Dames

Terechte 1-1 eindstand tegen E.B.O.H.

Rijsoord Vrouwen weerstaan E.B.O.H.

RIJSOORD – Tegen het fysiek sterke E.B.O.H. uit Dordrecht konden de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag gelukkig weer een beroep doen op enkele meisjes van de MO19, zodat de er met een compleet team aan de wedstrijd begonnen kon worden. Met Femke de Reus en Nienke Lodder van de MO19 in de basis en Nina van Hese op een voor haar vreemde positie in de punt van de aanval, was de eerste kans voor Rijsoord toen al na één minuut een voorzet van Elise van der Kuil door Nienke Lodder rakelings naast werd gekopt. Toch bleek al snel dat het voor de Rijsoordsen geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, want E.B.O.H. wilde hun goede wedstrijd afgelopen week tegen Papendrecht een goed gevolg geven. Gelukkig bleek de Rijsoord-defensie goed bij de les waarbij Dilara Lomé een prima wedstrijd afleverde en ook Daniela de Wilde de gevaarlijke spits vooralsnog goed in bedwang hield. Mocht er dan toch nog gevaar dreigen dan wisten Eva van Buuren, Priscilla de Graaff en in de rug gedekt door keepster Demi Vrijman tegengoals te voorkomen. Waar Rijsoord al voor gewaarschuwd was bleek echter vooral op het middenveld, waar Rijsoord fysiek alle zeilen bij moest zetten. Na 20 minuten kwam er voor Rijsoord weer een goede mogelijkheid toen goed storend werk van Nina van Hese de bal bij Elise van der Kuil bracht en waar iedereen al de 1-0 zag komen was het de oud-Rijsoord speelster Lisette van Gemeren die als keepster van E.B.O.H met een knappe redding deze voorkwam. Na een half uur toch een domper voor Rijsoord toen niet voldoende ingrijpen op het middenveld  resulteerde in een onhoudbaar afstandsschot waardoor toch de 0-1 op het bord kwam wat tevens de ruststand werd.

Toch nog de gelijkmaker
Na de rust met Anouk de Reus (MO19) en Lisanne Nugteren voor Femke de Reus en Nina van Hese kwam er gaandeweg de 2e helft een stukje onverzettelijkheid, met Naomi Mateovics voorop, in de ploeg bij Rijsoord en kwamen er ook mogelijkheden. Na 10 minuten kwam Nina van Hese weer terug in de ploeg voor Daniela de Wilde maar doelpunten bleven voorlopig nog uit. Weer 10 minuten later kwam ook Amira de Jong (ook MO19) haar teamgenoot Nienke Lodder aflossen. Ook E.B.O.H. kreeg wat mogelijkheden maar de defensie bleef goed overeind. Vooral over links, waar Anouk de Reus en Elise van der Kuil elkaar goed wisten te vinden, werd Rijsoord steeds gevaarlijker omdat daar ook de ruimte lag. Nadat na een half uur ook Elaine van Dalen in de ploeg kwam wist Rijsoord dan eindelijk de verdiende 1-1 op het bord te krijgen, toen een voorzet van Elise van der Kuil door de in de 2e helft zeer gedreven spelende centrale middenveldster Chantal Vogel fraai werd afgerond. Duidelijk een tegenvaller voor de ploeg uit Dordrecht waarbij helaas de frustraties op de bank en bij hun ‘’supporters” werd afgereageerd op scheidsrechter Arie de Klerk die gelukkig erg koel bleef. Toch leek E.B.O.H. alsnog met de volle winst er vandoor te gaan maar een ‘’wereldredding’’ van Demi Vrijman voorkwam dat. In de slotseconden werd het alsnog hectisch toen de 1-2 eindstand leek te worden gemaakt maar gelukkig werd de overtreding op Demi Vrijman gezien door de scheidsrechter en werd de goal terecht afgekeurd wat natuurlijk bij E.B.O.H. wederom frustraties opleverde. Al met al wel een terechte 1-1 eindstand na een wedstrijd die eigenlijk alle kanten uit kon gaan maar waarbij Rijsoord veel karakter toonde en zich niet van de wijs liet brengen door de frustraties aan Dordtse kant.