Lucky Smitshoek houdt punten in eigen huis

Weer treffer diep in blessuretijd

Lucky Smitshoek houdt punten in eigen huis

SMITSHOEK – En weer deed Smitshoek het! Eerder dit seizoen zorgde Smitshoek in Rijsoord voor een gelijkspel in de blessuretijd. Nu kwam er ruim in de blessuretijd zelfs een overwinning op het scorebord te staan. Daar waar een gelijkspel deze matige wedstrijd het beste zou sieren, deed Smitshoek goede zaken en moet Rijsoord langzaamaan naar beneden gaan kijken en zijn winstpunten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven.

Natuurlijk lag de grote nederlaag van vorige week tegen Noordwijk bij iedereen nog vers in het geheugen. Nu had Rijsoord deze week wel een wedstrijd tegen de FC IJsselmonde ruim gewonnen, maar dat blijven toch wedstrijden van een ander kaliber. Alleen in de competitie tellen de resultaten en zaterdag moest resultaat geboekt worden om niet verder weg te zakken in de competitie. Voorafgaand aan de wedstrijd had de technisch staf een oplossing moeten zoeken voor de geblesseerde Niels Groeneveldt en Siebren Hoekstra.

In Rijsoord speelden de twee teams met 1-1 tegen elkaar en het was Smitshoek dat in de blessuretijd de gelijkmaker produceerde. Terecht, was Smitshoek toen en nu van mening. Rijsoord was echter van mening dat de gasten van toen teveel hadden gekregen. Met dat in het achterhoofd en de stand op de ranglijst kennende begon de wedstrijd vandaag onder leiding van scheidsrechter Jobse. Het zou uiteindelijk een zeer matige partij worden, waarin veel fouten werden gemaakt. De eerste helft kan eigenlijk vrij eenvoudig worden overgeslagen, want zoveel gebeurde er niet. Of het moet de goede redding van Jordi Lingen zijn geweest een tien minuten voor de rust en anders wellicht het vlammende schot van Iby el Koebai dat over het doel van Mike van de Wijngaart ging. Wel had Smitshoek in die eerste helft een licht veldoverwicht en keek Rijsoord de bekende kat uit de boom, zonder dat beide teams tot echt goede kansen kwamen.

Lucky

De tweede helft zou wat meer te zien geven al waren het alleen de doelpunten maar. Smitshoek leek frisser uit de kleedkamer te komen dan hun gasten en binnen enkele minuten volgden enkele hoekschoppen elkaar op, maar net als in de eerste helft leverden die geen enkel gevaar op. Na tien minuten in die tweede helft mocht Bart Deprez van scheidsrechter Jobse de 1-0 aantekenen. Wel of geen buitenspel zal wel altijd de discussie blijven, maar Deprez verscheen ineens alleen voor doelman Lingen en liet die kansloos. De assistent van scheidsrechter Jobse vlagde voor buitenspel, maar dat signaal werd niet gehonoreerd. Kennelijk had de scheidsrechter het beter geconstateerd en legde in woord en gebaar zijn assistent en ook aanvoerder Berry de Groot uit waarom hij het doelpunt toch goedkeurde. Je kunt je wel afvragen wat het nut van onpartijdige assistenten zijn als de scheidsrechter toch zijn eigen lijn trekt. Rijsoord probeerde tegen deze tegenvaller er aanvallend wat tegenover te zetten, maar Smitshoek bleef toch ook aanvallen en kreeg zes minuten later na de openingstreffer alweer een goede kans. Mike van Dongen kopte de bal van de lijn. Na enkele wisselingen drukte Rijsoord Smitshoek steeds verder naar achteren en kwamen er ook wat kansjes. Er werd hard gewerkt en de spelers begonnen elkaar steeds beter te vinden. Vijf minuten voor het einde leidde dit tot de verdiende gelijkmaker toen Zepp Jacobs een strakke voorzet van links prima kon binnenkoppen; 1-1. Het zou een verdiende eindstand zijn voor deze matige wedstrijd, maar diep in de blessuretijd was het weer Deprez die uit een onmogelijke hoek doelman Lingen wist te passeren; 2-1. Een mooi doelpunt, maar je bent toch wel erg lucky als je tegen dezelfde tegenstander tweemaal ruim in de blessuretijd punten weet mee te nemen.

Door deze nederlaag moet Rijsoord nadrukkelijk naar beneden gaan kijken en zal er volgende week tegen Rijnvogels gewonnen moeten worden om wat meer lucht op de ranglijst te krijgen. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Opstelling: Jordi Lingen – Darlison Gerardus – Mike van Dongen – Romain van Bruggen – Ibrahim el Koebai – Berry de Groot (71. Patrick Berends) – Khalid Rahli – Mike van Gool (51. Chris Promes) – Donovan Lioe Anjie – Desley Hoogendijk – Zepp Jacobs.