Barendrecht JO11-2 - Rijsoord JO11-1

Barendrecht rolt Rijsoord JO11-1 op in 2e helft: 7-2

Barendrecht – Zaterdag 16 december stond de laatste (vriendschappelijke) wedstrijd van 2017 op het programma, uit om 10.00 uur tegen Barendrecht JO11-2. Barendrecht JO11-1 speelt negen tegen negen in de hoofdklasse, dus kwamen wij automatisch uit bij JO11-2 welke ook gewoon in de eerste klasse speelt. Zoals bekend is Barendrecht één van de grotere amateurverenigingen van Nederland wat o.a. blijkt uit het feit dat ze dertien JO11 teams hebben. Ter vergelijking, wij hebben er drie. Een ander voorbeeld om de grootte van Barendrecht te duiden is het aantal kleedkamers, wij zaten in nummer 25 en dat was niet nog niet eens de laatste.

Zonder de niet fitte Ilmars gingen wij met een volledige groep van start op een prima kunstgrasveld. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Barendrecht de wedstrijd en werden wij in de verdediging gedwongen. Met goed verdedigen en wat kunst en vliegwerk wisten wij Barendrecht de eerste 15 minuten op 0-0 te houden. Een goed genomen corner van Barendrecht zorgde echter voor een terechte 1-0 achterstand. Meer dan een kleine kans voor Brent konden wij er niet tegenover zetten. Niet veel later kwamen wij op een 2-0 achterstand door een mooie steekbal waar Goesie niet op had gerekend. In een spaarzame tegenaanval wist Sem met een mooie pass Brent te bereiken die de 2-1 binnen kon schieten wat ook de ruststand betekende.

De rust konden de jongens goed gebruiken en we hebben vooral besproken hoe we meer aan het voetballen konden komen. Na vijf minuten in de twee helft kregen wij de bal niet goed weggewerkt waardoor wij op een 3-1 achterstand kwamen. De 4-1 volgde niet veel later omdat een aantal verdedigers op snelheid werden geklopt waardoor Hammetje opnieuw moest vissen. In deze fase van de wedstrijd werden wij totaal overklast wat uiteraard kan gebeuren. Spijtig was het alleen om te zien dat een aantal spelers er niet veel meer aan deden en dat kun je niet veroorloven tegen een goede tegenstander als Barendrecht die daardoor uit kon lopen naar een 7-1 voorsprong. Een ongekende achterstand voor onze jongens maar ook niet meer dan terecht. De laatste tien minuten wisselden Sjoerd en Sven van positie waardoor we iets meer grip kregen op het spel. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 7-2 van Brent die schitterend werd weggestoken door Sjoerd. Sjoerd had uiteindelijk de achterstand nog iets dragelijker kunnen maken maar zijn vrije trap belandde op de lat. Na een 7-2 nederlaag komen er niet veel spelers in aanmerking voor de man of the match verkiezing. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Hammetje want die heeft zich ondanks de zeven tegengoals kranig geweerd in het doel. Gefeliciteerd Hammetje!

Al met al een terechte nederlaag tegen een goede tegenstander. Het verschil is echter niet zo groot als de uitslag vandaag doet vermoeden dus een rematch is aangevraagd. Maandag nog even trainen en dan voorlopig winterstop.