Pak slaag voor machteloos Rijsoord

Noordwijk walst Kraaien plat

Pak slaag voor machteloos Rijsoord

kampioenskandidaat Noordwijk in Rijsoord op bezoek kwam. De wedstrijd werd voor Rijsoord en haar supporters een grote deceptie. Het werd een monsteruitslag; 1-8. Na afloop van de wedstrijd waren er de wildste theorieën. Hebben de spelers een statement willen afgeven omdat zij het niet eens zijn met het aanstaande vertrek van trainer Gijs Zwaan? Een trainer die voorafgaand aan de wedstrijd zelf aangaf dat de spelers uiterst gemotiveerd waren om een goed resultaat neer te zetten. Het zal wel nooit echt duidelijk worden waaraan het heeft geschort, maar duidelijk was wel dat Rijsoord collectief een slecht resultaat heeft neergezet en de komende wedstrijden uit een ander vaatje moet tappen om het zich niet onnodig moeilijk te maken in de hoofdklasse A.

Voorafgaande aan de wedstrijd moest trainer Zwaan, die deze week te horen kreeg dat Rijsoord en hij aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan, een oplossing zoeken voor de afwezigheid van Michael Bekkers (vakantie ‘down under’) en Iby el Koebai (net terug van vakantie). In het doel Jordi Lingen en op voorhand moet gezegd worden dat de monsteruitslag van Noordwijk hem niet te verwijten was. Rijsoord had goede herinneringen overgehouden aan de wedstrijd in Noordwijk, toen weliswaar werd verloren, maar toch een goede wedstrijd werd neergezet. De scheidsrechter van toen was van grote invloed geweest op de uiteindelijke winst van Noordwijk. Dus waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog gespannen.

Snel doelpunt

Mochten de verwachtingen op een goed verloop van de wedstrijd er echt zijn geweest, dan werden die na drie minuten al de grond in geboord. Denzel James mocht over links oprukken en trok de bal voor. Tjeerd Westdijk kon de bal daarna eenvoudig het doel achter doelman Lingen in het doel schuiven; 0-1. Het zou het eerste doelpunt van Westdijk zijn, die er uiteindelijk vier zou maken in deze wedstrijd en na een half uur zijn hattrick al aantekende. En Rijsoord deed hier niets tegen. Het moet gezegd worden dat Noordwijk een team van bijzondere klasse is en deze zaterdagmiddag zelf twee klassen beter dan de thuisploeg was. De voorhoede van Rijsoord was onmachtig en de verdediging hield ‘open huis’. Het was verbazend en verontrustend hoe verdediger Brayen Brocker steeds weer kon oprukken zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd. Nog voor de rust werd het 0-5, omdat Thomas Reynaers tweemaal scoorde. Een blamage dreigde voor de thuisploeg, als de ruststand dat al niet was.

In de rust werd de onzichtbare Mike van Gool gewisseld voor Zepp Jacobs en Niels Groeneveldt moest het veld ruimen voor Ard Hartman. Al binnen vijf minuten scoorde Noordwijk alweer tweemaal. Eerst mochten de supporters het vierde doelpunt van Tjeerd Westdijk noteren en daarna was het de beurt aan Emiel Wendt, die tevens het achtste doelpunt voor zijn rekening nam. Met nog ruim een half uur te voetballen gloorden de dubbele cijfers achter en het zouden zomaar vijftien tegentreffers kunnen worden als Noordwijk na het achtste doelpunt niet wat gemakzuchtig was geworden. Daardoor hoefde Rijsoord geen tegendoelpunten meer te incasseren en kon het zelfs de spreekwoordelijke eer redden. In de voorlaatste minuut kon Khalid Rahli doorbreken en de bal netjes voor het doel van Roy Rondeltap brengen. Siebren Hoekstra rondde netjes af; 1-8. Rijsoord kreeg in die periode nog enkele kansjes, maar het zouden er altijd te weinig blijven om nog echt iets aan de achterstand te doen. Trainer Gijs Zwaan noemde zijn team na afloop van de wedstrijd onherkenbaar. “We hebben ons wel heel erg makkelijk naar de slachtbank laten leiden”, aldus de trainer.

Dinsdagavond heeft Rijsoord de mogelijkheid om wat aan het geschonden aanzien te werken, wanneer de FC IJsselmonde naar de Vlasstraat komt in het kader van de Rijnmondcup. Belangrijker wordt de uitwedstrijd tegen Smitshoek, dat zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij Argon won. Smitshoek heeft nog een wedstrijd minder dan Rijsoord gespeeld en kan bij winst dicht bij de Kraaien komen. Het is aan Rijsoord om hier een stokje voor te steken, maar dan moet er een andere instelling komen dan deze zaterdag.

Opstelling: Jordi Lingen – Darlison Gerardus – Niels Groeneveldt (46. Ard Hartman) – Mike van Dongen – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Chris Promes – Khalid Rahli – Mike van Gool (46. Zepp Jacobs) – Desley Hoogendijk – Siebren Hoekstra.