Rijsoord 2

Wint van Terneuzense Boys

Rijsoord 2 spoelt nare smaak weg met mooie zege

TERNEUZEN – Om 09.00 uur werd iedereen verwacht op sportpark Rijsoord om met gehuurde busjes te vertrekken richting Terneuzen voor de uitwedstrijd bij Terneuzense Boys. Door een aantal last minute afmeldingen stonden 12 heren mooi op tijd paraat om de lange reis te ondernemen. Mitchel Lans werd op het laatste moment uit zijn bed getrommeld om mee te gaan. Na een langdurige blessure maakte hij zijn rentree in het elftal van Rijsoord 2.

In Zeeland waren de weersomstandigheden duidelijk beter dan in Rijsoord. Het had niet of nauwelijks geregend in Terneuzen en zodoende konden beide ploegen om 12.00 – onder leiding van scheidsrechter Duvekot uit Walcheren – gaan aftrappen op het hoofdveld van de Boys.

Op het ‘gewone gras’ werd een vermakelijke partij voetbal afgeleverd. Het was lastig om goed verzorgd voetbal te spelen en daarom was het devies van trainer Cees vd Heerik om de tegenstander zo veel mogelijk op eigen helft te houden, dit met Jan-Willem Blaak in de spitspositie als aanspeelpunt en daaromheen de gebroeders Havelaar.

In de 4e minuut was daar het eerste gevaar van Rijsoord door een indraaiende vrije trap van Frank Bredius die maar net gemist werd bij de 2e paal en zodoende achter ging. Uiteraard was het andersom weer oppassen geblazen voor de Kraaien bij spelhervattingen van de Terneuzense boys zoals corners en vrije trappen want dit leverde zoals wel vaker dit seizoen veel gevaar op voor de eigen goal.

Beide backs Sander Top en Lorenzo vd Heijden bemoeien zich met enige regelmaat met het aanvalsspel van hun ploeg, dit resulteert in aardig wat fatsoenlijke voorzetten, waar echter geen goal uit komt.

In de 16e minuut wordt er een lange bal gespeeld op Jan-Willem Blaak in het 16 meter gebied van Terneuzense Boys. Hij controleert de bal prima en terwijl de bal opstuit treft de bal een hand van een Terneuzense Boy. Scheidsrechter Duvekot hoeft niet lang te twijfelen en legt de bal op de stip.

Bas van der Spoel, topscorer van Rijsoord 2 mag aanleggen voor de strafschop. Bas ziet de keeper al de rechterhoek in duiken en dan is het voor hem een koud kunstje om de bal in de andere hoek van het doel te schieten. 0-1!

Het spel wordt na deze 0-1 niet beter maar weldegelijk spannend. Het veld laat simpelweg geen verzorgd voetbal toe en dus wenden beide ploegen zich tot het spelen van de lange bal. Op een gegeven moment valt een van deze lange ballen achter de verdediging van Terneuzense Boys voor de voeten van Jan-Willem Blaak die vrije doortocht heeft naar de goal en alleen nog maar met de keeper hoeft af te rekenen. Helaas schuift Jan-Willem de bal net naast de paal en is de voorsprong niet verdubbeld.

Aan de andere kant word Terneuzense Boys ook gevaarlijk door een lange bal. In buitenspel positie ontvangt de spits van Terneuzen de bal, maar hij mag door van de scheidsrechter alleen treft hij op zijn weg naar het doel sluitpost Joep Nooteboom die hem van scoren weet te weerhouden. Tot aan de rust blijft Rijsoord grotendeels de wedstrijd controleren en dit resulteert nog in enkele kansen voor o.a. Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar en Frank Bredius maar de grootste kans voor Rijsoord krijgt de ploeg van Cees vd Heerik in de laatste minuut van de eerste helft. Uit een snelle tegenaanval en een mooie bal achter de verdediging van Terneuzense Boys ontstaat er een overtal situatie maar deze wordt niet optimaal uitgespeeld waardoor er met de rust een karige 0-1 voorsprong op het scorebord staat.

Na de rust was het lastig voor beide ploegen om het initiatief te pakken. Maar omdat het verschil nog steeds maar 1 goal was begon langzamerhand bij Terneuzense Boys het besef te bestaan dat er vandaag nog wel wat te halen valt.

In de 65e minuut ontstonden er een aantal mogelijkheden voor Terneuzense Boys mede doordat Colin vd Heijden in zijn eigen 16 metergebied ongelukkig weggleed terwijl er een voorzet onderweg was naar zijn directe tegenstander. Gelukkig kopte de spits van Terneuzense Boys in de handen van onze Joep en zo weerhield hij door deze redding de gelijkmaker van de Zeeuwen.

Even daarna was het weer keeper Joep Nooteboom die aan de bak moest door een afstandsschot weg te boksen. Wederom zorgde hij dat zijn doel schoon bleef deze middag.

Terneuzense Boys begon er nu echt in te geloven en zodoende werd er een aanvallende wissel toegepast door hun trainer. Dit leverde aan de andere kant van het veld wel ruimte op voor de aanvallers van Rijsoord.

Trainer Cees vd Heerik besloot daarop twee verse krachten in te brengen. Mitchel Lans en Youri Haasdijk stonden allebei lange tijd aan de kant vanwege een blessure, maar vandaag was het zover dat beide heren in konden vallen! Zij kwamen in de 75e minuut het veld in voor Frank en Stefan.

Terwijl de twee frisse krachten probeerden hun stempel te drukken op het spelbeeld moest Jan-Willem Taekema achterin enorm veel aanvallen van Terneuzense Boys de kop indrukken. Hij zorgde voor een goede voortzetting na het veroveren van de bal.

De grootste kansen in de slotfase zijn voor Rijsoord en in de laatste seconde van de wedstrijd is het eindelijk toch nog raak voor de Kraaien! De ingevallen Youri Haasdijk krijgt de bal in zijn loop meegespeeld en weet de keeper te omspelen zodat hij de bal in het lege doel kan schieten. Wat een ontlading bracht deze mooie 0-2 met zich mee! De zure smaak van de afgelopen weken met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden (Wieldrecht thuis gestaakt en moet nog worden uitgespeeld) lijkt hiermee enigszins weggespoeld. En met de terugkeer van de geblesseerde spelers kunnen we weer vooruit kijken.

Volgende week rest nog de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen DESK om 11.45 uur. Daarna staat in het eerste weekend van 2018 het trainingskamp in Barcelona op het programma.

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Jan-Willem Taekema, Colin vd Heijden, Sander Top, Marcel Top, Frank Bredius (75 min Youri Haasdijk), Bas vd Spoel, Stefan Havelaar (75 min Mitchel Lans) Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar

Leave a Reply