Rijsoord JO11-1

Blijft meedoen in top eerste klasse

Rijsoord JO11-1 pakt de punten af van ongeslagen RKsvRCD

RIJSOORD – Zaterdag 11 november 2017 stond er weer een zware wedstrijd op het programma, namelijk tegen het nog ongeslagen RKsvRCD die met 15 punten uit 5 wedstrijden de competitie goed was gestart. Om een serieuze rol te blijven spelen in de top van de eerste klasse moest er vandaag gewonnen worden. Ondanks dat wij elkaar nog niet eerder waren tegengekomen in de competitie, was het voor ons geen onbekende ploeg omdat wij een aantal weken geleden voor de beker tegen elkaar hadden gespeeld (4-2 nederlaag). Daarnaast blijft het leuk om oude bekende tegen te komen, nu was het Hoessin El Jouhri (bijnaam: Henkie) waar ik (Jeroen) mee heb samengespeeld in de hoofdklasse in seizoen 2000/2001 wiens zoon bij de tegenstander speelde.

De groep was compleet waarbij alleen Sjoerd niet helemaal fit uit de nacht was gekomen met een pijnlijk linkerbeen. De hulp van fysiotherapeut Jolanda mocht niet baten dus Sjoerd begon samen met Matin in de wissel.

Met een lichte miezer en een koud windje begonnen wij om 08.30 uur onder leiding van scheidsrechter Hans Brugmans aan de wedstrijd op het inmiddels oude vertrouwde kunstgras. Binnen een minuut was er al lichte paniek toen Brent hard richting zijn eigen doel schoot. Gelukkig werd dit schot geblokt door Sven die de centrale rol achterin van Sjoerd overnam. In de eerste helft was het een vrij gelijkopgaande wedstrijd waarbij zij iets meer kansen weggaven dan onze scherpe verdedigers Goessie, Thijmen en Sven. Vorige week kregen wij een strafschop tegen vanwege hands maar deze week kregen wij onze eerste penalty te nemen in de reguliere speeltijd omdat een schot van Brent werd gehouden door een speler met zijn handen. De meeste jongens kunnen een penalty scoren maar wij hebben een serieuze specialist in ons midden genaamd Sem aangezien die al een paar keer de penalty bokaal heeft gewonnen. Sem stond op het moment van de penalty alleen naast mij in de wissel dus moest snel ingebracht worden. Dit gebeurde en Sem stuurde net als Jozef Kiprich in het seizoen 1994/1995 tegen PSV met zijn eerste balcontact de keeper de verkeerde hoek in: 1-0. Ondertussen was Sjoerd ook ingevallen als aanvaller en ondanks zijn blessure wist hij tot een schot te komen wat de buitenkant van de paal raakte. Het bleef echter 1-0 dus we konden de warme kleedkamer opzoeken.

In de rust hebben we benadrukt dat we een uitstekende eerste helft hebben gespeeld maar dat we dat een paar weken geleden ook tegen hen hadden gedaan maar uiteindelijk met een 4-2 nederlaag Dordt verlieten. Tegenstander heeft gewoon een goede ploeg waar je geen 5% minder tegen kan spelen.

Dit hadden de jongens goed in hun oren geprent want het was kort na rust Matin die de eerste kans kreeg om de voorsprong uit te breiden. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper. Niet lang daarna was het een goede corner van Sven die via het hoofd/schouder van Brent door de benen van de keeper ging: 2-0. Op de trainingen speelt Sjoerd graag voorin en laat hij ook regelmatig zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Dit was vandaag ook het plan want omdat hij niet goed kon lopen was het te gevaarlijk om hem in de laatste linie te zetten. Daarom was het des te leuker dat een geblesseerde Sjoerd de wedstrijd definitief in het slot gooide na een assist van Sem met een mooie afronding met links: 3-0. De mooiste aanval hadden de jongens voor het laatst bewaard want via Lucas, Matin, Brent en Sven belandt de bal zonder tussenkomst van de tegenstander bij Sjoerd die heel rustig met rechts afrondt: 4-0. In de slotminuten weet de spits nog schitterend van afstand te scoren: 4-1 wat ook de eindstand bleef.

Voor de man of the match kwamen er een aantal jongens in aanmerking: Goessie die al weken extra voor zichzelf traint om sterker te worden en daardoor zijn goede tegenstander vandaag gewoon de baas was, Sjoerd die amper kon lopen maar toch de mentaliteit heeft om gewoon te spelen en dan ook nog belangrijk is met twee goals en Sven die een uitstekende wedstrijd speelde zowel aanvallend (twee assisten) als verdedigend op een voor hem ongebruikelijke positie als laatste man. Het is uiteindelijk Sven geworden. Gefeliciteerd Sven!

Zaterdag 18 november spelen wij uit om 09.45 uur uit tegen Groote Lindt JO11-1. Tot zaterdag!

Leave a Reply