Rijsoord 2

Zakt naar 7e plek in de competitie

Rijsoord 2 verliest van ‘s-Heer Arendskerke 2

RIJSOORD – Nadat het veld om 11.45 uur vrij was begon het elftal van Rijsoord 2 aan een ingekorte warming up onder leiding van Mattijs Kruithof. Om 12 uur floot scheidsrechter Timmers voor de aftrap van deze belangrijke ontmoeting met laagvlieger ’s-Heer Arendskerke 2.

In deze fase van de competitie is iedere wedstrijd een belangrijke om de aansluiting te behouden met de koplopers die de punten bij elkaar blijven sprokkelen. Helaas zal later deze middag blijken dat Rijsoord 2 de aansluiting heeft verloren door de 3 punten te laten aan de bezoekers uit ’s-Heer Arendskerke.

Op een winterse zaterdagmiddag was het een slordig Rijsoord dat zich op het veld liet zien. De openingsfase was afwachtend en onnauwkeurig van de kant van Rijsoord. Toch wist Rijsoord ervoor te zorgen dat ’s-Heer Arendskerke zich terugtrok op eigen helft. Echter al na 6 minuten was het raak voor de bezoekers en kon keeper Joep Nooteboom de bal achter zich vandaan uit het net vissen. Uit een corner werd warrig en slordig uitverdedigd en zodoende kwam de bal voor de voeten van een speler van ’s-Heer Arendskerke en deze was koelbloedig in zijn afronding, 0-1.

Na deze mokerslag werd het nog lastiger om de taai verdedigende ploeg kapot te spelen, op een paar kleine kansen van Jan Willem Blaak na was er weinig dreiging te melden voor de goal van de tegenstander. In de 20e minuut scoorde ’s-Heer Arendskerke zelfs voor de 2e keer, maar deze fraaie goal werd afgekeurd omdat grensrechter Wim Velthuizen buitenspel constateerde. Daarna wist Rijsoord in de 23e minuut een grote kans op te tekenen. Bas van der Spoel werd diep gestuurd en kwam in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van de Zeeuwen te staan, hij kwam net niet goed uit en punterde de bal tegen de keeper aan. Na deze kans bleef Rijsoord het spel maken maar tot kansen of noemenswaardigheden kwam het niet in deze moeizame eerste helft.

Na de warme thee en de aangename temperatuur in de kleedkamer trotseerden beide ploegen de kou om een mooie comeback te realiseren van de kant van Rijsoord. Maar het spektakelstuk bleef uit. Het spel afwachtend, slordig en het tempo te laag. De eerste grote kans in de 2e helft was voor de bezoekers van ’s-Heer Arendskerke. Nadat de bal op eigen helft werd veroverd, was er een snelle tegenaanval en kwam er een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant die in de handen van keeper Joep werd gekopt. Een duidelijke waarschuwing voor de ploeg van trainer Cees vd Heerik. Na 20 minuten spelen in de 2e helft werd er verandering aangebracht in de samenstelling van het elftal van Rijsoord. In het veld kwamen Frank, Varoen, Lorenzo en Marcel voor Jan-Willem, Jan Willem, D’angelo en Richard.

Na 35 minuten voetballen werd de laatste wissel toegepast en Rens in het veld gebracht voor Stephan. Invaller Frank was in de 85e minuut met een knap geplaatst afstandsschot nog wel gevaarlijk. Hij dwong de keeper van de Zeeuwen zich geheel te strekken om de bal uit de hoek te tikken. Ook in de laatste minuut was er nog een grote kans voor Rijsoord om op gelijke hoogte te komen. De ingevallen Rens Weber was met een knappe kopbal uit een corner bijna de gevierde man, helaas wist ook nu de keeper van ’s-Heer Arendskerke de bal knap uit zijn doel te werken, zodat de bezoekers de eerste overwinning binnensleepten.

Door deze teleurstellende nederlaag is Rijsoord momenteel afgezakt naar een 7e plek in de competitie en zodoende moet er keihard geknokt worden om weer aansluiting te vinden in de bovenste regionen van de competitie. Volgende week op zaterdag 9 december om 12.00 is de nummer 9 van de competitie Terneuzense Boys de tegenstander van Rijsoord 2 in Terneuzen.

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar, Jan-Willem Taekema (65min Lorenzo vd Heijden), Sander Top, Stephan Ooms (80min Rens Weber), Colin vd Heijden, Dennis Havelaar, Jan-Willem Blaak (65min Marcel Top), D’angelo Silva (65min Varoen Sewpal), Bas vd Spoel, Richard Mulder (65min Frank Bredius).

 

Leave a Reply