Rijsoord 1

Onderuit in Noordwijk

Rijsoord loopt tegen nederlaag op in Noordwijk

NOORDWIJK – In en tegen Noordwijk moest Rijsoord voor de tweede maal dit seizoen een nederlaag incasseren. Een uitslag tegen de tot nu toe prima acterende koploper, die eigenlijk van tevoren al een beetje was ingecalculeerd. Of zou Rijsoord weer kunnen stunten zoals tegen Stedoco en in de openingswedstrijd tegen Ter Leede? Een stunt bleef uit en aan het einde van de wedstrijd stond er een 4-2 eindstand op het scorebord.

Trainer Gijs Zwaan en zijn technisch staf hadden ervoor gekozen om hetzelfde team als waarmee vorige week begonnen was op te stellen. Dus met Mike van Gool op de reservebank. Mike van Dongen was inmiddels al weer zover van zijn blessure hersteld dat ook hij op de reservebank zat.

Ontzag

Uit de voorbeschouwing van Noordwijk bleek dat men ontzag had voor de verdediging van Rijsoord. Net zoals Noordwijk hadden de Kraaien tot aan deze wedstrijd slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd. Alleen door veel meer te scoren was het doelsaldo van de thuisploeg vele malen beter. Maar Rijsoord doet het als debutant goed in de hoofdklasse A en hoopte ook vandaag voor een verrassing te kunnen zorgen. Echter scheidsrechter Virancikli zou met zijn assistenten vandaag voor Rijsoord van negatieve invloed op de uitslag zijn.

Na een kwartier kon worden geconstateerd dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Uiteraard had de thuisploeg wel een beter veldoverwicht, maar Rijsoord bood prima weerstand. Echter daar kwam verandering in. Eerst was het Emiel Wendt die hard op het doel schoot. Doelman Michael Bekkers kon de bal wel tegenhouden, maar niet stoppen. De bal kaatste terug in het veld en in de rebound volgde er opnieuw een hard schot in de richting van de Rijsoordse doelman. In een kluwen van spelers constateerde de arbiter dat Ard Hartman de bal met zijn hand zou hebben gestopt. Of reageerde hij op het reclameren van de spelers van Noordwijk? Gedecideerd wees Virancikli naar de penaltystip, ondanks de furieuze reacties van de spelers van Rijsoord. Hartman toonde de afdrukken van de bal op zijn buik, maar welke scheidsrechter durft een eenmaal genomen beslissing terug te draaien? Ook deze scheidsrechter niet en dus mocht Martijn de Congė het oordeel vellen; 1-0. Na dit moment was het uit met de liefde tussen Rijsoord en de scheidsrechter en vielen de meeste beslissingen en acties in het nadeel van de Kraaien uit. Vijf minuten later viel de tweede tegentreffer voor Rijsoord. Het was bij een uitbraak de razendsnelle Denzel James, die Emiel Wendt op maat bediende; 2-0. Toch kon Rijsoord wat terugdoen. Met bijna een half uur spelen kreeg Chris Promes een dieptepass van Khalid Rahli en zijn actie leidde tot de tegentreffer voor Rijsoord; 2-1. Naar aanleiding van een opmerking over dit doelpunt werd reservespeler Mike van Gool door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Enkele minuten later werd het 3-1 door James, die op randje buitenspel zijn snelle rush prima afrondde. Rijsoord moest uitkijken om niet overlopen te worden. Dezelfde speler kreeg nog een uitgelezen kans, maar via Michael Bekkers en de buitenkant van de paal rolde de bal over de achterlijn.

Wissels

Direct na rust had Denzel James een prima kans kunnen afronden, maar Michael Bekkers stond weer op zijn plaats. Toch zou met nog een half uur te spelen de 4-1 op het scorebord komen, omdat Romain van Bruggen een vrije schop in het eigen doel liep. Trainer Gijs Zwaan bracht nog drie wissels in het veld en goed was het om te zien dat Mike van Dongen weer enkele minuten na zijn blessure kon maken. Noordwijk wisselde ook, maar dat gaf geen beter team te zien. En dus ontspon zich een wedstrijd, waarin over en weer aangevallen werd. In deze tweede helft nog een drietal inconsequente gele kaarten voor Rijsoord. Het werd uiteindelijk nog 4-2 door een doelpunt van Siebren Hoekstra, die een vrije schop prachtig in de hoek krulde. Het zou de laatste actie van de wedstrijd zijn, waarin het arbitrale trio een voor Rijsoord te negatief stempel op de wedstrijd drukte.

Volgende week wacht alweer de volgende competitiewedstrijd. Om 14.30 uur ontvangt Rijsoord Zwaluwen Vlaardingen, dat zaterdagmiddag thuis met 0-3 werd verslagen door Jodan Boys. Voor Rijsoord weer een belangrijke wedstrijd om niet verder weg te zakken.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (63. Zepp Jacobs), Berry de Groot, Chris Promes (72. Patrick Berends), Khalid Rahli, Desley Hoogendijk (68 Mike van Dongen), Siebren Hoekstra.

Leave a Reply