bas kon bedienen die de 3-2 binnen tikte !

Er was nog ruim een kwartier te gaan voor de Kraaien om niet als verliezer van het veld te stappen in de uitwedstrijd tegen Zwaluwe. De wil was duidelijk aanwezig en in het laatste kwartier was het wachten op een goal, echter de ingezakte ploeg van de Zwaluwe kon niet meer gepasseerd worden door één van de spelers van Rijsoord die uit alle macht probeerden het beste er van te maken.

Met een hele zure smaak werd de terugreis richting Rijsoord ingezet en moet de komende weken de rug weer gerecht worden om er alsnog een mooie 2e seizoenshelft van te maken. Zaterdag 3 Februari is er een thuiswedstrijd om 11.45 uur tegen het 3e elftal van Oranje-Wit uit Dordrecht.

Doelpunten:

0-1 Youri Haasdijk (17e minuut)
3-2 Bas vd Spoel (73e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stephan Ooms, Jan-Willem Taekema (50 min D’angelo Silva), Colin vd Heijden, Sander Top (45 min Lorenzo vd Heijden), Jan-Willem Blaak, Frank Bredius (70 min Brian Heijman), Youri Haasdijk (70 min Mitchel Lans), Stefan Havelaar, Bas vd Spoel, Dennis Havelaar