Rijsoord 1

Hoek wint eenvoudig met 3-0

Rijsoord laat het ijskoud afweten

Hoek – Het was koud deze zaterdag in December. En hoewel het op andere velden door de sneeuw onmogelijk was om te voetballen, hadden de spelers in Hoek alleen last van de kou. Scheidsrechter Jobse liet in ieder geval om exact half drie de wedstrijd beginnen. Dat had voor Rijsoord, zonder de grieperige en thuis op bed liggende coach Gijs Zwaan, best een paar minuten later mogen zijn. Want binnen zes minuten keken de ‘kraaien’ tegen een 2-0 achterstand aan.

Eerst was er slordig balverlies op het middenveld waardoor Hoek simpel de 1-0, via Ceesay kon scoren in de vierde minuut. Nog geen twee minuten later was er wederom een foutje – nu in de verdediging – en liet Wilson keeper Beckers kansloos en dus stond het al 2-0. Dat was in ieder geval een start die Rijsoord zich iets anders had voorgesteld. In het vervolg van de eerste helft herstelde Rijsoord zich wel en kwam meer aan voetballen toe. Daarbij ook geholpen door onzorgvuldig en slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Maar buiten een schot vanaf de rand van de zestien meter van de voet van Mike van Gool kwam men niet. Het mocht zelfs keeper Beckers bedanken dat hij voor de rust tot tweemaal toe zijn doel verder schoon wist te houden want de Hoek-aanvallers kwamen in een kansrijke positie.

Geen vuist kunnen maken
Na de rust werd al te snel duidelijk dat Hoek niet van plan was om heel veel ruimte aan Rijsoord te gunnen en werd Rijsoord gemakkelijk tegengehouden en was men in de omschakeling nog steeds de gevaarlijkste ploeg. Nee, Rijsoord wist vandaag niet echt een vuist te maken en het was feitelijk aan Beckers die met een aantal fraaie reddingen Hoek van een derde treffer af wist te houden. De keeper aan de kant van Hoek, de Jonghe, had het een stuk gemakkelijker en moest maar een keer handelend optreden om een vrije trap van Rijsoord onschadelijk te maken. Het werd halverwege de tweede helft alsnog 3-0. En toen was de wedstrijd definitief over en uit. Kortom, een wedstrijd om maar snel te vergeten. Rijsoord mag zich in ieder geval opmaken voor de laatste  competitiewedstrijd  van dit jaar en speelt volgende week de uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Maar eerst zal er a.s. dinsdag nog een wedstrijd gespeeld gaan worden in het kader van de Palace Casino Cup. 0m 20.00 uur wordt dan thuis afgetrapt tegen FC IJsselmonde.

Opstelling Rijsoord
Michael Beckers – Darlison Gerardus – Niels Groeneveldt – Desley Hoogendijk (46e Romain van Bruggen) – Mike van Dongen – Berry de Groot (72e Patrick Berends) – Donovan Lijoe Anjie – Khalid Rahli – Ibrahim el Koubai – Mike van Gool -Zepp Jacobs

Leave a Reply