Rijsoord 2

14 oktober 2017 V.V. Rijsoord 2 – VVGZ 3 (1-2) - (2-2)

Teleurstellend gelijkspel Rijsoord 2

RIJSOORD – Na een enerverende zaterdag in Zoutelande stond 14 oktober op een windstil sportpark de ontmoeting met buurman VVGZ op de agenda.

Met in de gelederen Yuki Hosaka en Stefan Havelaar van de eerste selectie, gingen vandaag vrijwel dezelfde heren het veld op als in de wedstrijd tegen de Meeuwen de week ervoor. Met volle overgave begon Rijsoord 2 aan de wedstrijd, maar het 3e elftal van VVGZ gaf zichzelf niet zomaar gewonnen.

Het spelbeeld in de eerste helft was niet terug te zien op het scorebord. V.V. Rijsoord was de aanvallende partij. Maar na de mooie 1-0, die Lorenzo vd Heijden op zijn naam mocht schrijven na een alerte reactie op een corner van Richard Mulder, kon de ploeg van trainer Cees v.d. Heerik niet verhinderen dat VVGZ twee strafschoppen binnen 5 minuten tijd toegewezen kreeg door de scheidsrechter van dienst.

Penalty nummer 1 volgde op een ongelukkige handsbal van Lorenzo vd Heijden. Deze penalty was niet te keren door keeper Joep Nooteboom en bracht VVGZ op gelijke hoogte. De mannen van V.V. Rijsoord waren van plan te antwoorden met een snelle tegengoal vlak voor rust, alleen in de aanvallende zoektocht naar deze goal was het VVGZ dat wist uit te breken. Zij benutten de ruimte achter de verdediging en Sander Top kon een overtreding binnen de eigen 16-meter niet voorkomen. Zodoende was de tweede penalty binnen 5 minuten voor VVGZ een feit. Ook deze penalty verdween in het net.

Na de rust keerden dezelfde 11 Kraaien terug op het veld. Vastbesloten deze wedstrijd snel om te keren in het voordeel van Rijsoord 2! De aanvallende intenties van de formatie van Cees v.d. Heerik waren duidelijk en na wat tactische omzettingen was het nog nadrukkelijker merkbaar dat de 3 punten op het kraaiennest moesten blijven!

Rijsoord 2 ging door waar het de eerste helft mee geëindigd was, aanvallen! Helaas hadden we vandaag het geluk niet aan onze zijde om de kansen die we kregen te benutten. Na ongeveer een uur spelen werden 3 frisse krachten ingebracht, te weten: Youri voor Yuki, Marcel voor Varoen en Chris voor Richard.

Rijsoord bleef kansen creëren van kansen en het kon niet lang duren voordat de 2-2 zou vallen, echter VVGZ bleef heel gevaarlijk in de omschakeling. Het was noodzaak om zowel voorin als achterin geconcentreerd te blijven spelen. Na 70 minuten moest Jan-Willem Blaak noodgedwongen naar de kant. Hij werd vervangen door Frank Bredius en ook de laatste wissel werd gebruikt om aanvaller Brian Heijmans in de ploeg te brengen voor verdediger Sander Top.

Na lang aandringen was het in de 85e minuut eindelijk raak en kon Dennis Havelaar na een prima afgeslagen aanval afronden. Hij viste de bal snel uit het net tom te proberen de zo broodnodige 3e goal in de laatste 5 minuten alsnog te forceren! Binnen 2 minuten was het weer Dennis Havelaar die de 3-2 op zijn schoen had, maar helaas raakte hij de bal niet goed genoeg om te scoren.

Zo bleef het bij een – voor het gevoel – teleurstellende 2-2 en mochten de Vogels en de Kraaien de punten netjes verdelen.

Volgende week staat weer een trip naar Zeeland gepland. Dit keer gaan we op bezoek bij Oostkapelle 2 en proberen deze wedstrijd winnend af te sluiten. We zijn vastberaden om aan te sluiten bij de top ploegen in deze competitie na een pijnlijk verlies en een zuur gelijkspel.

Opstelling: Joep Nooteboom (k), Stefan Havelaar, Lorenzo vd Heijden, Sander Top (75 min Brian Heijman), Varoen Sewpal (60 min Marcel Top), Colin vd Heijden, Jan-Willem Blaak (70min Frank Bredius), Dennis Havelaar ©, Yuki Hosaka (60 min Youri Haasdijk), Bas van der Spoel, Richard Mulder (60min Christian Zevenbergen).