Rijsoord blijft verrassen

Argon in slotminuut met 2-3 verslagen

Rijsoord blijft verrassen

MIJDRECHT – En weer kon Rijsoord zaterdag drie punten bijschrijven, want in Mijdrecht werd hekkensluiter Argon met 2-3 verslagen. Met die overwinning heeft Rijsoord al bijna het dubbele aantal punten verzameld van wat sommigen de Kraaien aan het begin van dit seizoen hadden toebedacht. Daar kwam men niet verder dan tien punten, terwijl het er inmiddels negentien zijn. Maar het ging zaterdagmiddag in Mijdrecht niet echt makkelijk.

Deze zaterdagmiddag kon trainer Gijs Zwaan niet beschikken over Ard Hartman en Khalid Rahli. Hartman is waarschijnlijk wat langer uit de roulatie, terwijl Rahli alweer op de reservebank zat. Hij hoefde door Zwaan niet te worden ingezet. Argon, de opponent van deze zaterdagmiddag, staat onderaan de hoofdklasse A. Toch bleek de ploeg uit Mijdrecht over een goed team te beschikken en het werd zo’n wedstrijd die alle kanten kon uitvallen. Rijsoord had het de hele wedstrijd behoorlijk lastig met de wendbare aanvallers van de thuisploeg. Zeker in het begin van de wedstrijd zocht Argon regelmatig de aanval op en drukte het Rijsoord in de verdediging. De Kraaien daarentegen hadden niet dat onverzettelijke over zich, zoals dat vorige week in de thuiswedstrijd tegen Swift wel het geval was. En in deze klasse moet je iedere wedstrijd een duizend procent inzet tonen om tot resultaten te komen. Na twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vreemde klutsbal zorgde ervoor dat een van de aanvallers van Argon de bal vrij kon voorzetten en toen was het voor Patrick Lokken niet moeilijk om de score te openen; 1-0.

Buiten bereik

Rijsoord zocht hierna meer de aanval op en Berry de Groot was vier minuten later bijna bij de gelijkmaker. Zijn schot van buiten het strafschopgebied werd nog door doelman Romero Antonioli getoucheerd en via de kruising kwam de bal weer het veld in. Kort voor rust zou Rijsoord ook goed wegkomen toen een schot buiten bereik van doelman Bekkers op de paal belandde. Het stond toen inmiddels al 1-1, want in minuut 38 was het Mike van Gool, die een voorzet van Iby el Koubai fraai afrondde. Het zou tevens de ruststand worden.

Na de rust een zelfde spelbeeld met een ongewijzigd Rijsoord. De thuisploeg bleef daar waar mogelijk de aanval opzoeken en Rijsoord controleerde met een solide verdediging de wedstrijd. Echter zelf creëerden de bezoekers onvoldoende kansen om de wedstrijd echt naar zich toe te kunnen trekken. Gijs Zwaan wisselde Yuki Hosaka voor Zepp Jacobs en nog eens een kleine tien minuten later de geblesseerde Desley Hoogendijk voor Donovan Lioe Anjie. Rijsoord kwam aanvallend wat meer in actie en met nog een klein half uur te spelen ging een kopbal van Mike van Gool net voor langs. Rond de zeventigste minuut kwamen er enkele opgelegde kansen voor Rijsoord, maar Siebren Hoekstra en later Zepp Jacobs maakten van hun schot een vuurpijl. En de voetbalwetten zijn nu eenmaal zo dat de tegenstander scoort als je het zelf nalaat. En dat gebeurde ook. Het was Dennis Filippo, die drie minuten na het gemiste kansenfestival van Rijsoord doelman Michael Bekkers wist te verschalken; 2-1. Een voorzet toucheerde hij met zijn hoofd net voor de uitkomende doelman van Rijsoord. Patrick Berends moest van Zwaan gaan warmlopen en elf minuten voor het einde van de officiële wedstrijd verving hij Berry de Groot. Het zou een gouden wissel van de trainer zijn, want drie minuten later kegelde Berends de gelijkmaker achter doelman Antonioli; 2-2. De meegereisde supporters van Rijsoord vierden feest, want dit hadden ze gezien het spelbeeld niet meer verwacht en met een gelijkspel zouden zij dik tevreden zijn. Maar het feest was nog niet over, want in de voorlaatste minuut van de wedstrijd was het Zepp Jacobs, die zijn missers deed verbleken en op bijna identieke wijze als de gelijkmaker de winnende treffer onhoudbaar voorbij doelman Antonioli knalde; 2-3. Heel Rijsoord vierde feest, want door de overwinning werd weer een plaatsje geklommen op de ranglijst en staat Rijsoord trots op de vijfde positie. Wie had dit aan het begin van dit seizoen verwacht?

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en dan komt ’s-Gravenzande op bezoek. De ploeg verloor zaterdagmiddag met 3-1 van Swift en is terug te vinden op de elfde plaats. Maar zoals ook weer de wedstrijd tegen Argon liet zien zal Rijsoord een tandje meer moeten bijzetten om tot een goed resultaat te komen.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot (79. Patrick Berends), Mike van Gool, Yuki Hosaka (52. Zepp Jacobs), Desley Hoogendijk (61. Donovan Lioe Anjie), Siebren Hoekstra.