Sliedrecht knikkert Rijsoord uit bekertoernooi

Hoofdklasser laat het er bij zitten

Bekertoernooien niet besteed aan Rijsoord?

SLIEDRECHT – Rijsoord is zaterdagmiddag hardhandig door eersteklasser Sliedrecht uit het toernooi om de districtsbeker van de KNVB gegooid. De wedstrijd werd met 4-3 verloren en over de hele wedstrijd gezien nog terecht ook. Je kunt je zo langzamerhand afvragen of dit soort wedstrijden wel aan Rijsoord besteed zijn. Kennelijk richten de Kraaien zich liever op de competitie, want in oefen- en bekerwedstrijden is de echte wil om te winnen ogenschijnlijk vaak ver te zoeken. Zo ook deze zaterdagmiddag.

 

De wedstrijd was om de derde ronde in de districtsbeker van de KNVB. Rijsoord als hoofdklasser tegen eersteklasser Sliedrecht schept verplichtingen. Nu heeft Rijsoord het van oudsher altijd moeilijk in het baggerdorp, maar het klassenverschil zou deze wedstrijd toch wel de doorslag moeten geven. Trainer Gijs Zwaan kon niet beschikken over Romain van Bruggen en de geblesseerde Ard Hartman, die donderdagavond geblesseerd de training moet verlaten. Wel kon Mike van Gool in de basis starten, want zijn in Noordwijk ontvangen rode kaart werd na een protest door de KNVB geseponeerd.

 

Intikker

De toeschouwers hadden net plaats genomen op de tribune toen Rijsoord al tegen een achterstand aankeek. Het lukte de verdediging en ook doelman Jordi Lingen niet om de bal adequaat weg te werken en voor Dennis Verhoef was het toen vrij eenvoudig om zijn ploeg op voorsprong te brengen; 1-0. Een enkele minuut daarna kwam Khalid Rahli in een kansrijke positie, maar zijn schot zwaaide af. Aan de andere kant was het Sjoerd van der Waal, die ook een opgelegde kans kreeg, maar ook zijn schot verdween naast het doel. Rijsoord speelde onzorgvuldig, waardoor het niet tot een goede opbouw kon komen. Het spel golfde heen en weer met de thuisploeg wat meer in de aanval. De onzorgvuldigheid bleef de Kraaien parten spelen en Mike Langerak had zomaar de voorsprong kunnen verdubbelen, maar ook dit schot verdween naast het doel. Aan de andere kant was Rahli weer een keer gevaarlijk, maar zijn lob ging over de doelman, maar ook net over net doel. Pas in minuut 22 kon Rijsoord dan eindelijk tegenscoren. Een voorzet van Iby el Koebai bereikte Mike van Gool en die kopte de bal strak achter doelman Mathijs Donatz; 1-1. Met een half uur spelen kwam Rijsoord zelfs op voorsprong. Zepp Jacobs kwam inlopen en hij zorgde met een onhoudbaar schot voor de voorsprong van Rijsoord; 1-2. Jammer dat Rijsoord de voorsprong niet kon vasthouden, want een kleine tien minuten later zorgde alweer Dennis Verhoef met weer een eenvoudige intikker voor een gelijke stand; 2-2.

 

Na de rust werd nog voldoende gescoord, maar Rijsoord kwam nauwelijks meer in het spel. Sliedrecht trok steeds meer het initiatief naar zich toe. Op de tribune vroegen de toeschouwers zich af wie nu de echte hoofdklasser was. Rijsoord liet het in ieder geval niet zien dat te zijn. Wel kwamen de Kraaien nog op voorsprong door een doelpunt van Iby el Koebai (2-3), maar weer konden zij de voorsprong niet vasthouden en moesten toezien hoe Luciano van Harlingen de bal doeltreffend achter doelman Lingen kopte; 3-3. Vier minuten voor het einde had Desley Hoogendijk nog een doelpunt op zijn schoen, maar zijn schot verdween via de bovenkant van de lat achter het doel. Twee minuten voor het officiële einde van de officiële wedstrijd maakte Jeroen Muilwijk definitief een einde aan de bekeraspiraties van Rijsoord. Vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij iedereen kansloos en zorgde ervoor dat Sliedrecht terecht verder bekert; 4-3.

Volgende week wacht weer een competitiewedstrijd en dan komt Swift op bezoek. Rijsoord heeft geen KNVB-bekerverplichtingen meer en kan zich nu dus helemaal op de competitie richten. Swift en Rijsoord staan gelijk in de competitie, hebben evenveel verloren en gelijk gespeeld, en het is aan Rijsoord om nu afstand te nemen van de Amsterdammers om zich in de middenmoot te kunnen handhaven. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

 

Opstelling Rijsoord: Jordi Lingen, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot (78. Donovan Lioe Anjie), Khalid Rahli, Mike van Gool, Siebren Hoekstra (46. Chris Promes), Zepp Jacobs, Yuki Hosaka (72. Desley Hoogendijk).