Rijsoord JO11-1

Geen revanche voor Slikkerveer

JO11-1 gunt Slikkerveer geen revanche

RIJSOORD – Zaterdag 27 januari 2018 stond de tweede vriendschappelijke wedstrijd van 2018 op het programma. Na vorige week eersteklasser Brielle te hebben verslagen kwam nu Slikkerveer op bezoek die een paar plaatsen hoger speelt in dezelfde eerste klasse.

Slikkerveer is uiteraard een bekende tegenstander en sinds het laatste Ridderkerks kampioenschap hebben de trainers een goed contact, waardoor deze wedstrijd tot stand is gekomen.

Ondanks dat het een vriendschappelijk duel was, stond er toch wel wat prestige op het spel enerzijds omdat Slikkerveer graag revanche wilde voor de 3-0 nederlaag om het Ridderkerks kampioenschap en anderzijds omdat er een strijd was om de eer van de Leeronderneming. Goesie en Sjoerd gingen het namelijk opnemen tegen hun klasgenoot Mitch.

Goesie en Matin waren de gehele week ziek geweest maar beide jongens wilden het toch gaan proberen. Thijmen was heel de week fit geweest maar moest helaas in de warming up met een blessure afhaken.

Onder leiding van scheidsrechter Hans Niehold gingen wij om 10.30 uur van start op het kunstgras. Na een paar minuten hadden wij al op een 1-0 voorsprong kunnen komen, maar Sem wist een mooie individuele actie net niet doeltreffend af te ronden. De bal belandde op de lat. Niet veel later kwamen wij toch op een 1-0 voorsprong. De keeper van Slikkerveer nam iets teveel risico in de opbouw wat genadeloos werd afgestraft door Sven. Wij wisten dat Slikkerveer altijd voor een opbouw kiest vanuit achteruit. Aan de ene kant is dat te prijzen maar aan de andere kant wordt dat voorspelbaar want onze jongens hadden na een tiental minuten wel door dat er mogelijkheden lagen als ze op tijd druk zetten op de tegenstander. Toch kwam Slikkerveer ook een aantal keren goed tot voetballen waarbij vooral de linksback en de nummer 6 zich onderscheiden. Tot echte kansen wisten ze de eerste helft echter niet te komen. Wij kwamen daarentegen op een 2-0 voorsprong door Brent die uit een pass van Sem van afstand de bal onder de keeper door schoot. Rust!

De tweede helft begon vergelijkbaar want het was andermaal Sem die na een paar minuten het ‘houtwerk’ raakte. Dit keer was het de paal die Sem van een goal afhield. Een vloeiende aanval van Slikkerveer werd heerlijk afgerond waardoor ze terug in de wedstrijd kwamen: 2-1. Wij hebben echter sinds kort een nieuw wapen en dat is onze corner. Sjoerd trapte hem namelijk weer met gevoel voor de goal waarna Brent de bal via de keeper en de onderkant lat inkopte: 3-1. Slikkerveer haakte weer aan doordat Mitch de bal via Sem binnen schoot: 3-2. Heel bijzonder was het om te zien dat onze vierde goal een kopietje was van onze derde goal. Sjoerd nam namelijk weer een perfecte corner en Brent kopte hem weer heerlijk in: 4-2. Tussendoor hadden zowel Slikkerveer als Rijsoord nog mooie kansen. Een aanvaller van Slikkerveer trapte over de bal heen na een schitterende aanval over links en Daniel besloot voor zijn eigen kans te gaan door met links te zacht af te ronden terwijl Sem naast hem liep. Ook Hammetje bleef scherp want die wist met zijn uitkomen nog een zekere goal te voorkomen. De eindstand bleef daardoor 4-2 en alle jongens gingen onder een luid applaus van de supporters van het veld.

Allereerst complimenten voor Matin en Goesie die een ‘jasje’ hadden uitgedaan door hun griep maar toch gewoon vol hebben gehouden. Voor de man of the match kun je uiteraard weer niet om Brent heen die erg belangrijk was met drie goals en daardoor zijn opa Ton een mooi verjaardagscadeau gaf. Persoonlijk vond ik nog iemand in aanmerking komen wat wellicht niet iedereen opvalt. Als oud verdediger kan ik namelijk ontzettend genieten van het verdedigingswerk van Sjoerd.  Hij onderschepte vandaag zoveel ballen, mede door de perfecte timing van zijn tackles waardoor veel aanvallen van Slikkerveer werden geëlimineerd. Daarnaast geeft hij weer twee ballen op de stropdas van Brent dus voor de tweede keer dit seizoen hebben we een gezamenlijke man of the match. Gefeliciteerd Brent en Sjoerd!
Voor zaterdag zijn we nog druk bezig met het regelen van een tegenstander.