Rijsoord 2

21 oktober 2017 Oostkapelle 2 - V.V. Rijsoord 2 (0-2) -( 0-5)

Rijsoord 2 herpakt zich uit bij Oostkapelle

RIJSOORD – Een lange autorit vanuit Rijsoord en een pitstop voor een vroege brunch. Wederom een uitwedstrijd en deze keer in en tegen het Zeeuwse Oostkapelle. Eenmaal gearriveerd begon de zon al te schijnen voor de heren van Rijsoord 2, alles wees erop dat het een mooie voetbalmiddag zou worden.

Omdat er voorafgaand aan onze eigen wedstrijd nog een wedstrijd gespeeld werd op het hoofdveld bij v.v. Oostkapelle, was het niet mogelijk om de warming up op een fatsoenlijk veld te doen. Assistenten Matthijs en Sander wisten toch nog een stukje veld te vinden voor de warming-up.

Scheidsrechter Roose van dienst floot exact om 12.00 voor het begin van de wedstrijd op Zeeuwse bodem. In het begin van de eerste helft was het voor de 11 heren van Rijsoord 2 die door keuzeheer Cees van den Heerik de wei in gestuurd waren even wennen aan het “echte” gras onder de voeten. De eerste 10 tot 15 minuten waren dan ook zeer rommelig van beide kanten.

v.v. Oostkapelle startte met een aantal lange heren voorin met de bedoeling deze mannen door lange ballen van achteruit te bereiken. Eenmaal gewend aan het grasveld, wisten de mannen van Rijsoord 2 het initiatief en daarmee ook het grootste gedeelte van het balbezit, de corners én kansen naar zich toe te trekken. Na wat kleine kansen en schoten van afstand door o.a. Bas, Youri en Chris kwam daar na 20 minuten de eerste echt grote kans voor Chris, die na een slimme pass door Bas 1 op 1 voor de keeper werd gezet. Deze actie werd helaas niet doeltreffend afgewerkt.

Na 30 minuten was het wel raak. Deze keer was het Youri met een slimme steekpass, die Chris in de diepte aanspeelde op randje buitenspel. De Grensrechter van v.v. Oostkapelle stond wel met zijn vlag in de lucht, alleen de oplettende scheidsrechter Roose liet terecht doorspelen en zodoende kon Chris deze keer wel afronden. 0-1!

In de 33e minuut was het alweer raak voor Rijsoord 2. D’Angelo Silva was alert voor de goal toen Bas van der Spoel een afdraaiende voorzet van Stephan Ooms wist terug te koppen naar de penaltystip zodat D’Angelo deze alleen maar hoefde binnen te schieten. Aan deze prachtige goal ging wederom goed voorbereidend werk vooraf door Youri Haasdijk die zich vandaag mocht bewijzen op de nummer 10 positie.

Na deze goal bleef de controle strak in handen van Rijsoord 2. Er waren voor de rust nog een aantal kop kansen in de persoon van Stephan Ooms, die vandaag na een weekje geblesseerd toekijken weer zijn opwachting mocht maken in de tweede selectie. Vlak voor rust was het nog Varoen Sewpal die met een venijnig schot de niet al te lange keeper van v.v. Oostkapelle op de proef stelde, echter was het niet nodig voor de kleine sluitpost van de Zeeuwen om in te grijpen en dus gingen we rusten met een 0-2 voorsprong.

In de rust was het een uitgemaakte zaak om de concentratie en het initiatief te houden, er werd voor het begin van de 2e helft niet gewisseld. Eigenlijk was het in het begin van de 2e helft exact hetzelfde verhaal en grepen de mannen van Rijsoord 2 direct het initiatief, maar tot echte kansen of bijzonderheden leidde dit niet. Totdat uit het niets in de 55e minuut opeens de 0-3 viel!

Bas van der Spoel wist deze keer doel te treffen na een voorzet van een uitstekend spelende Youri Haasdijk. Na een slimme loopactie van Youri door het midden lag de weg voor hem open om vanaf de zijkant de bal voor te zetten op Bas die de bal in het net wist te knikken. De gevreesde en voorspelde wind begon op het sportpark van v.v. Oostkapelle steeds harder op te spelen. Maar dat pakte nu eens in het voordeel van onze mannen uit, omdat voorafgaand aan de wedstrijd de tos eindelijk een keer werd gewonnen door onze aanvoerder Dennis Havelaar.

Na de 0-3 van Bas werd het spel steeds rommeliger en zakte het tempo van de wedstrijd. Het was in de 60e minuut zelfs Oostkapelle dat wist te scoren vanuit een corner, alleen werd deze afgekeurd vanwege het in de rug duwen. De toegenomen slordigheden en het afgenomen baltempo waren voor trainer Cees van den Heerik sein om driemaal te wisselen, Richard Mulder verving D’Angelo, Brian Heijmans verving Bas en Stefan Havelaar kwam in het veld voor Varoen.

Het baltempo ging weer wat omhoog en het combinatiespel werd met de wind in de rug ook steeds iets makkelijker uit te voeren. En tegenstander Oostkapelle raakte zichtbaar vermoeid. De wedstrijd kon helaas toch niet echt meer loskomen tot een bijzonder moment in de 80e minuut! Eindelijk was het zover! Rens Weber, die na anderhalf jaar blessureleed weer speelminuten kon gaan maken, stond na een goede warming up te trappelen langs de zijlijn. Ook Rob van der Waal, die ook zijn eerste speelminuten dit seizoen in een officiële competitiewedstrijd zou gaan krijgen, was klaar voor een invalbeurt. Rob verving Chris en Rens kwam in het veld voor Marcel Top die beiden een verdienstelijke wedstrijd achter de rug hadden. De komst van Rens en Rob bracht iets teweeg bij de heren van Rijsoord en er werd zowaar nog 2x gescoord!

De 0-4 viel door toedoen van een andere invaller, Richard Mulder. Hij werd aan de linkerkant van het veld ingespeeld door Sander Top en Richard had maar 1 doel voor ogen. Met een mooie stift wist hij vanaf de punt van het 16 meter gebied de kleine keeper in de verre hoek te passeren. Na de 0-4 was het nog niet gedaan. De 2 heren die in de 80e minuut samen het veld werden ingebracht stonden aan de basis van een prachtige goal ! Op het middenveld kreeg Rens de bal met zijn rug naar de goal van Oostkapelle, hij wist vervolgens open te draaien en met een crosspass Rob te bereiken. Rob die inviel als rechtsbuiten wist de bal prima aan te nemen om vervolgens de achterlijn te halen, hier had hij een feilloze voorzet op Richard Mulder in huis, die zijn 2e wist binnen te schuiven bij de 2e paal.

Na de 0-5 hield het op met de scoringsdrift van Rijsoord 2 en was het ook al snel einde wedstrijd. Een broodnodige en prima overwinning waarin goed spel en af en toe wat slordigheden zich afwisselden. Een muziekje, hapje en drankje in de kleedkamer wisten na de wedstrijd de sfeer nog wat extra te bevorderen en zo was de terugreis ook een stuk aangenamer.

Volgende week 28 oktober speelt Rijsoord 2 thuis. Om 12.00 uur komt nummer 6 van de competitie Walcheren 2 naar de Vlasstraat.

Opstelling: Joep Nooteboom (k), Stephan Ooms, Colin vd Heijden, Sander Top, Varoen Sewpal (65 min Stefan Havelaar), Marcel Top (80 min Rens Weber) , Dennis Havelaar, Youri Haasdijk, D’Angelo Silva (65 min Richard Mulder), Bas van der Spoel (65 min Brian Heijmans), Christian Zevenbergen (80 min Rob van der Waal)

 

Leave a Reply