Rijsoord 1

De Jodan Boys en Rijsoord houden elkaar in evenwicht

Zwaar bevochten gelijkspel in Gouda

GOUDA – Het werd een zwaar bevochten gelijkspel in Gouda. Nadat Rijsoord in de eerste helft verrassend met 0-2 voorkwam, stond het in de tweede helft lange tijd met de rug tegen de muur en moest het toezien dat de thuisploeg langszij kwam. Echter in het laatste kwartier hervatte Rijsoord zich en had het zelfs nog de winnende treffer kunnen maken. Maar over de totale wedstrijd bekeken was het gelijke spel voor beide teams een juiste uitslag; 2-2.

 

In deze wedstrijd kon trainer Gijs Zwaan vanaf de eerste minuut weer beschikken over Mike van Gool en Yuki Hosaka. Ibrahim el Koebai en Zepp Jacobs begonnen op de bank. Net als Rijsoord staat ook De Jodan Boys in het midden van de ranglijst, dus zou ieder team met een overwinning goede zaken doen. Rijsoord ging flitsend uit de startblokken, want al na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Een hoekschop van Yuki Hosaka werd koppend afgerond door Siebren Hoekstra. Een start waar Rijsoord alleen maar van had kunnen dromen. De Jodan Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en dat zorgde voor een interessante wedstrijd, waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Wel kwam Enzo Huntink in een kansrijke positie, maar zijn schot werd geblokt door verdediger Ard Hartman. Na een half uur kwam Rijsoord wel goed onder druk te staan. Een vrije schop net buiten het strafschopgebied en een serie hoekschoppen maakten het de Kraaien niet eenvoudig. Maar echt in gevaar kwamen de bezoekers niet en als het even gevaarlijk werd stond daar nog altijd doelman Michael Bekkers, die weer een prima wedstrijd keepte. Twee minuten voor de rust kwam Rijsoord zelfs op 0-2 door alweer een doelpunt van Siebren Hoekstra. Een steekpass van Mike van Gool bereikte Hoekstra en de uitgelopen doelman Mathijs Swaneveld moest toezien hoe de bal tergend langzaam over de doellijn rolde.

Overwicht

Na de rust kregen de toeschouwers een heel andere wedstrijd te zien. Een wedstrijd waarin de thuisploeg een half uur de boventoon voerde en in die periode tweemaal scoorde en de stand naar 2-2 terugbracht. Jammer was het dat Rijsoord moest toezien dat al na twee minuten na de rust Mo Faouzi met een intikker de 1-2 op het scorebord zette. Nog eens tien minuten later werd de gelijkmaker binnengekopt door Roald Heerkens, nadat Leroy Brank kort daarvoor zijn inzet gekeerd zag door Michael Bekkers, die met zijn reddingen de aanvallers van De Jodan Boys bijna tot wanhoop bracht. Rijsoord was op dat moment rijp voor een grote nederlaag, maar die werd voorkomen door het meer dan uitstekende werk van de goalie van Rijsoord. De goed leidende scheidsrechter Henshuijs moest in die periode even alle zeilen bijzetten om oplopende irritaties te sussen. Trainer Gijs Zwaan wisselde tweemaal en daarna herpakte Rijsoord zich weer. Natuurlijk bleef de thuisploeg nog jagen op de overwinning, maar Rijsoord mengde zich ook weer in het spel. En in dat laatste kwartier kregen de Kraaien nog enkele mooie kansen, waarmee het zomaar de overwinning naar zich toe had kunnen trekken. Maar er werd niet meer gescoord en dus bleef de 2-2 op het scorebord staan. Een uitslag, waarmee beide teams wel tevreden mochten zijn.

 

Komende zaterdag is er geen competitie, maar dan speelt Rijsoord om de KNVB-beker in en tegen Sliedrecht. Het tijdstip van de wedstrijd is 14.30 uur.

 

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Berry de Groot, Khalid Rahli, Mike van Gool (62. Ibrahim el Koebai), Siebren Hoekstra, Yuki Hosaka (67 Zepp Jacobs).

Leave a Reply