Rijsoord 1

Stuurt Nootdorp met lege handen naar huis

Rijsoord pakt de draad weer op

RIJSOORD – Vorige week was het Rijnvogels wat de “kraaien” de eerste nederlaag bezorgde. De vraag was of Rijsoord zich kon herstellen van deze (kleine) teleurstelling. Het antwoord volgde deze zaterdagmiddag. Tegenstander Nootdorp werd met nul punten teruggestuurd naar Nootdorp en dus smaakte Rijsoord het zoet van de overwinning weer. Het werd 2-0 voor Rijsoord.

Ten opzichte van vorige week was het Chris Promes die weer een basisplaats kreeg van de technische staf. Dat ging ten koste van Zepp Jacobs die op de bank begon. Ook Mike van Gool, die vorige week zijn eerste competitieminuten maakte, begon nog op de bank.

Rijsoord begon voortvarend aan de wedstrijd. Men probeerde met een snelle goal het voor zichzelf makkelijker te maken. Helaas gaf de verdediging van Nootdorp geen krimp of was de laatste bal niet altijd even zuiver. Zo haalde Khalid Rahli in het eerste kwartier in het strafschopgebied de achterlijn maar was de teruggelegde bal nog net een prooi voor de verdedigers van Nootdorp. Jammer was wel dat een doelpunt van Chris Promes wegens randje buitenspel geannuleerd moest worden. Nootdorp vond het allemaal best en loerde op de mogelijkheden die zij naar verwachting heus wel zouden krijgen als de bal er voor Rijsoord niet in lijkt te willen gaan. Rond het half uur was er dan ook eigenlijk de beste kans voor de gasten uit Nootdorp. Als linkerspits Kevin Cameron wat rustiger en zorgvuldiger was geweest had het zomaar 0-1 kunnen zijn. Nu kwam Rijsoord met de schrik vrij. Vlak voor rust was het Rijsoord wat met een bijna perfecte aanval over de rechterkant alsnog op de gewenste voorsprong wist te komen. Helaas verdween de kopbal van Siebren Hoekstra net aan de verkeerde kant van de paal. En zo werd de rust dus bereikt met een 0-0 stand.

“Mighty” Mike van Gool
Na de rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Veel balbezit en druk vooruit door Rijsoord maar nog steeds werd het de jonge keeper van Nootdorp, de 17jarige Ronald Simonis, niet echt moeilijk gemaakt. Sterker nog, halverwege de tweede helft was het Nootdorp wat bijna wist te profiteren van chaos in de defensie van Rijsoord. Desley Hoogendijk verstapte zich en moest even behandeld worden achter de achterlijn en dus was de organisatie even weg. Uit een scrimmage in het strafschopgebied profiteerde Nootdorp bijna. Maar het schot eindigde op de paal. Dat was wel het sein voor trainer Gijs Zwaan om te gaan wisselen. Mike van Gool kwam voor Siebren Hoekstra en Donovan Lioe Anjie kwam Desley Hoogendijk aflossen. Nog geen 5 minuten later was het Ibi el Koubai die nu wel de juiste steekpass gaf waar Khalid Rahli in geloofde en alleen binnen de beruchte lijnen onreglementair afgestopt kon worden. Strafschop! Met specialisten in de ploeg als Ard Hartman en Mike van Gool is dat een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. En hoewel Mike van Gool natuurlijk graag zijn eerste doelpunt van dit seizoen wilde maken gaf hij de bal keurig netjes aan Ard Hartman die voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Het sein voor Nootdorp om alles of niets te gaan spelen zonder dat het keeper Michael Bekkers echt moeilijk werd gemaakt. Nee, het was Mike van Gool die een paar minuten voor tijd een einde maakte aan de illusies van Nootdorp dat er nog wat te halen zou zijn. De voorzet van Romain van Bruggen was perfect en de afronding van “mighty” Mike van Gool weer als vanouds, 2-0. De drie punten bleven in Rijsoord!

Komende zaterdag speelt Rijsoord de uitwedstrijd in en tegen Noordwijk. De huidige nummer 1 van deze competitie. We zijn benieuwd of daar voor de “kraaien” wat te halen zal zijn. Voorlopig mag Rijsoord zich een heuse subtopper noemen waar tegenstanders gewoon rekening mee moeten houden.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Niels Groeneveldt – Desley Hoogendijk (72. Donovan Lioe Anjie) – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Khalid Rahli – Ibrahim el Koubai – Siebren Hoekstra (66. Mike van Gool) – Chris Promes (82. Zepp Jacobs).

Leave a Reply