Rijsoord Dames 1

Verdiende zege op Wieldrecht

Rijsoord vrouwen pakken winst op Wieldrecht

RIJSOORD – Met een selectie van slechts 11 speelsters begonnen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag aan de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht. Onder slechte weersomstandigheden werd er o.l.v. scheidsrechter Wim de Jong afgetrapt en ontwikkelde zich een, zeker van Rijsoord-zijde, matige eerste helft. Te weinig combinaties lukten, omdat men te gehaast probeerde Wieldrecht onder druk te zetten. Bovendien hadden de dames geen antwoord op het fysieke spel van Wieldrecht, waar vooral Chantal Vogel regelmatig de dupe van was.

Maar de ploeg uit Dordrecht wenste zich duidelijk niet laten verrassen en kwam na een kwartier zelfs op een 0-1 voorsprong toen een ongelukkige uittrap van Demi Vrijman door de Dordtenaren werd afgestraft. Hoewel Rijsoord probeerde om weer in de wedstrijd te komen bleef het spel veel te rommelig. Verder dan diverse vrije trappen na een overtreding kwam men niet en die leverden niets op, dus werd de eerste helft afgesloten met een 0-1 achterstand.

Prima herstel in 2e helft
Na de pauze duidelijk een ander Rijsoord dat nu veel beter spelend uit de kleedkamer kwam. Wieldrecht moest achteruit en Rijsoord kon het heft in handen nemen al moest men wel attent blijven bij de counters van de ploeg uit Dordrecht. Gelukkig was de defensie nu wel attent, waardoor er geen grote kansen meer werden weggegeven. Intussen waren ook enkele speelsters van de MO-19 gearriveerd na hun eigen wedstrijd. De Rijsoordsen gingen op jacht naar de gelijkmaker en na een kwartier kwam die er ook toen een combinatie met Elise van der Kuil door Chantal Vogel beheerst werd afgerond: 1-1.

Hierna kwam één van de MO-19-speelsters, Femke de Reus, in het veld voor de leeggespeelde Cynthia Bruinsma. En het bleek een ‘’gouden’’ wissel want nog geen twee minuten in het veld zorgde zij met een fraai schot voor de 2-1 voorsprong. Wieldrecht kwam er steeds minder uit en o.l.v. de gedreven spelende Chantal Vogel werd de druk opgevoerd. Vooral over links waar Elise van der Kuil haar tegenstandster duidelijk de baas was, werd Rijsoord gevaarlijk. Na een klein half uur spelen kwamen ook de andere MO-19 meisjes, Anouk de Reus voor Daniela de Wilde, Elaine van Dalen voor Kelly van Hese en Lisa van Gameren voor Dilara Lomé, die een prima wedstrijd speelde, in het veld.

Hierna bleef Rijsoord domineren en toen na een half uur Rijsoord een terechte strafschop kreeg toen Elaine van Dalen een dieptepass op Chantal Vogel gaf en deze vervolgens onderuit werd gehaald binnen de zestien, was laatstgenoemde degene die voor de uiteindelijk 3-1 eindstand zorgde. Wieldrecht kon het allemaal niet meer bijbenen maar ondanks enkele prima kansen bleef het bij deze stand en kon Rijsoord met een verdiende zege de kleedkamer opzoeken.

Volgende week spelen de Rijsoordsen wederom thuis als koploper Zwaluwe op bezoek komt. Aanvang: 14.30 uur.