Pupil van de Week

Luuk Merkens

Luuk Merkens heeft fantastische voetbalmiddag

RIJSOORD – Stipt om 13.30 uur meldde Luuk Merkens zich met zijn familie in de bestuurskamer van V.V. Rijsoord. Een beetje gespannen, want daar was hij nog nooit geweest. En natuurlijk is het nogal wat, als je ineens een middag mag meelopen met de mannen van het eerste elftal.
Na een korte uitleg en een 7-upje, waar Luuk van de spanning maar een klein slokje van had genomen, kwam teamleider Eddy Bestebreurtje  Luuk ophalen.

In de kleedkamer was Luuk als één van de eersten omgekleed, zo’n zin had hij om aan de warming-up te beginnen. Hij had ook nog alle energie, want zijn wedstrijd was die ochtend afgelast. Zonder blikken of blozen deed Luuk de hele warming-up mee. Daarna deed hij moeiteloos nog even een rondo met de spelers die op de reservebank plaats moesten nemen.

Na een bezoekje aan de scheidsrechter en de twee grensrechters, die uit alle hoeken van het land kwamen, was het zover. Een stralende Luuk stond met de wedstrijdbal in zijn hand om het veld op te gaan. Na de toss mocht Luuk samen met Berry de Groot de aftrap nemen. Een beetje gespannen ging hij van start, maar hij wist een verdediger van Zwaluwen moeiteloos te passeren. Helaas kwam hij daardoor iets teveel links van het doel uit, waardoor Luuk uit een lastige hoek net naast schoot. In een soort van rebound wist hij gelukkig alsnog te scoren. Later zou Siebren Hoekstra in dezelfde problemen komen. Ook Siebren moest ver naar links uitwijken om de keeper te passeren en wist net niet te scoren.

Vanaf de bank, waar het na lang stilzitten best fris was, zag Luuk een leuke wedstrijd die helaas verloren werd door Rijsoord. Een verlies drukt ook altijd de stemming in de kleedkamer en dat kon Luuk goed merken. In het interview later gaf Luuk de spelers van het vlaggenschip de tip die hij zelf ook altijd krijgt na een verloren wedstrijd: ‘de volgende keer een tandje erbij en iets beter je best doen’. Die nemen we mee!

Zo rond kwart voor 5 kwam er een einde aan deze leuke middag. Uit handen van Siebren Hoekstra kreeg Luuk een gesigneerde V.V. Rijsoordbal. En van voorzitter Ramon het felbegeerde certificaat.