Rijsoord JO11-1

Speelt ondanks verlies een top wedstrijd

JO11-1 Passie, strijd en goed voetbal

RIJSOORD – Zaterdag 4 november 2017 stond de kraker op het programma tegen de nummer 1 EBOH (Eendracht Brengt Ons Hoger of in de volksmond Elf Boeren Op Hol) die hun eerste vijf wedstrijden zeer gemakkelijk had gewonnen met 15-1, 9-0, 6-1, 9-2 en 6-3. EBOH is een tegenstander die wij nog niet vaak zijn tegengekomen, de laatste keer was in de F1. In de wandelgangen hadden we wel gehoord dat ze erg goede aanvallers hebben wat ook wel blijkt uit het doelsaldo dus daar hadden we woensdag speciaal op getraind. Elke bal moest vooruit dus niet breed zoals het Nederlands elftal en bij een uittrap van Hammetje moesten we met z’n allen aansluiten.

Zonder Nicolette die met andere toppers bezig was maar met de complete groep, gingen wij om 08.30 uur van start op het kunstgras onder leiding van scheidsrechter Emo. Na een minuut of vier testte Sem  met een ver afstandschot de keeper of hij wakker was. En dat was hij want het bleef 0-0. Rijsoord liet echter vanaf het begin aan zien dat ze geen vrees hadden voor EBOH wat resulteerde in de openingstreffer van Sem na een uitstekende steekbal van Sven: 1-0. Ook de aanvallers van EBOH lieten zich niet onbetuigd want twee harde schoten van de linkeraanvaller waren onhoudbaar voor Hammetje: 1-2. Aan de andere kant had Brent een kop assist op Daniel die net voorlangs schoot en niet veel later ging een schot van Sven voorlangs. Net voor rust maakte Matin in een reflex hands waardoor de scheidsrechter niet anders kon doen dan de bal op de stip leggen: 1-3 wat ook de ruststand betekende.

In de rust hebben we erop gehamerd dat er vandaag echt wat te halen valt, een 3-3 tussenstand had niet geflatteerd  geweest. Blijkbaar hadden ze dit goed in hun oren geknoopt want kort na rust weet Brent een schot los te laten die wordt gekeerd door hun goede keeper, de rebound van Daniel weet hij ook te keren maar het schot van Sem is hem te machtig: 2-3. We zitten weer volledig in de wedstrijd. Hierna volgt een fase waarin de koploper van het veld wordt geblazen wat resulteert in een serie kansen die ik zal trachten te verwoorden. Sem schiet hoog over na een combinatie met Daniel, Brent kopt naast na een corner van Sjoerd, Sem laat een schot los die in de korte hoek wordt gekeerd door de keeper en Brent schiet iets te gehaast tweemaal op doel waardoor hij niet voldoende kracht en richting kan meegeven. De verdedigers onder leiding van een overtuigend spelende Sjoerd hadden de aanvallers in hun binnenzak. Tweemaal zijn ze de tweede helft gevaarlijk geworden waarbij de eerste kans uitstekend wordt gepareerd door Hammetje. De andere kans was een vrije trap van grote afstand die verkeerd wordt ingeschat waardoor deze er helaas ingaat: 2-4. De jongens wilden het nog niet opgeven want het was Sem die een kans voor zichzelf creëerde maar zijn schot werd net geblokt. Vervolgens waren er nog een paar scrimmages voor het doel maar de bal wilde er niet in en bleef de eindstand 2-4.

Complimenten kregen wij van EBOH want zoveel tegenstand hadden ze in lange tijd niet gehad. Ondanks het verlies durf ik te beweren dat dit onze beste wedstrijd van het seizoen is geweest. EBOH wist niet wat ze overkwam de tweede helft, wat een passie, strijd en goed voetbal.   En leuk om te zien dat hetgeen we getraind hebben, terug komt in de wedstrijd.

Voor de man of the match hadden Ilmars en ik voor het eerst geen unaniem oordeel dus werd het  Matin die overigens zeer verdienstelijk speelde maar die ook een opkikker kon gebruiken na zijn tranen als gevolg van zijn ongelukkige handsbal. Gefeliciteerd Matin!

Zaterdag 11 november gaan wij thuis om 08.30 uur de strijd aan met het eveneens ongeslagen RKsvRCD. Tot zaterdag!