Rijsoord 2

Laat in Zeeland weer belangrijke punten liggen

Rijsoord 2 krijgt harde dreun

RIJSOORD – Rijsoord 2 mocht 4 november weer naar Zeeland afreizen voor een uitwedstrijd. Vandaag stond een ontmoeting met het 2e elftal van Bruse boys uit Bruinisse op de agenda.

Voor vertrek scheen er nog een lekker herfstzonnetje over de velden van Rijsoord, alleen na een rit van ongeveer 45 minuten begon de wind in het Zeeuwse landschap aan te wakkeren en maakte de zon plaats voor grijze wolken met hier en daar een regendruppel.

Het “gewone” gras van veld 2 van Bruse boys was gemaaid maar helemaal egaal was het veld niet. Hoe dan ook moest er vandaag een vervolg worden gegeven aan de inhaalrace op de koploper in Bruinisse. Het elftal van Rijsoord 2 was vandaag wederom versterkt met 4 spelers van het 1e elftal, te weten: Stephan Ooms, Donovan Lijoe Anjie, D’angelo Silva en Patrick Berends.

In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat de heren van de Bruse boys de mouwen zouden opstropen en geen enkele centimeter van het veld gewonnen zouden geven. Met veel fysiek geweld en kick and rush voetbal was het een ware beproeving voor Rijsoord om uit Bruinisse te kunnen vertrekken met 3 punten.

In de 8e minuut kregen de Bruse boys een corner waaruit een hachelijk moment ontstond. Helaas voor de in de basis teruggekeerde Jan-Willem Taekema kwam hij bij een duel met een tegenstander ongelukkig terecht, waardoor hij al snel met hamstring klachten het veld moest verlaten.
Jan-Willem werd vervangen door Marcel Top en zo moesten er al vroeg de nodige tactische omzettingen gedaan worden.

De omstandigheden in Bruinisse maakten goed verzorgd voetballen heel lastig met als gevolg een harde en slordige partij voetbal. In de 23e minuut was pas de eerste echte kans van de wedstrijd te noteren, Joep moest in actie komen toen de spits van Bruse Boys randje buitenspel de diepte in werd gestuurd en alleen op Joep af kwam. Joep bleef kalm en kon de bal net voor de voeten van de spits van Bruse Boys wegpakken.

Helaas was het 5 minuten later wel raak voor de Bruse Boys, na een inworp kon vanaf de linkerkant van het 16 meter gebied van keeper Joep de bal ingeschoten worden door een speler van Bruse boys zonder dat hij kort verdedigd werd. Een ongelukkige fout van doelman Joep zorgde ervoor dat de bal onder hem door in het doel van Rijsoord 2 verdween.

Het antwoord van de Kraaien bleef lang uit en pas in de 40e minuut was het nodig voor de keeper van Bruse Boys om in actie te komen. Een voorzet van Stephan Ooms op Patrick – die na zijn glansrol vorige week tegen Walcheren weer op de linkerflank was geposteerd – bereikte Patrick. Die wist de voorzet van Stephan verrassend in 1 keer op doel te koppen alleen kon de keeper van Bruse Boys zich nog net helemaal strekken om de inzet te keren.

Na een korte rust waarbij de warme thee snel naar binnen moest worden gewerkt begon de 2e helft alweer. Aan het spelbeeld veranderde na de thee weinig en Bruse Boys was telkens sneller en sterker in de duels en kon beter omgaan met de omstandigheden zoals ook al in de eerste helft bleek. Echter tot kansen of mogelijkheden kwam het niet. Rijsoord kon ook vrij weinig klaar spelen in deze slordige periode na rust.

Trainer Cees v.d. Heerik hoopte in de 60e minuut met het inbrengen van Varoen voor Frank wat teweeg te brengen, zodat Dennis vanuit het middenveld meer power kon brengen, echter in de 61e minuut was het weer Bruse Boys dat wist te scoren, 2-0. Door ongelukkig uitverdedigen in de achterste linie was onze keeper Joep helemaal uit positie en werd de bal ingeleverd bij de aanvaller van Bruse Boys die zodoende voor een leeg doel kwam te staan, via een inglijdende Donovan werd de bal in het net gewerkt.

In de 65e minuut werd het allemaal nog erger voor Rijsoord 2 en wist Bruse Boys weer te scoren, 3-0. Dit keer werd vanuit een indraaiende corner de bal simpel binnengekopt ongeveer 3 meter voor de doellijn. Na de 3-0 was de pot gespeeld en was het van beide partijen niet spectaculair meer. Rens kwam in de 75e minuut Bas vervangen en D’angelo werd gewisseld voor Brian. Pas in de 90e minuut was het Patrick Berends die voor de eerste keer in de 2e helft een poging wist te wagen tussen de palen van Bruse Boys. Direct daarna floot de scheidsrechter na een twijfelachtig optreden af.

Een keiharde dreun voor de mannen van Rijsoord 2 die vorige week juist de lijn naar boven hadden ingezet.

Omdat volgende week 11 november een inhaal/beker speelronde is kunnen de mannen van Rijsoord zich pas over 2 weken revancheren voor dit matige optreden, op zaterdag 18 november is op sportpark Rijsoord om 11.45 Wieldrecht 2 de tegenstander. Tegen de nummer 2 van de competitie zal het nodige recht gezet dienen te worden om naar boven te kunnen blijven kijken.

Opstelling:
Joep Nooteboom, Donovan Lijoe Anjie, Jan-Willem Taekema (10 min Marcel Top), Lorenzo v.d. Heijden, Stephan Ooms, Dennis Havelaar, Frank Bredius (60 min Varoen Sewpal), Richard Mulder, D’angelo Silva (75 min Brian Heijman), Bas vd Spoel (75 min Rens Weber), Patrick Berends.