Dames

Eerste overwinning een feit

Pechdag Rijsoord vrouwen eindigt met winst

RIJSOORD – Met drie nederlagen kende het seizoen voor de Rijsoord Vrouwen een dramatische start en een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen De Alblas Vrouwen zou zeer welkom zijn.

De voorbereiding op partij was verre van ideaal. Om diverse redenen waren er maar 10 vrouwen beschikbaar maar gelukkig kon er een beroep worden gedaan op enkele speelsters van de MO19. Door autopech begon de warming-up ook veel later en eigenlijk was deze ook veel te kort. Dit kwam duidelijk naar voren in de eerste helft. Met Femke en Anouk de Reus in de basis werd gestart en hoewel de eerste mogelijkheid voor Rijsoord was werd al snel duidelijk dat de Rijsoordsen niet in de wedstrijd konden komen. Na tien minuten kwam De Alblas op een 1-0 voorsprong toen de rechterspits een prima actie afrondde. Na een kwartier kon Demi Vrijman met een knappe redding verdere schade voorkomen. Toch waren er ook voor Rijsoord wat kleine kansjes maar verder dan een schot op de paal van Chantal Vogel kwam men niet. Tien minuten voor de rust kwam Nienke Lodder (MO19) in de ploeg voor Nina van Hese. Vijf minuten voor de rust een enorme domper voor Rijsoord toen Denise Barendregt bij een ongelukkige botsing dermate verkeerd terecht kwam op haar schouder dat er zelfs een ambulance aan te pas moest komen en zij naar het ziekenhuis moest waar een ontwrichte schouder werd geconstateerd. Weer een op het oog zwaar geblesseerde speelster voor Rijsoord. Onderling werd afgesproken dat de laatste 5 minuten op een ander veld na de pauze zou worden gespeeld.

Karakter in 2e helft beloond
Na de pauze werd dus eerst de laatste 5 minuten van de eerste helft gespeeld waarna aansluitend de tweede helft werd gespeeld. Met Nikita Pieren en Elaine van Dalen uit de MO19 in de ploeg en een tactische omzetting waardoor Elise van der Kuil als linksachter ging spelen ging Rijsoord prima van start. Binnen 8 minuten slaagde Chantal Vogel erin om met twee goals de Rijsoordsen op een 1-2 voorsprong te zetten. Toch kon men moeilijk onder de druk van De Alblas uitkomen mede omdat Rijsoord moeite had met het fysieke spel van De Alblas en na een half uur werd het toch 2-2 toen een inzet ongelukkig van richting werd veranderd waardoor Demi Vrijman kansloos werd. Gelukkig kon zij met enkele goede reddingen verdere schade voorkomen. Rijsoord bleef knokken voor een goed resultaat en vijf minuten voor tijd kreeg men de beloning toen via de linkerkant een opening werd gevonden en de aanval heel fraai werd afgerond door één van de talenten uit de MO19. Toch leek De Alblas in de slotminuut nog op 3-3 te komen maar de lat voorkwam dat gelukkig.

Het bleef dus 2-3 waardoor de eerste overwinning een feit was, behaald door een team dat in de tweede helft bleef knokken waarbij Femke en Anouk de Reus, Nienke Lodder, Nikita Pieren en Elaine van Dalen uit de MO19 terug kunnen kijken op een prima partij, al hadden zij het wel moeilijk in de fysieke duels maar zij konden zich gelukkig goed staande houden.