Rijsoord Vrouwen

Groot-Ammers te sterk voor Rijsoord vrouwen

Groot-Ammers vrouwen te sterk voor Rijsoord vrouwen

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag ontvingen de Rijsoord Vrouwen het sterke Groot-Ammers dat voorafgaand aan de wedstrijd een derde plaats in bezit had terwijl Rijsoord zich op de negende plaats terugvond. Gelukkig konden de Rijsoordsen weer een beroep doen op enkele speelsters van MO19 waarbij Femke de Reus, Nienke Lodder en Elaine van Dalen een basisplaats hadden gekregen van coach Arend Hollemans. Rijsoord startte goed en binnen vijf minuten kreeg het al twee hoekschoppen waar helaas niets uit kwam. Toch bleek al snel dat ook in deze wedstrijd Groot-Ammers fysiek de betere ploeg was, waarbij zij vaak met snelle combinaties de Rijsoord-defensie onder druk wisten te zetten. Vooral over links en rechts kwam men vaak gevaarlijk door waardoor Lisanne Nugteren en Priscilla de Graaff een hele zware dobber hadden om de gasten af te stoppen. In de 6e minuut wist keepster Demi Vrijman met een prima redding nog de 0-1 te voorkomen ten koste van een hoekschop maar in de 10e minuut kwam toch de 0-1 op het bord toen te slap ingrijpen resulteerde in een scrimmage voor het doel waardoor eenvoudig de openingstreffer kon worden binnengelopen. Aan de andere kant kon Rijsoord weinig grote kansen scheppen en was het Groot-Ammers dat op jacht ging naar meer treffers. In het laatste kwartier werd Rijsoord overlopen wat resulteerde in nog drie doelpunten waardoor men met een eigenlijk hopeloze 0-4 achterstand de rust in ging.

Redelijk herstel in de 2e helft
Helaas voor Rijsoord bleek keepster Demi Vrijman in de rust te geblesseerd om verder te spelen waardoor Marianne Plomp haar plek onder lat moest overnemen en het moet gezegd worden niet zonder succes. Na de rust kwamen ook Dilara Lomé en de youngsters Lisa van Gameren, Zenzi Gravestein en Nikita Pieren (allen MO19) in de ploeg. Rijsoord zat nu wel beter in de wedstrijd maar kon niet voorkomen dat Groot-Ammers al snel de 0-5 wist te scoren. Positief was zeer zeker dat Marianne Plomp met enkele uitstekende reddingen meer treffers wist te voorkomen waardoor Rijsoord langzaam wat meer vertrouwen kreeg. Ook was er wat meer dreiging voorin waarbij op links Elaine van Dalen goed werk verrichtte met haar inzet en snelheid en halverwege resulteerde dat toch toen een snelle aanval de ‘’ere-treffer’’ op het bord bracht. Met de 1-5 kwam ook het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cees van der Duyn Schouten die deze wedstrijd prima leidde. Dit was ook de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Rijsoord Vrouwen. Eind januari wordt de competitie pas weer hervat met een uitwedstrijd bij RFC waarbij te hopen is dat tegen die tijd ook enkele blessures zodanig zijn genezen dat de selectie weer wat groter wordt.