Pupil van de Week

Martijn van den Hoek

Zonnige voetbalmiddag voor pupil van de week Martijn van den Hoek

RIJSOORD – Zaterdag 14 oktober ging de lang gekoesterde droom van Martijn van den Hoek in vervulling: hij was pupil van de week. Met zijn broertje, ouders en opa en oma meldde hij zich in de bestuurskamer. Op deze zonnige dag kon het niet anders dan een prachtige voetbalmiddag worden.

Samen met elftalleider Eddy Bestebreurtje vertrok Martijn naar de kleedkamer, om even later aan de warming-up te beginnen. Martijn, die deze week weer begonnen was met trainen na een vervelende blessure, deed moeiteloos mee. Samen met Mike van Gool, die na een blessure ook de draad weer oppakt (en niet onverdienstelijk zou in de tweede helft van de wedstrijd blijken), tikten ze over met één keer stuit.

Zo werd het al snel half 3 en stond Martijn, naast de scheidsrechter, klaar om het veld op te gaan. Hij verzorgde de toss en kreeg het voor elkaar het muntje op de zijkant in het kunstgras te laten landen. Uiteindelijk viel het muntje om en kon er gekozen worden. Martijn verzorgde de aftrap en had van trainer Gijs Zwaan in de bestuurskamer één belangrijke opdracht gekregen: ‘zorg jij nou voor dat eerste doelpunt, dan weten mijn mannen wat hen te doen staat’. En dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Martijn ging eerst moeiteloos om 2 tegenstanders heen om vervolgens op de keeper van Nootdorp af te gaan. Hij nam geen enkel risico en kapte ook de keeper uit. Toen was het slechts een kwestie van intikken. De toon was gezet.

Martijn zag Rijsoord voortvarend aan de wedstrijd beginnen, maar dat zakte na een kwartier wat in. Ze gingen de rust in met 0-0. Gelukkig viel er in de tweede helft meer te juichen alleen… vergat Martijn daaraan mee te doen. Later kon hij niet uitleggen of dat van de spanning was, maar gelukkig zag hij zijn cluppie winnen. Eerst schoot Ard Hartman vanaf de penaltystip beheerst in en vlak voor het einde stond Mike van Gool op de juiste plek om de 2-0 te scoren. Feest op het veld en in de kleedkamer! Het laat maar waaien…wij zijn de enige echte kraaien, klonk luidkeels door de gangen van Rijsoord.

In de drukbezochte bestuurskamer kreeg Martijn tot slot nog het certificaat uitgereikt uit handen van voorzitter Ramon de Borst. Michael Bekkers, de favoriete Rijsoord speler van Martijn, overhandigde hem een echte Rijsoordbal met de handtekeningen van alle spelers.

Het feest was compleet: 3 punten op zak en eindelijk pupil van de week geweest.