Rijsoord JO11-1

Papendrecht JO11-1 – Rijsoord JO11-1 0-5 (0-3)

JO11-1 speelt balletje goed rond

RIJSOORD – Zaterdag 28 oktober 2017 stond er weer een competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Papendrecht op sportpark Slobbengors tegenover de Fokker fabrieken. Om 10.00 uur gingen wij van start op het gras/aarde veld tegen het team van mijn oud boks maatjes Peter Rombouts en Rachim Saebu.

Een aantal jongens kijkt tegenwoordig ook al naar de uitslagen op de Voetbal.app dus er gingen al verhalen rond dat het een makkie zou worden. Wij hebben ze ingeprent dat je altijd volle bak moet gaan, anders wordt het een wedstrijd zoals Feyenoord tegen de amateurs van Swift.

Met een complete groep en het windje in de rug gingen wij van start tegen het jonge team van Papendrecht. De Papendrecht trainers hadden de jongens geïnstrueerd om elke keer met z’n allen terug te zakken, wat op zich niet zo’n rare keus was gezien het grote aantal tegengoals. Maar dit is eigenlijk koren op onze molen omdat wij graag willen voetballen van achteruit. Dat deden wij dus ook veelvuldig. In de eerste paar minuten werd de keeper al goed getest bij schoten van Sjoerd en Sem. Na een minuut of tien brak Matin de wedstrijd open met een mooie wreeftrap: 0-1. Niet lang daarna was het Brent met een kopbal uit een corner van Sem: 0-2. Sjoerd schoot hierna nog een bal via de keeper op de lat en Sem bleef heel rustig voor het doel na een mooie dieptebal van Sjoerd maar schoof deze net naast het doel. Sem bepaalde uiteindelijk de ruststand op 0-3 na een intelligente pass van Sven.

In de rust waren de jongens negatiever over hun eigen spel dan de trainers. Wij waren eigenlijk van mening dat de jongens de bal goed rond lieten gaan en dat ze ook hun medespelers iets gunden. Alleen de afwerking kon iets rustiger.

Tweede helft hadden wij wat meer de wind tegen en dat kwam helaas ons spel niet ten goede. Het spel werd wat onrustiger maar desondanks waren er voldoende Oe en Aa momenten voor de supporters. Zo schoot Goessie een bal via de keeper op de paal, waarna Sjoerd de rebound op de lat peunde. Brent schoot eerst een bal wat ongecontroleerd over om daarna de bal ook op de lat te schieten. Thijmen, die regelmatig aan het stoeien was met zijn eigen zijlijn, kon niet achterblijven en ook hij schoot de bal op de lat. Matin kopte vervolgens schitterend raak uit een corner van Sjoerd: 0-4 en Brent wist Sem te vinden met een mooie pass: 0-5 wat ook de eindstand betekende.

De naam van Hammetje hebben jullie nog niet terug gelezen en dat komt ook omdat hij alleen maar op hoefde te treden bij terugspeelballen. Hij compenseerde dit echter door op één na alle penals uit zijn doel te rossen.

Voor de man of the match heb ik Sjoerd gekozen omdat eigenlijk elke opbouw bij hem begint en hij ook nog van zijn vader elke keer 50 meter moet aansluiten naar voren om daar te helpen wat niet altijd makkelijk is voor die gozer. Met twee schoten op de lat, één assist en een uitstekende opbouw de terechte winnaar. Gefeliciteerd Sjoerd!

Zaterdag 4 november gaan wij thuis om 08.30 uur de strijd aan met de ongeslagen nummer 1 uit onze competitie: EBOH. Tot zaterdag!