Pupil van de Week

Brent IJsselstein

Stralende Brent IJsselstein ziet Rijsoord winnen

RIJSOORD – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht … Dat gold zaterdag 18 november zeker voor Brent IJsselstein, die mocht aantreden als pupil van de week.

Een beetje nerveus meldde Brent zich met zijn familie en vriendje in de bestuurskamer. Na een drankje en een korte toelichting op wat hem allemaal te wachten stond, vertrok hij met teammanager Eddy naar de kleedkamer. Best spannend, maar na het handen schudden was het ijs gebroken. Brent verbaasde zich wel over de spuitbussen die uit de tassen kwamen en waarmee de spelers hun benen behandelden. Die heeft Brent nog niet nodig.

Een inmiddels ontspannen Brent begon aan de warming-up. Hij deed moeiteloos mee omdat daar bij JO11-1 ook altijd veel aandacht aan wordt gegeven. Na wat rondspelen met de reservespelers ging Brent richting de kamer van de deze week vrouwelijke scheidsrechter, die nog niet zo lang geleden de wedstrijd Kroatië – Hongarije had gefloten. Brent kwam, dankzij goed doorvragen, nog veel meer te weten over hoe zij de wedstrijden in goede banen leidt.

Iets over half 3 nam Brent de aftrap en passeerde de nodige spelers van Swift. Hij ging alleen op de keeper af en wist met een mooi schot de wedstrijd te openen. Vanaf de bank zag Brent een spannende pot voetbal. Dat is toch wel even anders dan vanaf een tribune kijken, want nu hoor je veel meer. Bijvoorbeeld toen Rijsoord een strafschop tegen kreeg. Maar gelukkig had Rijsoord daar al snel een passend antwoord op en werd de eindstand zelfs 2-1. Inmiddels wel wat verkleumd kwam een stralende Brent het veld af.

De middag was compleet toen hij een gesigneerde bal en het certificaat in ontvangst mocht nemen. En toen moest Brent er snel vandoor om in de Kuip te gaan vertellen dat ook Rijsoord van Swift gewonnen had.