Rijsoord oefent in Delft

Magere 0-2 overwinning op eersteklasser

Rijsoord oefent in Delft

Zaterdagmiddag oefende Rijsoord tegen Vitesse Delft. Het werd, mede door de inbreng van het slechte veld, een matige wedstrijd waarin de Kraaien uiteindelijk toch aan het langste eind trokken. De laatste tien minuten zetten Mike van Gool en Zepp Jacobs de eindstand van 0-2 op het scorebord.

 

De vraag was natuurlijk hoe het Rijsoord deze oefenwedstrijd zou vergaan na de prima uitslag van vorige week in Barcelona tegen FC Lisse. Vitesse Delft, dat uitkomt in de eerste klasse A, heeft een slechte eerste seizoenshelft achter de rug en staat met slechts vier punten op de voorlaatste plaats. Ten opzichte van vorige week waren de rollen omgedraaid en nu was het Rijsoord dat het spel moest maken. De eerste tien minuten liet Rijsoord zich van haar beste kant zien en werd de thuisploeg onder druk gezet. Echter daarna paste Rijsoord zich aan het tempo en niveau van de tegenstander aan en werd het een saaie wedstrijden met veel misverstanden en foute passes.

 

De tweede helft werd door trainer Gijs Zwaan flink gewisseld en kwamen alle spelers aan minuten toe. Het zou het niveau van de wedstrijd, ondanks de goede bedoelingen van de spelers, niet verder omhoog brengen. Net toen de wedstrijd op een bloedeloos gelijkspel dreigde af te stevenen kreeg Mike van Gool een strafschop toegewezen. In het strafschopgebied werd hij van achteren aangetikt en dat was meer dan voldoende voor de strafschop. De spits nam hem zelf; 0-1. Een minuut voor het officiële einde van de wedstrijd was het Zepp Jacobs, die de 0-2 aantekende. Daarmee nam Rijsoord voldoende afstand van de tegenstander, maar het ging allemaal wat moeizamer dan de stand doet vermoeden.

 

Volgende week zaterdag is de eerste competitiewedstrijd na de winterstop en dat is dan gelijk een kraker. Koploper Noordwijk komt naar de Vlasstraat met de insteek om de drie punten weer mee terug te nemen. Het is aan Rijsoord om hiervoor een stokje te steken.

Leave a Reply