Pupil van de Week

Stefan Bode

Stefan Bode geeft koude voetbalmiddag een 10

RIJSOORD – Stefan vroeg afgelopen week eerst zijn moeder om trainer te worden en toen die dat niet zo’n goed plan vond, ging hij met dezelfde vraag naar zijn vader. Maar waarom dan? ‘Omdat ik dan misschien ook een keer pupil van de week word’, was zijn antwoord.

Wat Stefan niet wist, is dat de uitnodiging al klaarlag en hij dinsdag na de training verrast zou worden door Jeugdvoorzitter Arie Lodder. Een licht nerveuze Stefan verscheen in de bestuurskamer waar hij meteen zijn eerste trofee in ontvangst mocht nemen van de teammanager van ’s Gravenzande: een prachtig vaantje en de opstelling van die middag. Daarna meteen door naar de kleedkamer voor het ‘echte werk’.

De warming-up was op deze koude middag hard nodig en Stefan deed enthousiast mee. Stefan was goed in vorm want hij kwam met een paar mooie passeerbewegingen vrij voor de keeper en koos de juiste hoek. Het eerste doelpunt was een feit. En Rijsoord had goed opgelet want die wisten vrijwel direct na aanvang van de wedstrijd ook te scoren. Een goed begin, maar helaas zag Stefan zijn ploeg toch verliezen. Het was dan ook stil in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd.

Terug in de bestuurskamer gaf Stefan, onder het genot van een patatje mét, deze wel heel koude middag ondanks het verlies een 10. Het feest was compleet toen hij uit handen van Patrick Berends het certificaat en een gesigneerde bal ontving. Patrick en Stefan hadden daarna nog een geanimeerd gesprek over het leukste spelletje van de wereld: voetbal!