Nuttig trainingsweekeinde in Barcelona

De eerste en tweede selectie van de V.V. Rijsoord hebben een nuttig trainingsweekeinde achter de rug. Een weekeinde dat goed voor de binding was en twee oefenwedstrijden met wisselende successen. Ook werd de wedstrijd van Barcelona tegen UD Levante door een groot deel van de selecties bezocht.

 

Het was vrijdagmorgen erg vroeg dag voor iedereen om in ieder geval om zeven uur vanaf Eindhoven te kunnen vertrekken. Na een vlotte reis en dus vroege aankomst was het hotel in Barcelona nog niet helemaal klaar om iedereen zijn kamer te geven. Desondanks ging de tweede selectie direct trainen op het kunstgrasveld aan de overzijde van de weg. Een veld, dat niet van de beste kwaliteit was, maar wel lekker dichtbij lag. Behalve Rijsoord waren nog meer Nederlandse teams in het hotel en in de directe omgeving ondergebracht. En die teams maakten ook gebruik van het trainingsveld, dus was de planning van groot belang. Nadat later in de middag ook de eerste selectie had getraind en iedereen de sleutels van zijn kamer had gekregen werd er gezamenlijk gedineerd in een nabij gelegen restaurant. De conclusie viel al snel dat dit allemaal wat beter kon en dus was het de eerste en de laatste keer dat daar gedineerd werd. De tweede dag werd het diner omgezet in een lunchpakket, zodat iedereen tevreden bleef.

 

Kenniskwizzz

In de avonduren werd de kennis van voetbal van iedereen getest aan de hand van de bekende Kraaien Koppel Kennis Kwizz. Door Patrick Rutten uitgewerkt en geleid door Ed Bestebreurtje. Het werd een gezellig avond, waarbij het Kraaienlied meerdere malen ten gehore werd gebracht. Uiteindelijk zouden Gijs Zwaan en Melvin Spruijt de meeste punten verzamelen en mochten zij zich deze avond de winnaar noemen. Na dit leuke intermezzo werd door een groot aantal spelers de stad nog opgezocht en zouden zij in de late of noem het eerder de vroege uurtjes weer in het hotel komen.

 

Natuurlijk werd de andere ochtend bij het ontbijt gekeken wie de echte kerels waren, maar iedereen schoof op tijd aan het ontbijt aan. Deze dag stonden twee oefenwedstrijden op het programma. Eerst zou de selectie van Rijsoord 2 oefenen tegen de zondag derdeklasser Wilhelmus 1, waarna vervolgens Rijsoord 1 zou aantreden tegen de tweede divisionist FC Lisse. Leuk was het dat Stefan van Duffelen, oud Rijsoordenaar en sinds vorig jaar woonachtig in Barcelona, de wedstrijden kwam bezoeken.

 

Gelijkopgaand

De wedstrijd van Rijsoord 2 tegen Wilhelmus 1 kende twee gezichten. De eerste helft was gelijkopgaand met bij de rust een nipte voorsprong voor Wilhelmus. Al na een kwartier kreeg Wilhelmus de kans om de score te openen toen de prima leidende Spaanse scheidsrechter een terechte strafschop toekende. Deze werd echter huizenhoog overgeschoten. De eerste helft kenmerkte zich door een levendige wedstrijd zonder al teveel grote kansen. Jammer was het dat Wilhelmus drie minuten voor de rust scoorde, waardoor je de tweede helft net wat anders moet beginnen. In die tweede helft zat na een kwartier spelen Rijsoord dicht bij de gelijkmaker, maar via de lat kwam de bal het veld weer in. Met nog een half uur spelen was het eigenlijk gedaan met de wedstrijd, want Wilhelmus liep met 0-4 uit naar een ruime overwinning. Natuurlijk waren de vele wisselingen in het elftal hier ook debet aan, maar begrijpelijk dat iedereen deze wedstrijd aan voetballen moest toekomen, want dat was toch het doel van dit weekeinde en daarmee kan gesteld worden dat de wedstrijd ondanks de uitslag geslaagd was.

 

Prestige

Aan de tweede wedstrijd kleefde wat meer prestige. Het gebeurt niet iedere week dat je kunt oefenen tegen een tweede divisionist en dan wil je als hoofdklasser toch goed voor de dag komen. FC Lisse heeft een goed team maar, zoals je zo vaak ziet bij dit soort wedstrijden, dacht het dit varkentje wel even te zullen wassen. Dus werd er tactisch vaardig, maar ook hautain door de FC Lisse gevoetbald. Die houding zou het duur komen te staan, want na tien minuten zorgde Mike van Gool voor de 1-0 op het denkbeeldige scorebord. Die stand was mooi meegenomen voor Rijsoord, maar de FC Lisse voelde zich nog steeds niet gewaarschuwd en zeker niet toen tien minuten na de openingstreffer de gelijkmaker aangetekend kon worden en nog eens een kleine tien minuten daarna een voorsprong werd genomen. Het bleef een levendige wedstrijd, waarbij Rijsoord niet onder deed voor de tegenstander en na iets meer dan een half uur spelen zorgde Berry de Groot voor de gelijkmaker. Er had bij Lisse net een keeperswisseling plaats gevonden en de nieuwe doelman speelde nogal ver voor zijn doel en dat werd hem ‘fataal’. Met een afstandsschot net over de middellijn passeerde De Groot de doelman; 2-2. Een prima doelpunt. De FC Lisse had nog voor de rust weer een voorsprong kunnen nemen, maar alleen voor doelman Bekkers werd de bal naast het doel geschoven.

 

Net als bij de eerste wedstrijd ook hier meerdere wissels, zodat iedereen aan speelminuten kwam. Het ging niet ten koste van de kwaliteit, want Rijsoord bleef goed verweer geven. Een kwartiertje voor het einde kwamen de Kraaien zelfs weer op voorsprong toen Zepp Jacobs een strakke voorzet prima afrondde; 3-2. De vreugde was echter van korte duur, want een twee minuten later stond de 3-3 alweer op het ‘scorebord’ en dat zou ook de uitslag van deze meer dan nuttige wedstrijd worden. Een domper voor de FC Lisse, dat zich een andere uitslag had voorgesteld, maar door de hautaine houding Rijsoord in de wedstrijd hield. En voor Rijsoord natuurlijk een prima uitslag en een positieve impuls voor de tweede helft van het seizoen in de hoofdklasse.

 

De rest van de dag was er een vrij programma en die werd door iedereen naar eigen behoefte ingevuld.

 

Bezoek Nou Camp

De zondagmiddag stond de competitiewedstrijd van Barcelona tegen Levante op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 16. Het werd een ogenschijnlijk simpele 3-0 overwinning voor de thuisploeg, waarbij de eerste helft leuk en de tweede helft redelijk saai was. Na de wedstrijd waaierden de Kraaien weer uit over Barcelona en vermaakte iedereen zich op zijn eigen manier.

 

De maandagmorgen stond het vertrek gepland en werd met Ryanair naar Charleroi gevlogen. Daar stond de Rijsoordbus al te wachten om het laatste stuk van de reis af te ronden.

 

Dinsdagavond is alweer de eerste training van de selectie, waarvan Yuki Hosaka niet langer deel zal uitmaken. Hij nam dinsdagavond afscheid van zijn team en zal later deze week definitief terugkeren naar Japan..

 

Afsluitend

Terugkijken kan worden gesteld dat het een prima trainingsweekeinde is geworden. Een dergelijk weekeinde is alleen mogelijk met de steun van sponsoren en in dit geval waren dat:

  • Vulkan
  • Van der Heijden transport
  • Hans van Ooijen
  • Lascentrum
  • Richard Jacobs
  • Adrie Lans
  • Joffrey Hagendijk
  • V.V. Rijsoord en
  • de opbrengst van het Feyenoordshirt, dat na een veiling gekocht is door Mike van Gool via het familie palletbedrijf.

Leave a Reply