Rijsoord 2 - DESK 3

Rijsoord 2 met goed gevoel de winterstop in

Solide overwinning Rijsoord 2 op DESK 3

RIJSOORD – Na de mooie uit overwinning vorige week op de Terneuzense Boys, stond vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DESK 3 uit Kaatsheuvel op de agenda. Een directe kans voor beide teams om weer enigszins in de buurt van de bovenste posities op de ranglijst te komen.

Vandaag was het de beurt aan Chris Promes, Stephan Ooms, D’angelo Silva en Stefan Havelaar om de oversteek te maken van het 1e elftal naar het 2e elftal. Doel van de technische staf: met een goed gevoel de winterstop in door een overwinning te boeken op DESK 3 en op het trainingskamp in Barcelona de groep klaarstomen voor een inhaalrace in de tweede seizoenshelft.

Om 11.45 werd er afgetrapt en zoals wel vaker dit seizoen was het de ploeg van trainer Cees vd Heerik die het initiatief moest nemen en het spel moest maken om zodoende de ingezakte tegenstander kapot te spelen. Maar de ploeg moest ook op zijn hoede zijn om niet een tegengoal te incasseren door een snelle uitbraak van DESK. In de 8e minuut was er de eerste kans voor Rijsoord, vanuit een uitdraaiende vrije trap door Bas van der Spoel was het Jan-Willem Blaak die een kopkans kreeg, maar deze was niet goed genoeg om de doelman van DESK al vroeg te verassen.

Na 15 minuten spelen was het Sander Top die met zijn gevaarlijke loopacties aan de linkerkant van het veld meerdere keren voor dreiging zorgde. In eerste instantie werd Sander de diepte in gestuurd en werd hij randje 16 uit balans gebracht door een verdediger van DESK, dit resulteerde echter tot grote verbijstering van iedereen niet tot een strafschop. Sander liet zich niet gek maken en ongeveer 2 minuten later dook hij weer op in de 16 meter van DESK, deze keer stond hij 1 op 1 voor de keeper alleen deze wist de inzet van Sander te keren. In de 18e minuut kregen de Kraaien een corner en topscorer Bas van der Spoel stond klaar om gevaar te stichten voor de goal. Tot ieders verbazing bracht deze corner zelfs meer dan gevaar en draaide de bal direct het doel in door een fout van de keeper van DESK 1-0!

Na de goal bleef Rijsoord pressen en via beide flanken werd meermaals gevaar gesticht door de veel opkomende vleugelverdedigers Sander Top en Stephan Ooms en de behendige en snelle vleugelaanvallers Chris Promes en Stefan Havelaar. Tot de rust waren er nog een aantal mogelijkheden maar tot echte 100% kansen kwam het niet meer, de wedstrijd werd langzaam uitgespeeld richting de rust.

Na de rust kwamen niet bleef D’angelo Silva in de kleedkamer, zijn vervanger was Youri Haasdijk. Direct na de rust zocht Rijsoord weer de aanval en zo ontstond er een hachelijk moment in de 16 meter van DESK. Bas schoot de bal tegen de hand van een verdediger van de ploeg uit Kaatsheuvel maar de scheidsrechter weigerde na appelleren van meerdere Rijsoord spelers een penalty te geven. Het was duidelijk dat Rijsoord snel de score wilde verdubbelen om zodoende met meer rust en minder angst voor een gelijkmaker de wedstrijd uit te spelen.

Meerdere keren was het bijna raak zoals ook in de 51e minuut toen Chris door Bas alleen voor de keeper werd gezet maar deze tegen de eerder vandaag zo ongelukkige keeper aan schoot. 2 minuten later wist Bas weer een medespeler alleen voor de keeper te zetten, deze keer was het Dennis die helaas de bal over het doel schoot. Kansen bleven komen en Jan-Willem Blaak en Bas misten helaas ook. In de 70e minuut was het nog steeds 1-0 en werd er gewisseld aan de kant van Rijsoord, Frank Bredius en Richard Mulder kwamen in het veld voor Bas van der Spoel en Stefan Havelaar wat enkele positie wisselingen tot gevolg had. In de 75e minuut was het eindelijk raak en mocht de 2-0 gevierd worden! Youri Haasdijk wist op aangeven van mede invaller Richard Mulder wel een scoringskans te benutten. Door goed voorbereidend werk van Sander Top op de linkerflank kwam de bal bij Richard die op zijn beurt de vrijlopende Youri wist te bereiken, Youri was koelbloedig en schoot de bal langs de keeper in het doel!

Na de goal van Rijsoord was het een minuut later plotseling DESK dat van zich afbeet en via een aanval hun spits wist te bereiken die hard op de lat boven keeper Joep Nooteboom schoot. DESK bleef na deze aanval proberen hun voorwaartsen te bereiken. Het was in de 77e minuut aan de Rijsoord kant Youri die ook het houtwerk wist te treffen door van afstand een enorme pegel op de lat te schieten. In de 80e minuut stonden de invallers weer aan de basis van een nieuwe Rijsoord goal, 3-0! Youri wist met een mooie bekeken bal vanaf rechts bij de 2e paal Richard te vinden die beheerst binnen schoot om de marge tot 3 uit te breiden.

Na de goal in de 80e minuut kwamen de laatste twee invallers het veld in, Lorenzo kwam in het veld voor Colin en Marcel mocht Jan-Willem Blaak aflossen. Het waren de invallers die zich weer lieten zien want de dadendrang van Rijsoord was nog steeds aanwezig. Frank die ook ingevallen was had met een hele mooie steekpass Richard alleen voor de keeper gezet en Richard probeerde met een mooi lobje de keeper te verschalken, echter bleef de keeper lang staan en kon hij de inzet van Richard makkelijk keren. Richard kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd oop aangeven van Marcel Top nog een mooie mogelijkheid om zijn 2e goal van vandaag te maken maar de teller bleef staan op een verdiende en solide 3-0 overwinning van de Kraaien.

Dat moest gevierd worden zo vlak voor de Kerst en dus zat de hele groep gezellig in de kantine tijdens het kerstrad van avontuur. De heren van Rijsoord 2 maken zich nu op om het nieuwe jaar af te trappen met een trainingskamp in Barcelona van 5 t/m 8 januari.  Een mooie voorbereiding op de 2e seizoenshelft.

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op zaterdag 27 Januari 2018 om 12.00 in Lage Zwaluwe tegen nummer 4 van de ranglijst Zwaluwe 2.

Doelpunten:
18e minuut: Bas van der Spoel 1-0
75e minuut: Youri Haasdijk 2-0
81e minuut: Richard Mulder 3-0

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stephan Ooms, Jan-Willem Taekema, Colin vd Heijden (80 min Lorenzo vd Heijden), Sander Top, Jan-Willem Blaak (80 min Marcel Top), Dennis Havelaar, D’angelo Silva (45 min Youri Haasdijk), Stefan Havelaar (70 min Richard Mulder), Bas vd Spoel (70 min Frank Bredius), Chris Promes.

Leave a Reply