JO11-1

Pakt punten bij Groote Lindt

Dadendrang JO11-1 is groot

RIJSOORD – Zaterdag 18 november 2017 was het ‘uitslapen’ geblazen want pas om 09.45 uur stond de uitwedstrijd in Zwijndrecht tegen Groote Lindt JO11-1 op het programma.

In de week voorafgaand was helaas het bericht gekomen dat Piet Nooteboom op de respectabele leeftijd van 86 jaar is overleden. Voor de jongste jeugd een onbekende naam, maar voor mijn generatie een club icoon die als een rode draad door mijn voetbaljeugd heeft gelopen.

Zonder Thijmen die vandaag de voorkeur gaf aan een andere man met een baard, maar met een herstelde Sjoerd gingen wij met acht man op een moeilijk bespeelbaar modderveld van start. Ondanks de lage klassering van de Lindt was het toch echt die ploeg die de eerste tien minuten domineerde. Wij kwamen slecht bij ons doel vandaan en in die fase kon Hammetje zijn keeperskwaliteiten etaleren waardoor hij ons in de wedstrijd hield. Nadat we wat meer gewend waren aan het slechte veld en de matige bal begonnen de eerste kansen te komen: een kopbal van Brent ging net over, een schot van Sjoerd werd gekeerd door de keeper en Brent kon alleen op het doel af gaan maar zijn schot ging voorlangs. Niet lang daarna kopte Sven naast uit een corner van Sjoerd en konden Sven en Daniel alleen op het doel af gaan. De stand bleef echter 0-0. Maar de druk bleef hoog op de doelman, dus het was een kwestie van tijd voordat iemand de openingstreffer voor zijn rekening nam. Het was uiteindelijk Matin die goed opkwam van achteruit, via Sem en Brent de bal terugkreeg en met links afrondde: 0-1. Voor rust kwamen wij zelfs op 0-2 door een attente rebound met links van Sven na een vrije trap van Sjoerd. Hammetje had nog een katachtige reactie op een schot van de Lindt die via Goesie van richting veranderde waardoor wij met een 0-2 voorsprong gingen rusten.

Net na de rust kregen wij twee goede kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar Brent raakte de paal en Sem maakte met zijn rug naar de goal de verkeerde keus waardoor het 0-2 bleef. Overigens was dit wel de fase waarin wij het beste voetbal lieten zien, er was meer rust aan de bal en er werd goed overgespeeld. Na een assist van Sven was het eindelijk Brent die zijn naam op het scorebord zetten: 0-3. Sjoerd pakte ook als verdediger zijn goal weer mee en scoorde de 0-4 met een mooie wreeftrap. Sven maakte vervolgens de 0-5 na een assist van Daniel. Sem en Brent hadden vervolgens nog kansen om de score uit te breiden maar alleen Groote Lindt wist nog de eretreffer te maken: 1-5.

Op basis van de mooie reddingen in de eerste helft was Hammetje voor ons de man of the match. De tweede helft heeft Hammetje geen bal meer gehad behalve de tegengoal waar hij niet veel aan kon doen. Gefeliciteerd Hammetje.

Na de wedstrijd werden Ilmars en ik verrast door een goede speech van Goesie (net z’n vader) en een mooi verjaardagscadeau. Nogmaals dank hiervoor. Omdat de frituur op Zwijndrecht nog niet open was, hebben wij gezellig met z’n allen patat gegeten op Rijsoord en kon Brent zich op gaan maken voor de wedstrijd van het eerste elftal waar hij pupil van de week was. Nogmaals gefeliciteerd Brent met de uitverkiezing.

Zaterdag 25 november spelen wij thuis om 08.30 uur tegen Heerjansdam JO11-1. Tot zaterdag!