Rijsoord 2

Rijsoord 2 - Walcheren 2

Rijsoord 2 sluit aan bij koplopers

RIJSOORD – Na wat kleine opstartproblemen en een ingekorte warming-up kon er om 12.00 op het hoofdveld afgetrapt worden op een koud en winderig sportpark in Rijsoord. Wederom troffen we een Zeeuwse tegenstander. Op deze herfstige oktoberdag stond Walcheren 2 op het programma.

Trainer Cees van den Heerik kon vandaag beschikken over maar liefst 4 eerste elftalspelers. Donovan Lijoe Anjie, Patrick Berends, Stefan Havelaar en D’Angelo Silva begonnen vandaag aan de aftrap. Het was binnen een minuutje tijd al bijna raak voor de heren van Walcheren. Zij kregen al snel een corner toegewezen en konden hieruit in een hachelijke situatie gevaarlijk worden.

Het was ook al snel duidelijk dat Walcheren zich niet zomaar gewonnen zou geven. Ze groeven zich diep in om na het veroveren van de bal snel uit te kunnen breken via de 2 sterke spitsen waarmee de ploeg uit Zeeland aan de start verscheen. Uit vrije trappen en dode spelmomenten was het daarom telkens opletten geblazen voor de heren van Rijsoord 2.

In de 10e minuut kreeg Rijsoord eindelijk zijn 1e kans uit een voorzet van rechter spits D’Angelo. Centrum spits Bas raakte de keeper. Uit de corner die volgde vond Colin helaas ook alleen het been van een tegenstander op zijn weg naar de goal. Vanaf de linkerflank was het Patrick Berends die het spel naar zich toe trok. Hij was vrijwel zeker de meest dreigende speler van de kraaien door vaak naar binnen te trekken, zijn tegenstander voorbij te snellen en een schot te lossen op de goal van Walcheren.

Het was Patrick die aan de basis stond van een grote kans voor zijn mede eerste elftal speler D’Angelo, die op aangeven van Patrick een schot kon lossen op de rand van de zestien maar deze helaas recht op de keeper af zag rollen. In de 20e minuut was het raak voor Walcheren. Door het verkrijgen van een vrije trap rond de middenlijn kon Walcheren de bal het 16 meter gebied van Keeper Joep in pompen en prompt komt de bal voor de voeten van 1 van de 2 sterke spitsen van Walcheren. Deze maakte een goede goal door de bal in de korte hoek te schieten.

Het antwoord van Rijsoord was er direct na deze goal. Het creëren van kansen werd weer opgepakt wat uiteindelijk in de 30e minuut resulteerde in heen penalty. In het 16 meter gebied werd Patrick naar de grond gebracht en Bas wist de Penalty te benutten! 1-1

In de 36e minuut werd het zelfs  2-1 voor Rijsoord! Onze jonge getalenteerde Frank is de doelpuntenmaker op aangeven van Patrick. Vanaf links komt Patrick weer naar binnen en weet Frank in de 16 te vinden waarna Frank de bal over de keeper van Walcheren heen wist te lepelen. Rijsoord bleef de aanval zoeken en had de overhand in balbezit. Er werden niet hele grote kansen meer gecreëerd op een paar schotjes van afstand en een schot voorlangs na.

Helaas was het niet allemaal koek en ei voor de rust. Na een ongelukkige botsing raakt Youri geblesseerd waardoor hij niet terug kon keren na de thee. Hij werd noodgedwongen vervangen door Jan-Willem Blaak die zijn plaats op het middenveld overnam. Terwijl er een fotoreportage wordt gemaakt van de wisselspelers van Rijsoord, gebeurt er de eerste 10 minuten na de rust niet zo heel veel spannends.

Maar uit het niets trok de scheidsrechter een rode kaart voor vermeend schelden door de rechtshalf van Walcheren. Zo werd de wedstrijd vervolgd met 11 tegen 10. Een paar minuten na dit incident begon Rijsoord weer aan te zetten en dit resulteerde in een 110% kans. Patrick wist in een 3 tegen 1 situatie allereerst Bas en daarop D’angelo alleen voor de keeper te zetten, alleen deze wisten de bal niet in de touwen te schieten. De druk op Walcheren werd met de minuut groter. De Zeeuwen konden af en toe nog gevaarlijk worden in de counter of uit dode spelmomenten.

Richard en Lorenzo vielen na ongeveer 70 minuten in voor D’angelo en Frank wat een aantal positie wijzigingen tot gevolg had. De ingevallen Richard kwam ook nog op het wedstrijdformulier te staan, alleen was dit helaas voor een gele kaart die Richard opliep in het 16 metergebied van Walcheren. Richard had misschien wel een penalty verdiend na een duel met een tegenstander, maar de scheidrechter vond dat Richard een schwalbe maakte.

Tussen de 75e en 85e minuut was het nog een aantal keer de beurt aan Rijsoord om de score te verhogen met kansen voor Patrick, Stefan en daarna weer Patrick. Maar zij wisten niet tot scoren te komen. In de 85e minuut was het wel weer raak voor Rijsoord. Deze keer was het Dennis die doel wist te treffen op aangeven van  Patrick, 3-1!

Na een prima maar soms ook moeizame overwinning thuis tegen Walcheren was het afwachten wat de concurrentie in de top van de 1e klasse A zou gaan doen. Aan het einde van de middag was duidelijk dat koploper Papendrecht had gelijkgespeeld en nummer 2 op de ranglijst de Meeuwen zelfs had verloren, zodat er weer echt zicht is op de bovenste plaatsen in de ranglijst.

Volgende week vervolgd deze inhaalrace zich in Bruinisse met om 12.30 uur een uitwedstrijd tegen Bruse Boys 2.

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar, Colin v.d. Heijden, Sander Top, Dennis Havelaar, Frank Bredius (Lorenzo v.d. Heijden), Donovan Lijoe Anjie, Youri Haasdijk (45 min Jan-Willem Blaak), D’Angelo Silva (70 min Richard Mulder), Bas v.d. Spoel, Patrick Berends