Rijsoord hard onderuit tegen 's-Gravenzande

Nadrukkelijke wil om te winnen ontbreekt

Rijsoord hard onderuit tegen ‘s-Gravenzande

RIJSOORD – Na de euforie van de vorige week op het laatste moment gewonnen wedstrijd tegen Argos in Mijdrecht volgde vandaag de deceptie op eigen veld. Rijsoord verloor terecht van het meer geïnspireerde ’s-Gravenzande dat, weliswaar qua uitslag geflatteerd, deze zaterdagmiddag dik verdiend won. Bij de bezoekers was de nadrukkelijke wil om te winnen wel aanwezig en bij de thuisploeg ontbrak die, ondanks het harde werken. Trainer Gijs Zwaan zou na afloop van de wedstrijd ruiterlijk toegeven dat Rijsoord niet het gezicht liet zien dat we van het team gewend zijn. Voor Rijsoord is het nu zaak de focus te richten op twee lastige uitwedstrijden, te weten tegen Hoek en Achilles Veen.

Op de tribune enkele tientallen Japanse voetballers, die speciaal naar de Vlasstraat waren gekomen om hun landgenoot bij Rijsoord te zien schitteren. Helaas bereikte Yuki Hosaka, net als zijn team, niet het niveau wat de supporters van hem gewend zijn. De eerste minuten waren duidelijk voor ’s-Gravenzande en Rijsoord had gewaarschuwd moeten zijn. De bezoekers waren niet naar de Vlasstraat gekomen om te figureren in een feestje van de thuisclub. Toch was het Rijsoord dat bij de eerste beste aanval kon scoren. Ibrahim el Koubai kwam vanaf links en zijn schot in de linkerbenedenhoek verraste doelman Ruben de Groot; 1-0. Met dit snelle doelpunt suste Rijsoord zichzelf een beetje in slaap en het tempo was zodanig laag, dat de bezoekers van deze snelle achterstand konden herstellen. Kort voor rust kwam Romain van Bruggen nog in een mooie scoringspositie, maar zijn schoot werd door doelman De Groot overgetikt. Jammer, het zou de thuisploeg wat meer rust gebracht hebben. In plaats van met 2-0 te gaan rusten, werd het 1-1 en dat was gezien het spelbeeld nog verdiend ook. Op slag van rust was het Yuri Westhoff, die in een kluts de bal gelukkig meekreeg en alleen op doelman Michael Bekkers kon afgaan; 1-1. Het tegendoelpunt op slag van rust zou Rijsoord uiteindelijk niet meer te boven komen, alhoewel Ibrahim el Koubai nog wat aan die stand had kunnen doen. In plaats van zelf een mislukte poging te doen had hij de bal beter kunnen afleggen op een van zijn medespelers. De kans was groot geweest dat Rijsoord dan met een voorsprong de rust zou ingaan.

Niet verwacht
Kort na rust was het alweer prijs. Beide teams begonnen ongewijzigd aan de wedstrijd en het was alweer ’s-Gravenzande dat wist te scoren. Een hoge bal werd door de lange Frank Broos bij de tweede paal achter de doellijn gekopt; 1-2. Een stand, die Rijsoord na vijf minuten in de eerste helft zeker niet had verwacht. Trainer Gijs Zwaan moest gaan wisselen. Om meer snelheid in de aanval te brengen werd Chris Promes in het veld gebracht en later zouden ook Siebren Hoekstra en Patrick Berends volgen. Het zou Rijsoord aanvallend sterker moeten maken, maar het zou allemaal tevergeefs worden, want met nog een vijfentwintig minuten te spelen werd het 1-3 door alweer Frank Broos. Hij mocht met de bal aan zijn voet langs de rand van het strafschopgebied optrekken en zijn schot werd, aangeraakt door een van de verdedigers, achter doelman Bekkers geschoten. Een kwartier voor de derde treffer had Rijsoord gelijk moeten maken, maar Zepp Jacobs verzuimde zelf een doelpoging te ondernemen en legde de bal breed. Maar die actie eindigde in de voeten van een van de verdedigers van ’s-Gravenzande. Trainer Gijs Zwaan noemde Zepp Jacobs na afloop niet zelfzuchtig genoeg. “Hij had zelf een doelpoging moeten ondernemen, want hij was in een kansrijke positie”, aldus de trainer. In alweer de laatste minuut zou het zelfs 1-4 worden door een doelpunt van Sander Koeleman, die zijn vrije schop zo het doel in zag verdwijnen.

Uiteindelijk een pak slaag voor Rijsoord, dat vooral de hand in eigen boezem zal moeten steken. In deze hoofdklasse wordt iedere wedstrijd meer dan 150% inzet verwacht en moet de wil om te winnen nadrukkelijk aanwezig zijn. Wedstrijden met een verminderde focus zijn gedoemd tot mislukken.

De komende twee wedstrijden zijn uitwedstrijden. Eerst is er de uitwedstrijd in en tegen Hoek en daarna die in Veen tegen Achilles Veen. In het in de bestuurskamer ingevoerde praatje na de wedstrijd, waarbij beide trainers aan het woord komen, gaf Gijs Zwaan aan dat de heenreis met de Rijsoordbus zal gebeuren. “De thuisreis is nog afhankelijk van het resultaat. Als we verliezen in Hoek gaan we terug lopen.” De selectie van de v.v. Rijsoord is gewaarschuwd!

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen (65. Siebren Hoekstra), Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Mike van Gool, Desley Hoogendijk, Zepp Jacobs (80. Patrick Berends), Yuki Hosaka (50. Chris Promes).

Leave a Reply