MO19

Strijdend ten onder tegen Kerkwijk

Rijsoord MO19 strijdend ten onder tegen Kerkwijk

RIJSOORD – Voor Rijsoord MO19 stond afgelopen zaterdag een moeilijke thuiswedstrijd op het programma tegen het op de 2e plaats staande Kerkwijk. Zonder de afwezige Femke en Anouk de Reus (tripje naar Londen), Elaine van Dalen (ziek) en Romy van Driel (geblesseerd) moest trainer-coach Arie van Gameren flink improviseren. Hij kon daardoor met slechts 12 meisjes de strijd aangaan. Al heel snel werd duidelijk dat Kerkwijk het vooral moest hebben van het fysiek met vooral meer lengte en gewicht, waardoor de Rijsoord-meisjes flink aan de bak moesten. Toch gaf Rijsoord, zeker de eerste helft, prima partij en in de 6e minuut nam het zelfs brutaal de leiding toen na een prima actie van Nienke Lodder over links de bal voor het doel kwam waar Zenzi Gravestein fraai de 1-0 scoorde.

Hoewel Kerkwijk probeerde om het spel te verplaatsen bleef Rijsoord vooral over rechts, waar de snelle Anna Kampman voor veel dreiging zorgde, goed in de wedstrijd. Hoewel toen ook al bleek dat Kerkwijk fysiek de sterkere ploeg was, bleef de defensie o.l.v. de uitblinkende Debby Gordijn prima overeind. Toch kwamen de gasten na een kwartier gelukkig op 1-1 toen een schot via de binnenkant paal achter de kansloze Mariëlle Bode verdween. Met een knappe redding voorkwam zij halverwege ook de 1-2 waardoor Rijsoord MO19 in de wedstrijd bleef. Na een half uur toch een domper voor de Rijsoordsen toen aanvoerster Marjolein Hilberts geblesseerd moest uitvallen en haar plek werd ingenomen door Amira de Jong. Kerkwijk kreeg in het vervolg nog wel wat kansjes maar de rust brak aan met een op dat moment verdiende 1-1 stand.

Fysiek geeft de doorslag
Na de pauze kreeg Rijsoord het steeds zwaarder, maar de verdediging speelde geconcentreerd en liet zich niet intimideren door Kerkwijk dat meer en meer druk ging zetten. Ook Lisa van Gameren, Lisanne Bouman en Danique Lommel bleven goed overeind. Langzaam kon Rijsoord er steeds minder uitkomen al probeerden voorin Mara Stein, Amira de Jong en Anna Kampman met veel storend werk de opbouw te voorkomen. En werkten Nikita Pieren en Zenzi Gravestein zich een slag in de rondte op het middenveld. Toch was het Kerkwijk dat na 25 minuten in een tijdsbestek van tien minuten drie keer scoorde waarbij Mariëlle Bode eigenlijk onhoudbaar werd gepasseerd. Zo kwam de 1-4 op het scorebord. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand na een wedstrijd waarin Rijsoord MO19 alles had gegeven maar het uiteindelijk fysiek moest afleggen tegen de ook wat oudere Kerkwijk-meisjes. De ploeg kon zichzelf niets verwijten en had er alles aan gedaan.