JO11-1

Ondanks kou en mist wint JO11-1 uit met 1-6 van Wieldrecht JO11-1.

Kou en mist kan JO11-1 niet stoppen

RIJSOORD – Zaterdag 2 december 2017 was het uitslapen geblazen want om 11.00 uur stond pas de uitwedstrijd tegen het Dordtse Wieldrecht op het programma. Een tegenstander die wij vorig seizoen vier keer hebben verslagen in de competitie, maar dit seizoen zijn Wayne Rooney en zijn maten een niet te onderschatten ploeg (7e plaats) aangezien ze laatst nog van het hoog geklasseerde Alblasserdam hebben gewonnen.

Met een temperatuur van rond het vriespunt en in de mist gingen wij van start op het speciale kunstgrasveld onder het toeziend oog van de op tijd teruggekeerde Nigeriaanse scout. De tijd dat de jongens niet scherp beginnen aan een wedstrijd of niet voldoende arbeid in de wedstrijd leggen, ligt ver achter ons. De jongens trainen hard en veel waardoor ze over het algemeen fitter en sterker zijn dan hun tegenstander. Bovendien hebben we een opstelling gevonden waarin iedereen zich lekker voelt. Belangrijkste taak voor de trainers is de jongens behoeden voor onderschatting van hun tegenstander en ervoor zorgen dat ze rust aan de bal hebben.

Dat laatste ging zeker deze wedstrijd een stuk beter want ondanks de kleinere afmetingen van het veld kwamen wij af en toe door goed samenspel tot mooie kansen. De eerste kans was voor Brent die door de keeper werd gekeerd. Niet veel later was het Sem die werd weggestuurd in de diepte maar zijn mooie schot van afstand belandde op de paal. Het was uiteindelijk Sem die de ban brak na een assist van Brent: 0-1. Sven had vervolgens de 0-2 op zijn voetbalschoen maar schoof de bal rakelings voorlangs. Sjoerd, Goesie, Matin en Thijmen wonnen eigenlijk alle duels achterin waardoor Hammetje niet handelend hoefde op te treden. Opvallend waren de schitterende verdedigende kopballen van Sjoerd op uittrappen van hun keeper. Het was een kwestie van tijd voordat er meer goals zouden vallen. Sjoerd zette Daniel alleen voor het doel die niet twijfelde en mooi afrondde met een volley: 0-2. Sem had ondertussen de ruimte gevonden aan de rechterkant om een aantal voorzetten te geven maar zijn eerste werd net overgeschoten door Sjoerd en zijn tweede werd snoeihard over gekopt door Brent. Sem deed het toen maar zelf en ondanks dat de scheidsrechter iets langer nodig had om te zien dat de bal erin zat, gingen wij met een 0-3 voorsprong de rust in.

In het begin van de tweede helft kwam de grootste verrassing van de dag. Thijmen scoorde namelijk de 0-4. Ik herhaal Thijmen schoot heel beheerst de afvallende bal in de hoek en scoorde hiermee voor het eerst in zijn ‘carrière’. Een schitterend moment wat ook herkend werd door onze wisselspelers op dat moment want Goesie en Brent renden hard het veld in om de goal mee te vieren.

De mooiste aanval volgde niet lang hierna want het was Sven die er over de rechterkant vandoor ging, Daniel goed aanspeelde die met zijn rug naar het doel Sjoerd in staat stelde om een schot te lossen. Schot werd gekeerd door de keeper waarna Sem helaas de rebound naast schoot. De mooiste goal was van Sem die hangend in de lucht met buitenkant rechts een schot van Sjoerd wist te promoveren tot goal: 0-5. Hammetje had ondertussen al een paar goede reddingen moeten verrichten maar moest toch toezien dat Wieldrecht de eretreffer wist te scoren: 1-5. Brent was een aantal keren dicht bij een doelpunt geweest; zo schoot hij een bal op de buitenkant paal na een vrije trap van Sjoerd maar uiteindelijk wist hij toch zijn naam op het scorebord te zetten want in de slotseconde schoot hij de bal met links binnen: 1-6 waarna wij snel de warmere kleedkamer op konden zoeken. Opvallend was overigens de knappe terugspeelbal van Brent met zijn hoofd op Hammetje.

Voor de man of the match kwamen er een aantal spelers in aanmerking maar over de hele wedstrijd vond ik Sjoerd de meest constante speler. Hij heerste als vanouds achterin en nam uittrappen van de keeper als een John de Wolf direct op zijn hoofd wat heel bijzonder is voor jongens van deze leeftijd. Daarnaast uiteraard weer belangrijk met twee assisten. Gefeliciteerd Sjoerd!

De koek was echter nog niet op want een paar uur later konden de jongens opdraven voor de penalty bokaal. Een bus Japanners (met frikadellen -:) ) had dit blijkbaar ook gehoord en wilde dit fenomeen graag van dichtbij meemaken. De week voorafgaand hadden wij geoefend op een groot doel en dat was duidelijk te zien, want van de eerste 18 penalty’s gingen er 17 in. De keeper kon er alleen maar naar kijken want ze waren perfect genomen. In de derde ronde begonnen de tenen echt bevriezingsverschijnselen te vertonen waardoor de eerste ballen mis gingen. Het waren uiteindelijk Sem en Hammetje die in een tweestrijd gingen bepalen wie er naar de finale ging. Hammetje dwong Sem tot het uiterste maar uiteindelijk was Sem na zes gescoorde penals de winnaar. Gefeliciteerd Sem!

Zaterdag 9 december gaan wij beginnen aan de vooralsnog laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis om 08.30 uur tegen Alblasserdam. Tot zaterdag!