Rijsoord 2 - Wieldrecht 2

Wedstrijd na 60 minuten gestaakt vanwege blessure scheidsrechter

Geblesseerde scheidsrechter speelt Rijsoord 2 parten

RIJSOORD – Om 11.45 uur stond 18 november een zeer belangrijke topper op het programma in de reserve 1e klasse A. Nummer 2 Wieldrecht kwam op bezoek bij nummer 4 Rijsoord. Na een minuut stilte voor de onlangs overleden oud wedstrijdsecretaris Piet Nooteboom konden de 22 spelers onder leiding van scheidsrechter Wirken aftrappen op een winderig en regenachtig sportpark Rijsoord waar even voor aanvang van de wedstrijd ook Sinterklaas zich nog had gemeld om het nodige snoepgoed uit te laten delen door zijn knechten.

Met Jordi Lingen, D’angelo Silva, Stefan Havelaar en Patrick Berends was er weer een flinke afvaardiging van het 1e elftal beschikbaar voor de door blessures geteisterde groep van trainer Cees v.d. Heerik.

Cees had afgelopen zaterdag zijn vrije tijd benut om tegenstander Wieldrecht te gaan bekijken en analyseren. Rijsoord was dus gewaarschuwd voor 2 sterke spitsen die het de verdediging van Rijsoord moeilijk konden maken.

Na 10 minuten aftasten bleek dat Wieldrecht ingezakt speelt. Ze zochten de snelle tegenaanval via een lange bal naar 1 van de 2 kleerkasten voorin. Rijsoord had in deze fase veel balbezit maar wist de voorhoede maar moeilijk te bereiken.

Na 10 minuten gebeurt er iets opmerkelijks wanneer Marcel Top op de rand van de eigen 16 meter een duel aangaat en de scheidsrechter plotseling naar de stip wijst. In het duel tussen Marcel en de speler van Wieldrecht meent de scheidsrechter een elleboog gezien te hebben en zodoende krijgt Wieldrecht een penalty en Marcel een gele kaart. De penalty wordt echter (misschien wel gerechtigheid) door de lange aanvoerder van Wieldrecht op de lat boven Jordi gepegeld.

De stand blijft 0-0. Rijsoord probeert de voorwaartsen te bereiken, maar dit levert weinig succesvolle aanvallen op. Wieldrecht blijft gevaarlijk door middel van de lange bal op de 2 reuzen in de aanval. Bij vrije trappen en corners van Wieldrecht worden hachelijke momenten gecreëerd voor de goal van Rijsoord. Na 23 minuten is daar eindelijk het eerste gevaar van Rijsoordse kant. Frank Bredius krijgt vanaf 25 meter de kans om uit te halen en doet dit met een stuit in zijn schot zodat de keeper van Wieldrecht deze met moeite weet te keren.

Helaas is het na deze eerste speldenprik van Rijsoord aan de andere kant raak voor Wieldrecht, 0-1. In de 26e minuut wordt vanaf de linkerflank van Wieldrecht een op het oog te harde voorzet alsnog bij de 2e paal diagonaal binnengekopt. Keeper Jordi is kansloos op deze inzet van de nummer 7 van Wieldrecht. Tot aan de rust proberen de mannen van Rijsoord een weg te vinden naar de goal van Wieldrecht, maar er is geen opening te vinden in het stug spelende collectief van de Dordtenaren.

Marcel Top moet als controlerende middenvelder oppassen dat hij niet tegen een 2e gele kaart aanloopt terwijl hij gaten dichtloopt en de snelle tegenaanval van Wieldrecht moet tegenhouden. Gelukkig gaan hij en zijn broer Sander wel voorop in de strijd om de achterstand snel weg te poetsen. Zij gaan op harde maar faire manier de duels aan en slepen het team door een lastige periode.

In de 40e minuut is Rijsoord eindelijk een keer echt gevaarlijk. Dennis Havelaar duikt op de rechtsbuiten positie op (speelt linksback) en krijgt de bal in zijn loop aangespeeld. Hij draait fraai weg bij zijn tegenstander, helaas kan Dennis de bal niet binnen de palen krullen en ziet zijn inzet net overgaan.

Het is rust in Rijsoord en met een zuur gevoel gaan de mannen rusten. Na de thee en een kleine tactische omzetting staat er een geheel ander Rijsoord op het veld, met felheid en goed aanvallend voetbal lijkt het erop dat tegenstander Wieldrecht het slachtoffer gaat worden van de dadendrang van de Kraaien.

Na 5 minuten spelen in de 2e helft is het al zover en weet de naar de linkerflank verplaatste Patrick Berends de keeper van Wieldrecht te passeren. Hij schiet de bal in de verre hoek en de doelman van Wieldrecht is kansloos. Dit was het startsein voor Rijsoord om de tegenstander vast te zetten en niet meer los te laten!

Helaas gebeurde er na 59 minuten iets waar niemand rekening mee had gehouden. Bij een uitbal op de middenlijn voor Rijsoord is het opeens scheidsrechter Wirken die de aandacht op zich vestigt. Vrijwel direct was het duidelijk dat de heer Wirken niet verder kon fluiten na een vervelende blessure. Zelfs verzorger Jeffrey Vaandrager kon hier geen verandering in aanbrengen.

De wedstrijd moest stilgelegd worden en omdat er niet direct een vervanger voor scheidsrechter Wirken kon worden aangewezen, is de wedstrijd na 60 minuten spelen gestaakt. Het restant van de wedstrijd wordt waarschijnlijk later uitgespeeld.

Wordt vervolgd dus…

Opstelling:
Jordi Lingen, Lorenzo v.d. Heijden, Colin v.d. Heijden, Sander Top, Dennis Havelaar, Marcel Top, Frank Bredius, D’angelo Silva , Stefan Havelaar, Patrick Berends, Richard Mulder.