Rijsoord JO11-1

Agressief Rijsoord JO11-1 wint van Brielle

Rijsoord JO11-1 wint oefenpotje van Brielle JO11-1

RIJSOORD – Na 5 zaterdagen heerlijk uitslapen, ging zaterdagochtend 20 januari 2018 weer de wekker want om 08.30 uur stond de eerste vriendschappelijke wedstrijd weer op het programma. JO11-1 van Brielle (ontstaan in 2011 uit de fusie tussen Voorne en WRW) speelt verdienstelijk mee in de eerste klasse en na wat app verkeer waren de vrouwelijke trainster bereid gevonden om onze kant op te rijden.

Onze selectie was compleet en het was afwachten hoe de jongens de laatste wedstrijd waarin ze dik verloren van Barendrecht hadden verwerkt. Met de agressie zat het in de warming up wel goed want onze beste lotenverkoper Goesie schoot een reclamebord aan diggelen. Arjan ging even Apeldoorn bellen.

Onder leiding van scheidsrechter Wimpie Witgoed gingen wij rond het vriespunt op het hoofdveld van start. Na een minuut konden wij al op voorsprong komen door Brent die goed voor zijn man kwam uit een corner van Sjoerd. De bal ging echter net over. Brent bleef gevaarlijk in de openingsfase want niet veel later had hij een schitterend schot van afstand die even schitterend werd gered door de goede keeper van Brielle. Na 15 minuten was daar de terechte voorsprong door u raadt het al: Brent die een met gevoel genomen corner van Sjoerd doeltreffend afrondde met zijn hoofd: 1-0. De combinatie Sjoerd – Brent bleef gevaarlijk want Sjoerd gaf een steekbal waar Iniesta zijn vingers bij af zou likken. Het afronden van Brent werd echter gekraakt door de keeper en kon op de doellijn gekeerd worden. Door een slippertje achterin kon Brielle voor het eerst gevaarlijk worden maar Matin wist op het randje van de spelregels redding te brengen.

In de rust voelden de jongens zich erg zelfverzekerd wat niet onterecht was want ze speelden heel goed en agressief tegen een hele behoorlijke tegenstander. Sommige jongens zaten zelfs in een flow werd er beweerd.

In de tweede helft konden wij al na een minuut op 2-0 komen: de keeper wist namelijk nog redding te brengen op de afronding met links van Sem maar op de rebound van Daniel was hij echter machteloos. Hij had alleen wat hulp van de paal dus het bleef 1-0. De mooie aanvallen bleven komen waarbij er opvallend veel goede steekballen werden gegeven. Ook niet onbelangrijk is de rol van Hammetje die een aantal keren aan de basis stond van zo’n mooie aanval door goed en snel de bal mee te geven aan zijn verdedigers.

Na tien minuten kwamen wij op een 2-0 voorsprong door een counter uit het boekje. Wij kregen een corner tegen die goed wordt verwerkt waarna Sem gas geeft en het overzicht houdt en Daniel in staat stelt om de 2-0 in te tikken. De 3-0 volgt niet veel later door een mooie assist van Daniel op Brent die zijn tweede binnen schiet. Brielle wist nog de 3-1 te maken door een voorzet heel licht te toucheren waardoor Hammetje kansloos was. Het slotakkoord was uiteraard voor Rijsoord want goed doorjagen van Brent werd beloond met de 4-1.

Ontzettend leuke eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Jongens waren fit, agressief op de bal en lieten goed voetbal zien. Voor de man of the match kwamen er meerdere in aanmerking. Sjoerd die een record aantal steekballen heeft gegeven, Daniel die steeds beter met zijn rug naar de goal begint te spelen en belangrijk was met een goal en een assist, Thijmen en Goesie die bijna geen duel hebben verloren en steeds rustiger aan de bal worden. Het is uiteindelijk onze Griek Brentos geworden want met drie goals en veel arbeid zat juist hij in een flow. Gefeliciteerd Brent!

Zaterdag 27 januari oefenen wij andermaal thuis en wel om 10.30 uur tegen eersteklasser Slikkerveer. Tot zaterdag!