JO11-1

Pakt de punten in derby tegen Heerjansdam

JO11-1 wint derby tegen Heerjansdam

RIJSOORD – Zaterdag 25 november 2017 stond er een onvervalste derby op het programma aangezien Heerjansdam op bezoek kwam. In mijn jeugd een kraker van jewelste, maar vandaag de dag leven dit soort sentimenten alleen nog maar bij mij. Dat zal ook wel komen omdat mijn schoonfamilie uit het gelijknamige dorp komt.

De jongens hadden van de week hard getraind en met nog drie wedstrijden voor de winterstop, doen wij nog steeds mee om de titel ondanks dat wij afhankelijk zijn van RKsvRCD en EBOH. De groep was compleet en na een verkleedpartij in de gymzaal gingen wij om 08.30 uur van start op het favoriete kunstgras onder leiding van scheidsrechter Wouter. In een frisse temperatuur kwamen wij binnen de minuut op een 1-0 voorsprong door mooi afronden van Sem na een goede assist van Daniel. Niet lang daarna was het een schot van Sjoerd die ternauwernood werd gehouden door de keeper maar Brent was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 2-0. Ondanks de 2-0 voorsprong was het spel erg onrustig, soort van hots knots begonia voetbal (citaat van wijlen Bert Jacobs). Na mis tasten van onze geblondeerde Hammetje wist Sjoerd nog een bal van de doellijn te halen maar de onnodige aansluittreffer van Heerjansdam volgde niet veel later: 2-1. De laatste tien minuten van de eerste helft oogde het spel al iets beter wat direct resulteerde in mooie aanvallen. Zo was het eerst Sem die over de rechterkant heen vloog om Brent in stelling te brengen. Dit schot werd nog gekeerd door de keeper. Dezelfde keeper was echter machteloos op een harde en zuivere vrije trap van onze specialist Sjoerd: 3-1 die hiermee alweer zijn negende treffer als verdediger noteerde. Brent kon net voor rust zijn tweede treffer maken op aangeven van Sven: 4-1.

In de tweede helft geloofde Heerjansdam er nog in, maar Hammetje reageerde attent op een speler die alleen voor hem opdook waardoor het 4-1 bleef. Matin was ondertussen in de spits gaan voetballen en liet met twee goals, waarvan één uit een individuele actie en één uit een assist van Daniel, zien dat hij ook voorin waardevol kan zijn. Daniel die al een aantal weken pech heeft met afronden, wist nu wel het net te vinden en nam daarmee het slotakkoord voor zijn rekening: 7-1.

Ondanks dat een aantal spelers niet in de wedstrijd zaten, hebben de boys een mooi resultaat behaald en doen wij nog steeds mee om de bovenste plaatsen.

Voor de man of the match zijn wij uiteindelijk uitgekomen op Daniel, niet alleen vanwege zijn goal en twee assists maar vooral omdat hij steeds slimmer wordt in zijn spel om met zijn kleine fysiek uit de duels te blijven. Ga zo door Daniel en gefeliciteerd!

Zaterdag 2 december is het uitslapen geblazen want wij spelen pas om 11.00 uur de uitwedstrijd tegen oude bekende Wieldrecht JO11-1. Daarna gaan wij op voor de penalty bokaal bij het eerste elftal. Tot zaterdag!

Leave a Reply