Ridderkerks kampioen Sjoerd Troost pupil van de week

Sjoerd ontvangt het certificaat van pupil van de week uit handen van Ramon de Borst en de Rijsoordbal van aanvoerder Berry de Groot

RIJSOORD – Sjoerd Troost, de centrale verdediger van JO11-1, had een bijzondere voetbalweek achter de rug. Afgelopen woensdagavond mocht zijn team zichzelf voor het tweede jaar op rij kampioen van Ridderkerk noemen. Tussen al het feestgedruis op het sportpark in Rijsoord, verraste jeugdvoorzitter Arie Lodder Sjoerd ook nog eens met de uitnodiging om pupil van de week te zijn tijdens de wedstrijd Rijsoord-Smitshoek.
Voor Sjoerd was dit een enorme verrassing. Ook zijn vader, Jeroen Troost, sloeg dit met gepaste trots gade. Temeer omdat deze “kraai” in hart en nieren weet hoe dit voelt omdat ook hij, inmiddels heel wat jaartjes terug, ooit pupil van de week heeft mogen zijn.
Met gezonde spanning arriveerde Sjoerd zaterdagmiddag in de bestuurskamer. Sjoerd had zijn ouders en teamgenoot en vriend Brent IJsselstein meegenomen. Na een snel welkomstwoord en drankje werd Sjoerd opgehaald door elftalleider Ed Bestebreurtje. Deze nam Sjoerd mee naar de kleedkamer van het eerste elftal. Hier stelde Sjoerd zich voor en kon hij trots aan de aanwezige spelers vertellen dat er nu twee kampioenen van Ridderkerk in één kleedkamer aanwezig waren.
Na het aantrekken van zijn speciale “pupil van de week” tenue mocht Sjoerd mee doen met de warming up van het eerste elftal. Ook zijn vriend Brent voegde zich bij het gezelschap wat bestond uit reservespelers Mike van Gool, Patrick Berends, Donovan Lioe Anjie, en Chris Promes. Er werd wat naar elkaar overgespeeld en Sjoerd werd genadeloos “gepaneerd” door één van de reservespelers. Sjoerd en Brent mochten de mannen vragen wat zij wilden. Sjoerd had eigenlijk maar één prangende vraag; “Hoe kom je in het eerste elftal?”. Mike van Gool had daar een duidelijk antwoord op “met aanwezig talent, en door hard werken”. Sjoerd liet zich nog wel ontvallen dat het aan het vertrouwen van zijn vader niet kan liggen. Zijn vader zou ooit gezegd hebben “als jij niet in het eerste elftal komt, eet ik mijn schoen op”. Met deze uitspraak in gedachten zullen wij Sjoerd’s stappen in de voetballerij nauwgezet gaan volgen.
Na de warming up mocht Sjoerd zich melden in de scheidsrechterkamer. Ook hier had Sjoerd te maken met openhartige gesprekspartners. Één van de scheidsrechters liet zich ontvallen dat hij een hele slechte voetballer was en op zijn zestiende maar was gestopt wegens gebrek aan talent. Al op deze jonge leeftijd besloot hij om wedstrijden te gaan fluiten. Uit handen van deze scheidsrechter kreeg Sjoerd een speciaal vaantje voor de pupil van de week.
Samen met deze scheidsrechters en met de wedstrijdbal in de hand mocht Sjoerd de spelers van Rijsoord en gastspelers van Smitshoek voorgaan naar het hoofdveld. Na de tos was het aan Sjoerd om het eerste doelpunt voor Rijsoord te maken. Sjoerd omzeilde met gemak de verdedigende linie van Smitshoek om vervolgens de bal heel beheerst in de rechterhoek te plaatsen.
Onder applaus van de supporters langs de lijn mocht Sjoerd plaatsnemen in de dug-out naast aanvaller Promes. Sjoerd zag een spannende wedstrijd waarbij hij Rijsoord duidelijk de betere partij vond. Echter had deze analist in wording geen goed woord over de gemiste kansen. Wat hem ook opviel was dat nagenoeg alle hoekschoppen van middenvelder Ibi achter het doel verdwenen.
Na de wedstrijd was de sfeer in de kleedkamer niet geweldig. Frustratie over de gemiste drie punten was duidelijk voelbaar en hoorbaar. Geen fraaie woorden werden door de ruimte geslingerd, dus hoog tijd voor Sjoerd om de kleedkamer snel en stilletjes te verlaten.
Aangekomen in de drukbezochte bestuurskamer kreeg Sjoerd een lekker frietje te eten. Ook maakte hij tijd vrij om een interview te geven aan de redactie van de vereniging. Voorzitter Ramon de Borst verzorgde het sluitstuk van deze middag. Staande op een stoel werd hem ten overstaan van alle gasten nog wat vragen gesteld over hoe hij deze middag had beleefd. Uit handen van de voorzitter ontving Sjoerd het Certificaat van de pupil van de week en aanvoerder Berry de Groot had voor Sjoerd nog de echte Rijsoordbal voorzien van alle handtekeningen van de spelers van Rijsoord.
Sjoerd heeft een superleuke middag gehad en adviseert alle toekomstige pupillen om zich niet nerveus te maken maar vooral te genieten

Sjoerd met reservespelers Patrick Berends, Donovan Lioe Anjie en Crhis Promes