Nuttige overwinning Rijsoord

Drie punten blijven op de Vlasstraat

Nuttige overwinning Rijsoord

RIJSOORD – Trainer Gijs Zwaan noemde na afloop van de wedstrijd Swift een van de betere tegenstanders in de hoofdklasse A. Zijn collega Bart Logchies was met de 2-1 nederlaag natuurlijk minder te spreken. “We hebben het aanvallende spel niet echt in kansen kunnen omzetten. Ik ben wel blij met de wedstrijd in aanvallend opzicht. Felicitaties voor Rijsoord.” Feit is dat zaterdagmiddag de drie punten in Rijsoord bleven en daardoor de Kraaien in het ‘linkerrijtje’ blijven staan.

 

Met de nog geblesseerde verdediger Ard Hartman op de tribune stond zaterdagmiddag Swift als tegenstander op het veld. Het Amsterdamse Swift kreeg door de wedstrijden in de beker nationale bekendheid en moest uiteindelijk tegen Feyenoord (4-1) het onderspit delven. Trainer Logchies wilde aan de bekerwedstrijden eigenlijk geen woorden meer vuil maken: “Dat ligt achter ons. Het was een mooi avontuur, maar dat is voorbij en nu gaat het om de competitie. Daar wil ik mij met mijn team op richten.” De Amsterdammers bleken over een technisch vaardig team te beschikken. Rijsoord werd achteruitgedrukt, maar tot echte goede kansen kwam het niet. Het zou het manco van Swift deze wedstrijd blijven. Wel kreeg Jaap Smeeing na tien minuten een fraaie kans, maar zijn schot verdween in het zijnet. Het dichtst bij de openingstreffer voor de bezoekers was na twintig minuten, toen Max van Wakeren tegen de verre paal schoot en de bal weer het veld in stuiterde. Enkele minuten later was er dan de eerste mogelijkheid voor Rijsoord. Mike van Gool nam de bal netjes mee, maar zijn rechtervoet stond niet goed afgesteld en daardoor ging de bal ruim naast. Toch zou Swift vijf minuten later op voorsprong komen, toen Michael Bekkers in het strafschopgebied een overtreding begin. Guido Moelee ontfermde zich over de strafschop; 0-1. Rijsoord liet het er niet bij zitten en weer eens vijf minuten later was de stand alweer gelijkgetrokken. Darlison Gerardus stuurde Siebren Hoekstra op het juiste moment de diepte in en die bediende Khalid Rahli op maat; 1-1.

Na de rust eenzelfde beeld. Een goed combinerend Swift, dat maar geen goede kansen kon creëren. Het was Rijsoord dat na enkele minuten in die tweede helft op voorsprong had kunnen komen. De doorgebroken Siebren Hoekstra, op zijn huid gezeten door twee verdedigers, zag zijn schot in de handen van doelman Constantin verdwijnen. Het werd een open wedstrijd met twee teams die voor de winst gingen. Het zou toch Rijsoord worden dat op voorsprong kwam. Met nog een kleine twintig minuten te spelen werd een schot van Romain van Bruggen met het hoofd getoucheerd door een verdediger waardoor de bal voor de voeten van Van Gool kwam. En met zo’n kans heeft de spits van Rijsoord geen enkele moeite; 2-1. Swift bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en gaf achter veel ruimte prijs. Rijsoord profiteerde daar niet van en had zomaar nog met twee doelpunten kunnen uitlopen. Maar uiteindelijk bleef het 2-1 en dat is in deze fase van de competitie een prima uitslag voor de promovendus. De goed leidende scheidsrechter Shukrula liet nog enkele minuten doorspelen vanwege blessurebehandelingen, maar floot tot opluchting van de supporters af voordat Swift nog de gelijkmaker kon maken.

 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Argon in Mijdrecht op het programma. De Mijdrechtenaren zijn hekkensluiter in de competitie en juiste tegen dat soort ploegen is waakzaamheid geboden. Het is aan trainer Gijs Zwaan en zijn technisch staf om het team voor de wedstrijd klaar te stomen. De wedstrijd in Mijdrecht begint om 14.30 uur.

 

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Khalid Rahli, Mike van Gool (86. Zepp Jacobs), Desley Hoogendijk, Siebren Hoekstra.

Leave a Reply