Rijsoord onder 19-1 de terechte kampioen 2016-2017

RIJSOORD – Nadat Rijsoord onder 19-1 (De meeste mensen kennen het team als de A1) 2 weken geleden op jammerlijke wijze het kampioenschap miste is de ploeg van trainer / coach Hans Baljé en leider Marc Strohauer zaterdag 6 mei alsnog kampioen geworden.

Al voor de wedstrijd uit tegen Nieuw Lekkerland kregen we via wat telefoontjes naar de Zwerver Kinderdijk te horen dat de directe concurrent Terheijden daar achterstond en later ook bleek te hebben verloren. De ontlading bij het team was enorm toen de uitslag van De Zwerver- Terheijden doorkwam. Heel mooi om te zien en mee te maken voor iedereen met een Rijsoord hart.

De consequentie van de uitslag uit Kinderdijk was duidelijk zichtbaar. De druk was weg en het spel was stukken minder als anders. De wedstrijd ging redelijk gelijk op met over en weer hele kleine kansjes. Rijsoord had weinig focus en kwam daardoor niet tot echt goed combinatie voetbal. Iets wat normaal gesproken bij dit team hoort. In de 25ste minuut moest Wessel zich met een blessure laten vervangen door Luke. Ook na de wissel speelde Rijsoord minder fel en afwachtend. De rust brak aan met 0-0. Ook na rust weinig krachtsverschil. In de 60ste minuut volgde de 1-0 voor Lekkerland. Rijsoord schrok er niet van wakker. Het bleef zonder veel tempo proberen de aanval te zoeken. Jeffrey en Martijn, intussen ingevallen voor Jordy, raakte namens Rijsoord het houtwerk. Toen rechtervleugel verdediger Rick, die als een van de weinige zijn eigen niveau haalde, ook van 25 meter de paal raakte wisten we dat de kampioenswedstrijd verloren zou gaan. Met champagne en rookpluimen werd het kampioenschap in de middencirkel gevierd. Een feest dat na de nodige drankje, felicitaties een Tour met de platte kar door Rijsoord s’ avonds werd besloten bij de Wok.
Een dag die spelers, trainer, leider en supporters nog lang zal heugen.

 

Opstelling:

Joep Nooteboom
Rick Strohauer, Ridwan Roest, Tim Nooteboom en Wessel Kouwenhoven (Luke Janssen)
Youri Haasdijk, Sander Top en Frank Bredius
Jordy Baljé (Martijn Broeders), Danny Baljé en Jeffrey Snijder

Door ernstige blessures ontbraken de vaste spelers Gianni Schop en Rob van der Waal

Leave a Reply