Rijsoord 1

Zakt weg uit de kopgroep

Rijsoord zakt verder weg

RIJSOORD – En weer moest Rijsoord zaterdagmiddag een nederlaag slikken. De Kraaien konden daarbij de hand in eigen boezem steken, want het niveau was dusdanig, dat eigenlijk geen aanspraak op de winst gemaakt mocht worden. De bezoekers daarentegen wilden wel graag de drie punten mee naar Vlaardingen nemen en deden dat uiteindelijk ook. Door de nederlaag zakt Rijsoord weg uit de kopgroep en is het inmiddels terug te vinden in de middenmoot.

Trainer Gijs Zwaan kon ook deze wedstrijd, zoals eigenlijk al het hele seizoen, niet beschikken over spits Mike van Gool, die in het team node wordt gemist. Vanwege de belachelijke rode kaart vorige week in Noordwijk moest hij sowieso deze wedstrijd toekijken. Er is wel bezwaar tegen de rode kaart aangetekend, maar dit bezwaar wordt pas komende week behandeld. En ditmaal Jordi Lingen in het doel van Rijsoord vanwege het ontbreken van Michael Bekkers. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Veekamp en die zou het met zijn assistenten prima doen.

Vroege kans

Nog binnen de vijf minuten had Rijsoord zomaar op voorsprong kunnen komen. De beste kans was voor Siebren Hoekstra, die bij een aanval doelman Marvin van Tienen prima uitspeelde, maar daardoor ver naar links moest uitwijken. Zijn inzet werd door een van de teruggekomen verdedigers geblokt, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Nadat Rijsoord wat was uitgeraasd, namen de bezoekers het initiatief over en hadden zij het meeste balbezit. Echter echt gevaarlijk werd Zwaluwen niet. Aan de andere kant was het Rijsoord dat hard werkte, maar niet altijd gelukkig in de keuzes was.

De tweede helft zou dramatisch voor Rijsoord beginnen. Veel misverstanden binnen de thuisploeg en dat maakte het Zwaluwen wel erg gemakkelijk. Al na twee minuten kon doelman Lingen de bal uit het doel halen. Op aangeven van Joseph Gonsalves was het Ricardo Merrelaar, die de score openbrak; 0-1. Nog eens zeven minuten later was het alweer prijs. Jerry Scholman werd de diepte ingestuurd en doelman Jordi Lingen twijfelde even of hij al dan niet zou uitkomen. Die twijfel was net voldoende om Scholman zijn kans af te ronden; 0-2. Na dit doelpunt realiseerde Rijsoord zich dat het over een andere boeg gegooid moest worden om nog enige kans op een overwinning te hebben. Zwaluwen moest wat terug en Rijsoord probeerde druk op te bouwen. Na tien minuten leverde dit met een penalty resultaat op. Khalid Rahil werd op de rand van het strafschopgebied aangetikt door Leon Krnnaric en scheidsrechter Veekamp wees onverbiddelijk naar de stip. Ard Hartman klaarde dit klusje probleemloos; 1-2. Het zou daarbij blijven, want Rijsoord zakte weer terug in het onverzorgde spel. Het was juist Zwaluwen dat nog de beste kans op een doelpunt kreeg. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ging Ricardo Merrelaar alleen op doelman Lingen af, maar hij schoof de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Het zou een van de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd zijn. Een wedstrijd met een onvoldoende voor de thuisploeg. De zuiverheid ontbrak ook deze wedstrijd en daarmee werd het de bezoekers wel erg gemakkelijk gemaakt.

Volgende week wacht Jodan Boys in Gouda. De ploeg heeft een punt meer dan Rijsoord en dus liggen er ook daar kansen. Maar dan zal Rijsoord uit een ander vaatje moeten tappen. De wedstrijd in Gouda begint om 14.30 uur.

Opstelling Rijsoord: Jordi Lingen, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen (79. Patrick Berends), Ibrahim el Koubai (69. Chris Promes), Berry de Groot, Khalid Rahli, Siebren Hoekstra, Zepp Jacobs.

Leave a Reply