Rijsoord 2

Vergeet te winnen van koploper Papendrecht

Rijsoord 2 vergeet te winnen van koploper Papendrecht

RIJSOORD – Omdat op zaterdag 12 mei 2018 de jaarlijkse wielerronde ‘de Draai rond de Kraai’ weer zal plaatsvinden werd afgelopen zaterdag de wedstrijd Papendrecht 2- Rijsoord 2 gespeeld op sportpark Rijsoord. De geplande wedstrijd van 12 mei 2018 zal worden gespeeld bij Papendrecht.

Om 11.45 uur stonden de beide teams klaar om te beginnen aan de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Kant, die zich even daarvoor nog in de file bevond en maar net op tijd was om de wedstrijd tijdig te laten aftrappen! Deze wedstrijd was er één waar reikhalzend naar uitgekeken werd, omdat de bezoekers van Papendrecht tot vandaag de koppositie hadden. Voor de heren van Rijsoord was het dus zaak om aan te haken met een mooi resultaat tegen de winnaar van de 1e periode in 1e klasse A.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd en zo konden beide teams tot de 10e minuut niet echt gevaarlijk worden. Papendrecht opereerde in een 1-4-4-2 formatie en liet Rijsoord het spel maken. Ze kwamen duidelijk om tegen te houden en hoopten door snelle tegenaanvallen er stiekem met een overwinning vandoor te gaan. In de 10e minuut was de eerste kans voor Rijsoord een feit, na een goede snelle opbouw volgden in rap tempo 3 grote kansen voor Dennis, Bas en D’angelo die alle drie geen doel wisten te treffen. Het resulteerde wel in een vrije trap die door Bas net naast de goal van Papendrecht werd gemikt. Rijsoord bleef dominant spelen en na 20 minuten werden de kraaien wederom gevaarlijk toen de 1e corner voor de ploeg van Cees vd Heerik net voorlangs ging en een goede voorzet nog net door de keeper van Papendrecht kon worden onderschept.

In de 21e minuut sloeg echter het noodlot aan de andere kant toe. Frank Bredius speelde – helaas voor Rijsoord – de bal vanaf het middenveld ongelukkig achter de eigen verdediging, waar nog een Papendrechter op de rechtsbuiten positie stond te wachten. Deze ging er vervolgens vliegensvlug vandoor om de bal voor te zetten op de spits die daarna koel wist af te ronden tussen Joep en Stefan in, 0-1. Het spelbeeld werd na de goal van Papendrecht alleen meer eentoniger en het was Rijsoord wat de klok sloeg, de dominantie en de wil deze zeperd weer weg te poetsen was groot, maar het was moeilijk voetballen tegen het ingezakt spelende Papendrecht. In de 40e minuut was daar opeens wel de kans om vlak voor rust de gelijkmaker te noteren. Op de rand van het Papendrechtse 16 meter gebied was het Colin vd Heijden die aan mocht leggen voor een vrije trap, maar helaas wist Colin met zijn vrije trap enkel de lat te treffen, bij het uitverdedigen na de vrije trap moest Papendrecht wel een corner weggeven.

Uit deze corner werd wel gescoord! 1-1. Bas van der Spoel liet de Kraaien juichen, en hoe!? Frank Bredius wist met zijn indraaiende corner bij de 1e paal Bas te vinden en met een omhaal wist hij doel te treffen! Na de goal gebeurde er weinig noemenswaardig en was het zaak voor beide ploegen om met deze 1-1 te gaan rusten om na de thee weer volledig gefocust te kunnen beginnen. Papendrecht wist dat net iets beter te doen dan Rijsoord omdat in de 48e minuut de 1-2 werd gemaakt door Papendrecht. Op de rand van de 16 meter was het de spits van Papendrecht die geheel vrij alles kon doen en laten wat hij wilde en zodoende de bal in de verre hoek over Joep in de goal wist te lepelen.

Na de tegengoal was het weer Rijsoord dat de draad oppakte en het spel moest gaan maken. In de 55e minuut was het dan ook gelijk weer raak aan de andere kant, 2-2! Deze keer was het Stefan Havelaar die met links de bal achter de keeper wist te schieten. Na deze snelle gelijkmaker begon het geloof te komen dat vandaag koploper Papendrecht wel eens verslagen kon worden, de gemoederen liepen steeds een beetje hoger op en de kansen voor Rijsoord werden alsmaar groter. D’angelo zag zijn schot van richting veranderd worden waardoor de bal net naast de goal van Papendrecht belandde maar in de 66e minuut was het weer raak voor Rijsoord! Rijsoord wist te scoren in een snelle uitbraak maar helaas werd (onterecht) de vlag door de assistent scheidsrechter in de lucht gestoken en zodoende moest scheidsrechter Kant de goal afkeuren. In de 70e minuut werd er gewisseld door Rijsoord, Jan-Willem Blaak en Jan-Willem Taekema kwamen in het veld voor Frank Bredius en Marcel Top.

Na het inbrengen van de 2 Jan-Willem’s bleef het spelbeeld hetzelfde en was Rijsoord nog 1 keer heel dicht bij de winnende goal, een snelle uitbraak zorgde ervoor dat D’angelo, Bas en Dennis tegen 2 spelers van Papendrecht stonden en de weg naar de goal zo goed als vrij was, helaas ging het schot wat geproduceerd werd bij deze snelle uibraak rakelings over. De winnende goal bleef uit ondanks een aantal kansen en zo werden de punten verdeeld na een boeiende wedstrijd.

De teleurstelling zal overheersen bij Rijsoord maar in deze boeiende competitie is vooralsnog nog alles open en kan het zomaar zijn dat de ambitieuze groep van Rijsoord 2 toch nog mee gaat doen om de prijzen. Volgende week bevinden we ons in de maand December maar kunnen we het ons niet permitteren om cadeautjes uit te delen. Er zal weer een goed resultaat geboekt moeten worden op zaterdag 2 december om 11.45 in de thuiswedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke 2.

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar, Lorenzo vd Heijden, Sander Top, Stephan Ooms, Marcel Top (70 min Jan-Willem Blaak), Frank Bredius (70 min Jan-Willem Taekema), D’angelo Silva, Colin vd Heijden, Bas vd Spoel, Dennis Havelaar.

Met dank aan INQAR Nooteboom lopen de mannen van Rijsoord 2 er netjes bij in de nieuwe inloopshirts.