Rijsoord 1

Geeft in Katwijk in laatste minuut de punten weg

Rijsoord onvoldoende op dreef in Katwijk

KATWIJK – En weer moest Rijsoord toezien dat de tegenstander in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd een doelpunt scoorde. Was het vorige week nog Smitshoek, dat hiermee een verdiend gelijkspel aan de Vlasstraat behaalde, zaterdagmiddag was het de thuisploeg die daarmee terecht de winst naar zich toetrok. Rijnvogels FC was over de gehele wedstrijd gezien de betere op het veld en speelde de beste wedstrijd van het seizoen tot dan. En Rijsoord? Dat weet weer wat verliezen is en liep met de 1-0 tegen de eerste nederlaag in de hoofdklasse aan.

Trainer Gijs Zwaan had vanwege ziekte de trainingen deze week aan zijn assistenten moeten overlaten. Toch was hij zaterdagmiddag weer present en kon daarmee zelf de regie over de wedstrijd bepalen. Aan de opstelling is de laatste weken niet echt gesleuteld en ook nu weer stonden dezelfde spelers als de afgelopen weken in het veld. Het zal de trainer toch niet ontgaan zijn dat het goede spel van Rijsoord van de eerste weken, waarmee ook de meeste punten werden verzameld, tot het verleden behoort. Vorige week tegen Smitshoek was al te zien dat het allemaal niet nauwkeurig genoeg was en die trend zette zich ook zaterdagmiddag in Katwijk door. De verdediging had de wedstrijd redelijk goed onder controle, maar op het middenveld schortte het er al aan. De passes waren onzuiver, waardoor er vaak weer snel van de aanval naar de verdediging moest worden omgeschakeld. Gelegenheidsspits Siebren Hoekstra zal zich vaak eenzaam gevoeld hebben, want weinig ballen bereikten hem. Binnen de tien minuten had de thuisploeg op voorsprong kunnen en moeten komen. Oliver Rifai zette de bal scherp voor, maar Pieter van der Breggen stond op zijn verkeerde been om het doelman Michael Bekkers echt moeilijk te maken. De thuisploeg, die tot dan nog maar enkele punten had verzameld, speelde een prima wedstrijd. Snelle combinaties en een fysieke inzet maakten het Rijsoord niet makkelijk. Maar ook Rijsoord was dicht bij een doelpunt, toen in de twintigste minuut Romain van Bruggen een vlammend schot losliet. Met moeite kon doelman Jeffrey Verkerk de bal naast zijn doel tikken. Tien minuten later weer een grote kans voor de thuisploeg, toen Jim Havenaar alleen op Bekkers afging. Zijn inzet zou echter naast het doel belanden. Met de doelpuntloze stand werd de rust bereikt.

Rood
Na de thee eenzelfde wedstrijdbeeld. Een onnauwkeurig spelend Rijsoord tegen een fanatiek op een eerste overwinning jagend Rijnvogels. In die tweede helft had de scheidsrechter het op sommige momenten knap moeilijk. Opgejaagd door het bloedfanatieke publiek werd iedere beslissing van de scheidsrechter aangevochten. Zo was er veel tumult in de zeventigste minuut bij een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Khalid Rahli en nog eens vijf minuten later waren de poppen helemaal aan het dansen toen Bright Ampong vanwege een ‘schwalbe’ en een tweede gele kaart het veld mocht verlaten. Tegen tien spelers was er misschien nog wat te halen voor Rijsoord, maar het tegendeel bleek waar. Alhoewel, als Khalid Rahli wat meer zelfvertrouwen had gehad, had hij negen minuten voor het einde van de wedstrijd de bal in de touwen gejaagd. Doorgebroken ging hij alleen op doelman Verkerk af, maar in plaats van zelf een doelpoging te wagen legde hij de bal breed op de meegelopen Siebren Hoekstra, die op dat moment de bal niet meer verwachtte. Weg kans. Het venijn zat ‘m weer in de staart. Een aanval kon niet goed worden weggewerkt en vanuit een onmogelijke hoek maakte Luuk Slegt er 1-0 van tot grote vreugde van het hele team en de supporters van de thuisploeg. Rijsoord stond voor het eerst dit seizoen met lege handen en zal volgende week tegen Nootdorp uit een ander vaatje moeten tappen om de drie punten in Rijsoord te houden. Deze wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (85. Chris Promes), Berry de Groot, Khalid Rahli, Desley Hoogendijk, Siebren Hoekstra (85. Mike van Gool), Zepp Jacobs.

Leave a Reply